PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=607022}

Prince of Persia: Zapomniane piaski

Prince of Persia: The Forgotten Sands
2010
6,9 3,4 tys. ocen
6,9 10 1 3385
Prince of Persia: Zapomniane piaski
powrót do forum gry Prince of Persia: Zapomniane piaski

Czas zmarnowany. Zerżnięta i przemielona na nowo fabuła, z jeszcze bardziej
odrealnionymi możliwościami akrobatycznymi księcia, zabawa w żywioły, błędy. Plusy..
grafika, ale to za mało, chyba, że twórcy "gry", twierdzą inaczej.

ocenił(a) grę na 6
Raziell

Jak dla mnie bez wątpienia najsłabsza ze wszystkich przygód księcia ale wcale nie taka najgorsza, jak to co poniektórzy jej zarzucają. Grafika jak dla mnie całkiem, całkiem może i beretu nie urywa ale jakiś poziom prezentuje. Udźwiękowienie faktycznie nie porywa, nie jest to soundtrack który pamiętamy długo po przejściu gry. Faktycznie twarz księcia jakoś nie bardzo ale na szczęście w ustawieniach możemy to zmienić i przejść grę jako piaskowa zmora czy Eizo z serii AC. Kuleje również system walki za prosty i mało rozbudowany. Dialogi i fabuła bez przerośniętych kokosów i górnolotnych sentencji. Na plus zdecydowanie zabawy z cofaniem czasu, zatrzymywaniem wody, czy materializowaniem obiektów. Myślę, że gra na płaszczyźnie platformowej sprawdza się bardzo dobrze, skoki i akrobacje wchodzą całkiem płynnie. Poziom trudności tych akrobacji dopiero pod koniec zalicza delikatną zwyżkę ale i tak jest całkiem miodnie. Pomysł z ulepszaniem umiejętności bohatera i rozwijaniem żywiołów jak dla mnie może być ale zrealizował bym to delikatnie inaczej. 6/10
Warto zagrać zwłaszcza, że chodzi po całkiem niskich cenach na aukcjach.
Pozdrawiam