PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=607022}

Prince of Persia: Zapomniane piaski

Prince of Persia: The Forgotten Sands
2010
6,9 3,4 tys. ocen
6,9 10 1 3385
Prince of Persia: Zapomniane piaski
powrót do forum gry Prince of Persia: Zapomniane piaski

bywało lepiej

ocenił(a) grę na 7

Zasadniczo muszę przyznać że wrażenia mi pozostały po rozgrywce dobre ale.. jak dla mnie giera jest banalnie prosta. Grając na normalnym poziomie trudności zginąłem raptem JEDEN raz!!! (!) i to przy końcu gdzie, jak ktoś już przytoczył, pojawił się element zręcznościowy z równoległymi wodospadami. Walki są banalne na tyle że właściwie szkoda gadać. Ale co najbardziej irytujące- gra prowadzi gracza za rączkę. Moje ostatnie zetknięcie się z serią było przy Warrior Within i tam w kilku miejscach musiałem się zastanowić głębiej jak iść dalej. Tutaj nawet jak na pierwszy rzut oka dojście gdzieś wydawało się skomplikowane to kamera skutecznie ustawiała się w sposób pozwalający na określenie dalszego kierunku marszu, biegu, wspinaczki, skoku itp. To samo tryb wyzwań. Zastanawiam się jak można nie ukończyć któregoś wyzwania gdzie receptą na sukces jest klikanie myszką jak w Diablo.

Wojen1

Miałam to samo odczucie. Choć tak perfekcyjnie z jedną śmiercią, na koncie gry, nie przeszłam xD Ale samą w sobie bardzo szybko się przechodziło. Nie trzeba było nawet się przysłuchiwać dialogom, żeby zrozumieć po cutscenkach o co chodzi w fabule. Sekwencje klawiszowe były zabawne ale można było z nich wycisnąć trochę więcej elementów sprawnościowych. Wbijanie na szybko i z wyczuciem klawiszy to główny plus całej rozgrywki. Pokonywanie wrogów było nudne tym bardziej jak dostało się 'niezwyciężony' miecz. Skile poza tarczą z ziemi są właściwie niepotrzebne. Ewentualnie ogień dobrze radził sobie z skarabeuszami. Ostatni poziom z równoległymi wodospadami dobił mnie wielokrotnie (jak na złość jest to jedyny moment, w którym kamera w ogóle nie współpracuje z graczem). Warrior Within również wspominam jako trudniejszą rozgrywkę.