Ojeja Spiff, jaki ty jesteś dojrzały. Widać, że jeszcze kupujesz sprzęt za kasę rodziców. Dobrze Szajba napisał, jeśli firma nie wydaje gier na kilka platform (a już zwłaszcza na PC) to jest niepoważną firmą i chyba nie liczy na duży zysk. Wiemy, że Quantum Break ma być exlusivem na Xklocka, ale to słaby chwyt i wcale nie zachęca do zakupu konsoli, wręcz przeciwnie. A szkoda, bo gra zapowiada się całkiem nieźle.
Przecież seria halo zaraz po fifie i call of duty jest najlepiej sprzedającą się grą , titanfall też sprzeda się świetnie . To nie zależy czy robi się exa czy nie to zależy od gatunku jaki jest najczęściej preferowany .
Spoko, za jakieś 7 lat będzie na PC. Poczekam sobie :D Z Alanem to mi się udało bo dowiedziałam się o tej grze niecałe pół roku przed wejściem na kompa heh ;)
Pozdrawiam fanów Maxa Payne'a i Alana Wake'a
PS.
Mimo wszystko nie nazwałabym chłopaków z Remedy burakami bo odwalają kawał świetnej roboty, są zabawni i wraz z Poets of the Fall tworzą fajny klimat w grach:)
jesli gre robi studio remedy ktore nie jest z wew. studia xboxone to istnieje szansa ze gra bedzie na pc wiec na razie trzeba poczekac
W przeciwieństwie do Alana, wszystkie prawa do marki Quantum Break posiada Microsoft, a więc piłka jest po stronie wydawcy i Remedy nawet jako odrębne studio nie ma w tej sprawie nic do gadania. Oczywiście jest szansa, że gra wyjdzie pod Windows, ponieważ to Microsoft ale obawiam się, że może to zająć więcej niż w przypadku Wake'a.
mimo to i tak wydaje mi sie i nie tylko mnie, ze ta gra moze kiedys trafic na PC - a jak nie to niestety nie.
Bardzo możliwe. Teraz tylko pozostaje się przerzucić na największego szpiega XXI wieku czyli Windows 10. Dobrze, że nie mam nic do ukrycia haha xP