Minimum
Processor: Intel Core 2 Duo or Equivalent AMD
Memory: 2GB
Hard Disk Space: 25GB
Video Card: GeForce 8800, Radeon HD 4200
Recommended:
Processor: Intel Core 2 Quad or Equivalent AMD
Memory: 4GB
Hard Disk Space: 25GB
Video Card: GeForce 9800 GTX, ATI Radeon HD 5550
Trochę dziwnie się prezentują (szczególnie od strony AMD) ale jak poszło takie potwierdzenie na
oficjalnej stronie .. szczerze myślałem że będą znacznie wyższe ( chyba że po patchu do grafiki )
Nie oszukujmy się, ale grafika tej gry nie jest powalająca. Wystarczy obejrzeć materiały z prezentacji na targach. Liczyłem na coś lepszego od strony wizualnej, bo zapowiadali taką graficzną "rewelację". Mimo wszystko wierze, że dostaniemy ciekawą grę. Pozdrawiam.
Ja tam liczę na Super Quality Pack o którym wspominał Carmack. Ważniejsza od grafiki jest dobra optymalizacja a w tym Id może pokazać Dice i CryTek klasę jak nalezy optymalizować pod każdą platforme
Tylko, żeby nie było takiej sytuacji jak z Crysis 2. Długo czekaliśmy na patch aktualizacji DX11,a jakość i tak jest nie zauważalna, minimalne poprawki i ulepszenia na które i tak się nie zwraca uwagi podczas grania. Mogli już od samego początku zaopatrzyc gre w 'zaawansowane' opcje dx11. Ale to pewnie jest związane z tym o czym pisałeś - optymalizacja gry itd.. Zresztą Crytek w ogóle ma problemy ze swoimi grami ;P heh Poczekamy, zobaczymy..
Może nie jest to rewolucja, ale według mnie lokacje są dopieszczone i megatekstury robią swoje. Po małych zmianach w konfiguracji wygląda lepiej. Według mnie gra wygląda jak Artwork - coś cudownego.
Co do lokacji, zgodze sie jest naprawde dobrze. Podoba mi sie architektura swiata,ale reszta kuleje jak porownamy to z czasem w jakim gra powstawala.