Liczę że w 2 części z czystko gta systemu przejdą bardziej w RPG i bedzie wiecej NPC na mapie wiecej miast misji pobocznych głównym
RPG na dzikim zachodzie marzenie
Też liczę na kontynuację, bo ta perła jest lepsza niż GTA 4 i 5. A Rockstar robi gry coraz bardzije przyominające RPG, co mi się podoba.
Wszystko wskazuje na to, że kontynuację RDR ujrzymy w tym roku (mam nadzieję, że już gdzieś w okolicach wakacji). Doczekać się wprost nie mogę, bo wg. mnie to najlepsza gra w jaką mogłem dotychczas zagrać. Po prostu arcydzieło.
Nie ma szans na RDR 2 w tym roku. Gdyby tak miało być, to już byłyby przecieki, a oficjalna zapowiedź musiałaby pojawić się 6 - 8 meisięcy przed premeirą. Rockstar ma na głowie pecetowe GTA 5 i to ich pochłania, na pewno tak do marca.
Pecetowe GTA 5 zaplanowane jest na 27 stycznia, dlatego też mam nadzieję, że RDR wydadzą jeszcze w tym roku. Tak poza tym, co Ty byś chciał zobaczyć w ewentualnej kontynuacji RDR. Ja osobiście mam nadzieję, że cofną się w czasie o kilkadziesiąt lat i Indianie odegrają w fabule jakąś większą rolę, więcej zadań pobocznych i może większy świat do zwiedzania niż w 1 części RDR.
No dobra, nie będę gasił Twej nadziei na RDR w tym roku, w sumie sam mam takową:)
Co bym sobie życzył?
Na pewno dalszą zabawę konwencją westernu w kazdej postaci. już jedynka była hołdem i taki mskansenem po tym gatunku, a tutaj mogliby pójść jeszcze dalej. Indianie to świetny pomysł.
Świat na pewno będzie większy i bogatszy, sam chciałbym większego wpływu naszych czynów na swiat oraz ulepszonego systemu reputacji. Magicy z Rocksatra na pewno nas nie zawiodą.
Osobiście uważam, że tak jak było dotychczas - dostaniemy zupełnie nową historię, z nowym bohaterem i tytułem - najpierw mieliśmy "Red Dead Revolver", potem "Red Dead Redemption", więc czas na kolejne "Red Dead R....".
Gry również nie spodziewałbym się szybciej niż w 2016r., dobrze by było jakby chociaż w 2015 zapowiedź miała miejsce.