PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=630918}
6,9 2,3 tys. ocen
6,9 10 1 2295
Remember Me
powrót do forum gry Remember Me

Zastanawiam się, czy kupić tą grę. Jestem dziewczyną i szukam coś podobnego do Tomb Raider'a :) Mam parę pytań:
1. Czy ta gra jest typu survival?
2. Są tutaj jakieś zagadki?
3. Jakie są bronie? Czy jest strzelanie ręczne?
4. Ile godzin trwa ta gra?
5. Czy grafika jest "płynna"? (trudno to ocenić po zdjęciach)
6. Czy sterowanie jest łatwe do ogarnięcia na komputerze?

Krótkie recenzje, opisy oraz linki do Let's play'a mile widziane : )

z góry dziękuję :-)

melanie22226

Oraz, czy można grać z francuskim głosem oraz polskimi napisami?

ocenił(a) grę na 8
melanie22226

1. Nie. Pojęcie przygodowa gra akcji zdecydowanie lepiej tutaj pasuje.
2. Kilka logicznych.
3. Coś na kształt rewolweru oraz impulsu elektrycznego.
4. Dziś skończyłem. Około 16-18 godzin.
5. Grałem na lapku w full detalach, ze wszystkimi odpalonymi bajerami [ Intel Core i7 2.3GHz 8GB RAM NVIDIA GeForce GT 635M 2 GB Intel(R) HD Graphics 4000 ] śmigało miodnie!! Potrafiło się lekko przyciąć przy cut scenkach.
6. Sterowanie i system walk wręcz jest dziecinne proste. [ Walka, momentami monotonna - w zależności jak ustawisz perseny - ale nie uciążliwa. ]

Niewątpliwym plusem jest przepiękna grafika. Gra jest bardzo dynamiczna. Genialna muzyka.
Czekam na 2 część.

Polecam, zakochasz się po kilku godzinach gry. Mega wciąga.

ocenił(a) grę na 8
nanobug

Dodam jeszcze, świetna fabuła i kilka bardzo ciekawych rozwiązań, jak choćby zmienianie wspomnień bohaterów.

nanobug

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Teraz na pewno skuszę się na tą grę, ponieważ dawno nie grałam w coś konkretnego.
Tylko mam jeszcze pytanie odnoście do Twojego drugiego komentarza, czy ta gra ma w pewnych momentach kilka rozwiązań, jak np. w Wiedźminie? ^.^

melanie22226

Gra jest słaba i nie dorasta do pięt Tomb Raiderowi.
1. Jest to gra typu "przejdź z punktu A do punktu B i po drodze rozwal X przeciwników."
2. Nie ma tutaj żadnych zagadek, czasem trzeba nacisnąć jakiś guzik żeby otworzyć przejście. Zero myślenia.
3. Nie ma żadnych broni. Bohaterka walczy wręcz. System walki jest do bani. Gra rzuca na nas mnóstwo przeciwników, bijatyki trwają za długo, są monotonne i męczące. Jeżeli wrogów jest 3-4 to jeszcze ujdzie ale przy 6 i więcej nie da się nawet wyprowadzić pełnej kombinacji uderzeń bo zawsze ktoś nam przerwie.
4. Przejście zamie pewnie do 10-ciu godzin.
5. Mniejsza o grafikę... Futurystyczny wygląd poziomów wygląda całkiem nieźle, dużo szczegółów otoczenia. Ten aspekt gry przypadł mi do gustu.
6. Tak, sterowanie jest łatwe.

Osobiście oceniam grę na 5/10. Jest mocno średnia, powiela schematy z innych gier, nie ma tu nic nowego. Wiele osób zachwyca się fabułą ale ja nie widzę tu nic niesamowitego, kolejna anty-utopia gdzie grupka ludzi kontroluje wszytko i oczywiście pokonanie ich rozwiązuje wszelkie problemy. Bohaterka nie pamięta przeszłości więc każda odkryta informacja to jest mega szok i mnóstwo zwrotów akcji i wątpliwości w stylu "czy ja robię dobrze czy źle?" i aż kręci się w głowie z tym że nic się nie zmienia i nic nie ma znaczenia i ciągle robimy to samo. Poza tym gra jest na raz, przejdziesz i schowasz. Szkoda pieniędzy.

ocenił(a) grę na 10
melanie22226

Polecam tą grę. Właśnie w nią gram od dwóch dni (po dwie godziny dziennie i jest bardzo fajna :D ).
1.Nie, ale to nie oznacza że gra jest jakaś gorsza.
2.Tak. Będziesz musiała szukać różnych rzeczy (plastry SAT itp.) Grzebać w pamięci innych ludzi i zmieniać im wspomnienia.
3.Dysponujesz rękawicą która jest Twoją jedyną bronią ale walczysz w bardzo widowiskowy sposób. Do tego sama tworzysz sobie ataki i bardzo fajnie wyglądają "kombosy".
4.Nie mam pojęcia, jeszcze nie skończyłem w nią grać.
5.TAK. Grafika jak dla mnie jest mistrzowska, płynna, kolorowa ale nie razi też w oczy. Nawet jeśli nie masz jakichś bajerów na kompie i będziesz grała "zwyczajnie". Ja grałem co prawda na konsoli ale grafika wyglądała naprawdę wspaniale. I do tego masz tam pełno jakichś ogłoszeń, reklam, włączonych telewizorów dzięki czemu możesz "poznać" Paryż przyszłości (Wszystko oczywiście w języku polskim).
6.Nie wiem czy łatwe, bo ja gram na konsoli ale powiem szczerze że czasem się plączę, ale gram dopiero drugi dzień w sumie więc to się jeszcze zmieni.

Ja jeszcze nie oceniam gry bo jej jeszcze nie przeszedłem, ale już teraz mogę powiedzieć że grę warto kupić. I nie radzę ją porównywać do produkcji takich jak 'Wiedźmin' czy 'Tomb Raider' tylko do produkcji w klimatach 'Deus Ex: human revolution'. Gra posiada wiele innowacyjnych rozwiązań które są naprawdę niesamowite.

melanie22226

Pierwsze co rzuca się w oczy to strona artystyczna gry, wygląda świetnie i robi naprawdę ogromne wrażenie. Remember Me ma naprawdę świetną oprawę audio-wizualną i fabułę. Do celu zawsze prowadzi jedna ścieżka, co daje niewielkie pole do popisu dla gracza ale za to gra staje się bardziej filmowa i efektowna. Głowna bohaterka to naprawdę miła osoba, straciła pamięć i musi uratować swiat xD Tak wiem setki razy temat wałkowany w grach sam podchodziłem do tego niepewnie ale jest to przedstawione naprawdę dobrze i przekonująco. Survivalu tutaj nie uświadczysz, jeśli chodzi o podobieństwa do TR to jedynie wspinaczka po budynkach neo-paryża. Grę oczywiście polecam bo to kawał dobrej i wciągającej historii.