Brakowało mi jakiejś nowej, fajnej marki. A Remember Me? Gra jest świetna. Od samego początku czułem się, jakbym oglądał dobry film. Od razu poczułem więź z bohaterką, jej bezradność, sytuacja na samym początku jakoś na mnie działała.
Gra według mnie lepsza niż Assassin's Creed, skoro już tak ciągle jest wspominane obok Remember Me. Boję się tylko, że nie odniesie jakiegoś większego sukcesu.
Moim zdaniem niesłusznie stawia się ją obok AC. Dla mnie jest miszmaszem Batmana: Arkham z Tomb Raiderem. Nie mogę się jednak zgodzić z tym, że jest lepsza z jednego prostego powodu - liniowość. Wspomniany przez ciebie Assassin's Creed oferuje duży otwarty świat, który można do woli zwiedzać. Remember Me wrzuca nas do Neoparyża, pozostawiając niedosyt, bo aż chciało by się pobiegać po mieście, zobaczyć widoki, a nie tylko wyznaczone ulice :/ Niemniej gra świetna.
Niestety tutaj się muszę zgodzić z "pawelecki96 " gra jest bardzo liniowa ( Neoparyż wygląda rewelacyjnie aż chciało by się pobiegać gdzieś więcej a nie tylko w wyznaczonym kierunku ) i niekiedy bardzo monotonna praktycznie wszystko sprowadza się do tego że przebiegamy z punktu A do punktu B i tam czekają na nas kolejne fale wrogów. Za to Remember Me nadrabia rewelacyjną fabułą, świetną muzyką, główną bohaterką ;) coś nowego, jak dla mnie mocne 6/10
PS: Nie rozumie porównania do AC może dlatego iż też mamy widok z trzeciej osoby :))))