Seria gier "Resident Evil" zapoczątkowała tak zwaną serie surwiwal horror . Moim zdaniem gra 100/100 ponieważ w grze zawsze jest jakiś dreszczyk emocji kiedy stoisz Leonem na skrzyżowaniu miasta Raccon-City i słyszysz tylko dobiegające z ciemnego zaułka odgłosy Zombie które się do ciebie wloką nie wiesz ile ich jest a masz ostatnie 10 kul w magazynku jak by tego było mało kiedy zaczyna ci brakować amunicji zgraja zombie rozbijają okno i wywalają się na ulice naprawdę kiedy pierwszy raz grałem w ta grę bałem się iść dalej bo nie wiadomo co czai się w alejce
Moim Zdaniem Resident evil 1 2 i nemezis są super bo ostatnie podobają mi się także wersje takie jak "kod weronika" . Pod choinkę mam zamiar kupić sobie serię
Resident Evil: Operation Raccoon City a jeżeli chodzi do 4 i 5 to nie dla mnie ponieważ ze super surwiwal horror zrobiło się jakieś RPG bo z Raccoon City akcja od razu przechodzi do nie wiadomo jakiej afryki i i innych miejsc
Tak, Re 1, 2, 3 to same skarby na półce...Co do Re 4, i 5 - to lubię 4 ale 5 to mi nie przypadła :)
Pozatym masz rację :)
A z filmów , cała saga serii "Resident Evil" jest SUPER !!!!!!!!! wszystkie serie mi się podobały jedynie najnowsza 4 obniżyła ocenę bo dla mnie to był matrix kiedy Milla rozwala cała bazę Korporacji a te spowolnienia to nie dla mnie .
i tu się z tobą zgadzam...ale to jest właśnie nowa technologia, i matrix jest teraz mile widziany częściej na filmach :)
Mozę i tak ale dla mnie sutułacja wygląda tak
Resident evil film
Domena zła - dobra
2 nie pamiętam jak się nazywa - najlepasz
zagłada dobre
4 chyba Afterlive nie zbyt bo po 1 to jest matrix po 2 nie ma tej fabuły , nie wiadomo skąd się bierze ten gość z siekierą po 3 czeba czekać na koniec filmu żeby zobaczyć jakieś porządne starcie jak w 2 z nemesisem a w afterlive z Weskerem
no ale popatrz z części pierwszej do 3 było super a w czwórce co ?
Klony
Matrix
I więzienie o zaostrzonym rygorze w środku Hollywood
niech w ostatniej części dodadzą miecze świetlne droidy i karabiny laserowe
Re do cześć 3 było futurystyczne - Horror SF :) - masz racje :)
4 to już tylko SF, bez horroru, Matrix - Gwiezdne Wrota, czy Star Trek, beznadzieja, lub to już widziałem.
Masz rację, to efekty specjalne, ale horroru za grosz ;)
dla mnie tylko te moce Milli (Alice) typu skakanie jak w supermenie zabijanie wzrokiem tworzenie pola ochronnego dały sie jeszcze znieść ale w 4 robienie pełnego obrotu w powietrzu jakaś moc które rozwala cement to już dla mnie za dużo mam nadzieje że 5 nie będzie taka
No to już przesada, Wolałem mniej zmutowana Alice niż teraz.
wcześniej tylko się biła, teraz jest robotem....mi to nie pasuje.
Racja to racja, a ty ją masz :)
a po 2 to z skąd się wzięły te zombi co mają te dziwne macki w buzi ? bo w żadnych częściach tego nie było a przydało by się na końcu 3 że Np wstrzykują zwykłemu zombiemu antywirus i mutuje potem ucieka z ośrodka i tak dalej bo co nowsza cześć tym bardziej się nie lepi bo w jedynce czerwona królowa mówi że z trudem się poruszają a w 3 i 4 już sprintują że przed nimi uciec się nie da potem mówi że nie myślą a czemu nie zjedzą się na wzajem i gonią po Raccon City w grupach a najciekawsze jest to że na początku goście staja sie zombi przez odpychanie wirusem a w pozostałych częściach wszyscy oddychają powietrzem przez prawie 6 lat i żadnemu z głównych bohaterów nie dolega objawy wirusa
To się nazywa "niedokończony film, lub przerosło to reżysera", kręcąc to pozmieniał diametralnie to, co prezentował w innych częściach, czyli zwykłych zombee, później wściekłe psy, potwory jęzorami, Nemesis, i inne kreatury.
teraz zombee, które skaczą, mają dziwne mutacje, oczywiście nic dziwnego.
Umbrella to sieć laboratoria które mutuje ludzi w zombee, po prostu im się to znudziło i dają w kość genetyce, i światu.
Niszcząc wszystko co jest napotkane na drodze, tym także Alice, objawy wirusa, są nie opisane bardziej w filmie co za tym idzie nie rozumiemy procesu mutacji, dlatego film upada na sensie, mutacja w pełni rozwinięcia, bunt, silna wola, bohaterki, ona też jest mutantem, złamała system walczy przeciwko złu, i jest sprzymierzeńcem S.T.A.R.S, walka się wzmaga, Umbrella szykuje swoje najlepsze zabawki, i tak się rozkręca film, co i tak nie ma sensu z tym jakie gry prezentują fabułę.
ja tego nie kumam, po co niszczyć to co jest - co było dobre, i straszne, i dodać temu zły wpływ
na odbiorcę, nie rozumiemy pewnych rzeczy z filmu, bo to oczywiste, że realia filmu, i jej czas, to nowe czynniki ewolucji w mutacji, technologia, i sceny kaskaderskie, no i ten przemysł w realnym świecie, czyli najnowsze kamery, sprzęty, czy technologie audiowizualne, czy inne bajery - czego tego nie użyć wszystkiego, to już za dużo i niedobrze :)
teraz już możemy tylko gdybać :):):)
Ale tu wykład odprawiłeś ale ja to skrócę :
po prostu nie ma idealnego filmu :D a jeżeli ktoś ma problemy że coś mu nie pasi to niech sam nakręci i się pokaże
około 3 raz to piszesz ale spox :D ja tylko czekaj ma resident evil cooperation raccon city bo z tego co widziałem na trailerach to to nie będzie klasyka 1 2 i 3 części gdzie chodzisz i rozwalasz sobie zombiaki
Wiem chciałem być miły :)
zbiór wszystkich 1, 2, 3 w jednej, i to jakieś PvP, celownik, i łatwy dostęp do namierzenia :)
Dziwne, ale fajne, zawsze Resident ma jakieś pomysły, a tym razem zaskoczy, i powtórzy to że kiedyś tam już byliśmy :)
no " byliśmy " ale teraz będziemy i to z jaka grafika ale dodali by jakieś style walki bo w wcześniejszych częściach było tylko szczelanie a możne by dali jakieś walki na maczety jak się skończy amunicja albo coś ...
Walki na maczety, wątpię, na noże bardziej :)
Wiem że będzie to samo co wcześniej, ale dosłownie poprawniej, czyli lepsza wizualizacja, i dziwek, niestety to wszystko,
sądząc po zapowiedziach, i testach :)
a ja chciałem maczety :( bo to by fajnie wyglądało jakbyś dźgał zoomie maczetą a nie ciął nożem który i tak im nic nie robi wiem bo grałem na kodach żeby sprawdzić ile czeba zabijać zoombie w 3 na nóż i wyszło około 2-3 minut
Hehhehehe - No tak jakoś wyszło w obliczeniach ;)
Ty chciałeś maczetę, a ja piłę łańcuchową ! :)
JA CHCE MACZETĘ pisze do Capcomu żeby dali maczetę lub piłę łańcuchową bo nie chce mi się gonić z tym małym nożykiem co ja jestem mam całe miasto zoombie wybić jakimś nożem kuchennym jak mi się naboje sączkom
Hheheheh.....może od razu miotacz ognia albo bombę jądrową, nie da rady !
CAPCOM może zmienić tylko grozę na akcje, o broni to tak 50 - na 50....
z jądrową jest mało zabawy lepsza by była termojądrowa i ciekawe ile by mieściło się w niej naboi a miotacz ognia odpada choć jak by dało się podpalać budynki to pobawił bym się w hooligans :D
Jeżeli by była bomba termojądrowa - to byłby coś pod Czernobyl :):):) - a to już przeróbka z S.T.A.L.K.E.R.
odpada :)
Miotacz by nieźle zadziałał ale na dłuższe odległości jest kiepski, a szczególnie gdy przeciwnicy z daleka rzucają dynamitami :)
JA BYM CHCIAŁ MINIGUNA !
oczywiście to przesada, bo to już nie była by gra, aż tak dużo przeciwników nie ma, i są słabi wytrzymałościowo, chyba że musiało by to być DOOM, czy WILL ROCK, albo SERIOUS SAM :)
niech zostanie po staremu, ale to dobry pomysł na residenta w składzie zagłady, i piekła :)
dobra robimy petycje do capconu na nowy pomysł RE pod nazwą "Resident evil Delux" i zamiast raccon city będzie Czarnobyl i będziemy musieli uciec bo o północy spadnie cement . naszym głównym celem będzie dostać się do malucha aby można było uciec przed zrzuceniem cementu na miasto za zamiast leona będzie jakiś pijany wieśniak który przeżył wybuch tylko dla tego bo przespał ostatnie 3 dni w piwnic nawalony w 3 dupy .
HAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH !!!!!!!!
Masz łeb do recenzji !
nic dodać nic ująć daję ci 6 !
dobra robimy petycje do capconu na nowy pomysł RE pod nazwą "Resident evil Delux" i zamiast raccon city będzie Czarnobyl i będziemy musieli uciec bo o północy spadnie cement . naszym głównym celem będzie dostać się do malucha aby można było uciec przed zrzuceniem cementu na miasto za zamiast leona będzie jakiś pijany wieśniak który przeżył wybuch tylko dla tego bo przespał ostatnie 3 dni w piwnic nawalony w 3 dupy .
HAHAHAHHAHAH !!!!!
to nie jest recenzja to jest opis recenzja będzie wygladać tak
Resident Evil to pierwsza odsłona niezwykle popularnego na całym świecie cyklu survival-horrorów. Producentem oraz wydawcą gry jest firma Capcom, która w pierwszej połowie lat 90-tych była znana m.in. z serii Mega Man i Street Fighter. Pierwotnie gra ukazała się w wersjach dla Pegazusa . W kolejnych latach po premierze ukazały się jej konwersje na pegazusa 2
Historia przedstawiona w grze przenosi nas do 1998 roku, na przedmieścia fikcyjnej metropolii Czarnobyl. Głównymi bohaterami Resident Evil są Dariusz i Bożydar , członkowie jednostki BPP (bractwo przyjaciół piwa ), którzy po katastrofie fiata 126 P znajdują schronienie w tajemniczym dworze. Wkrótce okazuje się, że posiadłość jest opanowana przez sadystyczne gumisiami oraz groźne zmutowane teletubisie , będące wynikiem eksperymentów biologicznych prowadzonych przez potężną korporację TESCO.
Resident Evil DELUX to bardzo udane połączenie gry akcji z elementami krwawego horroru klasy Z . Wcielając się w postać , gracz musi rozwiązać mroczną tajemnicę, którą skrywa ukryta w lesie posiadłość. Gra charakteryzuje się dosyć niskim poziomem trudności oraz żałosną atmosferą filmów w stylu kultowej "chłopcy z placu broni". W walce ze wszelkiej maści okropieństwami pomaga nam arsenał obejmujący noże widelce śrubokręty a nawet potężny patelniami . Poza eksterminacją rozmaitych maszkar, gracz musi stawić czoła niezbyt wymagającym rebusom, których poprawne rozwiązanie otworzy nam dalszą drogę.
Pod względem oprawy wizualnej, pierwotna wersja gry prezentowała niezgorszy poziom wykonania jak na jaki może ja stać. Mieliśmy tutaj do czynienia z pre-renderowanymi tłami w roli lokacji oraz poruszającymi się po nich jednp postaciami. W 2002 roku na Game Cube ukazała się odświeżona wersja Resident Evil, która oferuje w pełni dwuwymiarowy grafikę, mniej lokacje, uzbrojenie itd
co " hahahaha" to nie jest śmieszne :D:D:D . capcom już odpowiedział i bierze się do roboty za produkcje ale musi uzyskać zgodę teletubisiów a to są "TELETUBISIE" więc zamiast krwi w grze będzie tubisiowy krem .