Genialna gra. Podobnie jak RE4 tak i "Podróż Ady" została postawiona od nowa i jest bardzo dobrze. bardziej epicko niż w oryg.
już napewno do oryg nie wrócę po tym remaku.
Owszem, mnie ten wygląd Ady nie do końca pasuje wraz z jej głosem, ale na szczęście jednokrotne przejście zostaje nagrodzone skinem klasycznej Ady w kiecce , wszak trochę przerobionej bo nogi nie odsłania, ale w większej mierze nawiązuje do klasycznej Ady. I bardzo dobrze, bo po zmianie skina przyjemność z grania wzrasta . przynajmniej dla mnie.
Na plus zasługuje linka, bo można się przyciągać w wielu miejscach, choć jest to stonowane na podobnym poziomie co w oryg. Tam gdzie developer pozwoli to tam można, a często przemierzasz budynki, zwłaszcza te w wiosce i NIE ! tu jest strefa zakazana, tutaj na dach wskoczyć się nie da.
Już mogli większą swobodę dać, ale w sumie z drugiej strony pewnie sprawiło by to, że większość wrogów miałaby nas poza zasięgiem i bylibyśmy nietykalni, więc w sumie rozumiem brak swobody skakania po dachach.
No ale to co jest tutaj przezaje.biste to walki z bossami.
o hoho. Niektóre są mega epickie, jak walka z el gigante na końcu wioski.
Gośc biega, rozwala budynki, rzuca kamieniami, a do tego jeszcze krytyki podczas latania na lince. No to było mega.
A potem kolejna walka z Black Robe i ponownie przyciąganie się na lince. Super sprawa.
Podobały mi się momenty kiedy zazębiamy się z fabułą Leona, gdy widzimy go gdzieś z oddali pamiętając że niedawno sami to robiliśmy będąc w jego skórze.
To jak np widzimy jak strzela do Salazara, a niedługo potem stoimy za zamkniętymi drzwiami i słyszymy walkę pomiędzy nimi, no świetna rzecz.
Byłem pod takim wrażeniem tego DLC'ka że od razu przeszedłem go 2x.
Ostatni boss Sadler jest trochę wnerwiający bo to taka mocna gąbka na pociski. Strzelamy i strzelamy i efektu nie widać, ale strzał z RPG załatwia sprawę :)
Polecam w szczególności NG+ gdy mamy możliwość zmiany skinów na klasyczne ale po liftingu.
Możemy ubrać Luisa w starą kamizelkę, a Weskera w garniak.
Super tytuł. Polecam. Warto wydać te 5 dyszek bo macie prze świetnego gameplayu na kilka ładnych godzin.