PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606961}

Resident Evil 5

Biohazard 5
2009
7,3 5,8 tys. ocen
7,3 10 1 5754

Resident Evil 5
powrót do forum gry Resident Evil 5

Mimo iż (tak jak pisałem w temacie o RE 1) nie ma już klimatu survival-horroru, to mamy bardzo emocjonującą grę akcji, obfitą w wiele ciekawych wątków fabularnych i multum różnorodnych przeciwników.

Fabuła:
pod tym względem nie można narzekać, są główni bohaterowie tej serii :
-Chris Redfield
-Jill Valentine
-Albert Wesker
To oni byli również jednymi z głównych bohaterów pierwszej części Resident Evil!!!
W 5-tce możemy poznać historię całego RE (chociażby w przerywniku podczas ładowania się rozdziału), jest wiele ciekawych dokumentów "rozrzuconych" w świecie gry.
Dowiadujemy się co dzieje się z naszymi bohaterami: wyjaśniają się losy Jill, Albert Wesker umiera.
Reasumując Resident Evil 5 pod względem fabularnym spełnia swoje zadanie i na pewno daje sporo satysfakcji fanom RE (tym prawdziwym).

Grafika:
Wspaniała, w 2009 roku , wszyscy byli pod wrażeniem grafiki w RE 5, animacje, wygląd naszych bohaterów jak i przeciwników stał na bardzo wysokim poziomie. Nareszcie na ekranie było więcej niż kilku przeciwników, było ich bardzo często więcej niż kilkunastu...Gra świateł, przerywniki filmowe w czasie rzeczywistym, lokacje, to wszystko składa się na piękną grę z przepiękną grafiką!
Po przejściu głównego wątku fabularnego otrzymujemy wiele dodatków , takich jak: Tryb Mercenaries (Najemnicy- minigra, w której zabijamy Majinich na czas), wirtualne figurki, unikatowe stroje, możliwość grania Shevą w wątku fabularnym, filtry (dodatkowe efekty wizualne podczas grania). To sprawia że RE 5 nie odkłada się szybko na półkę, dzięki dodatkowym trybom spędza się przy tej grze wielokrotności czasu spędzonego przy przechodzeniu głównej fabuły.
Resident Evil 5 jest grą, w której bardzo duże znaczenie ma kooperacja, naszą partnerką jest Sheva Alomar. Nareszcie (dzięki kooperacji) można napawać się radością z grania w tą część w dwójkę! grając przez sieć, lub na dwa pady, siedząc obok siebie.
Tryb Mercenaries (Najemnicy) , jest też całkiem inny i dużo lepszy gdy możemy kosić Majini'ch w dwójkę!

Nie wiem co jeszcze mógłbym napisać, w każdym bądź razie, polecam tą grę KAŻDEMU! I jestem pewien że granie w nią nie jest stratą czas.

jason86

ja bym wolał żeby było albo na dwóch samemu się chodzi bo komp robi takie wpadki że masakra

Niszczyciel2000

Masz racje, też to zauważyłem, i to jakie :)