Przede wszystkim byłem pod wrażeniem jeśli chodzi o grafikę jest tak realna, że trudno odwrócić wzrok, świetna ścieżka dźwiękowa i to co pamiętamy z pierwszej części czyli zagadki, ulepszenia i genialne widoki.
Nie to żeby mi o grafę chodziło ale muszę to pytanie zadać :D Jak z wygładzaniem krawędzi w grze ? Bo ogólnie gra pięknie wygląda to fakt ale widziałem na youtube problemy z wygładzaniem krawędzi :/
Nie rzuciły mi się w oczy problemy z krawędziami może w otoczeniu można się doczepić jak by się przyjrzeć, ale sama postać Lary dopracowana do maksimum ponoć do twarzy zastosowali jakąś nową technikę rozpylania jakiegoś pyłu fluorescencyjnego dzięki, któremu mogą oznaczyć aż 7000 wierzchołków twarzy i przenieśli to do gry więc wydaje mi się, że się przyłożyli i grając można było to stwierdzić:)
Widziałem kulisy powstawania to rzeczywiście cała mimika twarzy i animacje ruchu w 100% odzwierciedleniem aktorki :D Podobno w pewnym etapie produkcji za bardzo przypominała realnego człowieka i musieli zmniejszyć jej jakość :D