Po finałowej walce z Zinyakiem otrzymujemy dostęp do technologii zezwalającej na podróże w czasie. Pomoże nam ona 'odrestaurować' Ziemię.
Czy ja wiem :D Ciekawie mogą to teraz rozegrać. Najpierw dominacja nad miastem, później biały dom, inwazja Zinów i w końcu międzygalaktyczna batalia zaginająca czasoprzestrzeń. W połączeniu z absurdalnym humorem może im wyjść prawdziwa perełka ;)
Jeżeli ktoś czyta i jest zdziwiony, to dodam, że są 2 zakończenia. Aby odblokować to opisane przez Recznikowaty, trzeba przed finałową misją ukończyć wszystkie zadania typu "lojalność".
Nawet nie wiedziałem ;) A jakie jest drugie zakończenie? Zawsze staram się przechodzić gry w 100% i zazwyczaj tracę tym samym niektóre achievementy a nawet fabularne perełki.
Jeżeli przed ukończeniem misji typu "lojalność" weźmie się ostatnią misję, to jest bardziej pesymistyczne zakończenie. Wygląda mniej więcej tak :
Przywódca Świętych proponuje znalezienie nowej planety i odbudowanie ziemskiej cywilizacji. Po czym lektor komentuje "I tak narodziło się Imperium świętych". Nie pada nic o podróżach w czasie.