PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=680532}
7,4 5,2 tys. ocen
7,4 10 1 5232
Saints Row IV
powrót do forum gry Saints Row IV

Optymalizacja

ocenił(a) grę na 8

Witajcie, mam jedno pytanie: czy SR IV jest lepie zoptymalizowane niż poprzednia część? Planuję kupno, a The Third chodziło mocno średnio.

Revan_7

Ciężko mi porównać, bo obie chodzą u mnie płynnie, ale podobno jest trochę lepiej niż 3.

kenexgro

Nie powiedzialbym że jest lepiej niż w 3 ,sterowanie samochodami jest trochę nie takie.

ocenił(a) grę na 9
Revan_7

U mnie SR:The Third chodziło lepiej, chociaż SR:IV nie chodzi źle. Chodzi płynnie, czasami gubi klatki przy najszybszym bieganiu jak wszystko fruwa w powietrzu (samochody, latarnie, kosze na śmieci, ludzie). W The Third nie miałem najdelikatniejszych przycięć, wszystko płynnie jak nóż w masło.

ocenił(a) grę na 7
Revan_7

Ja odnoszę wrażenie że IV chodzi nico lepiej ,może dla tego że więcej czasu się "lata" a na dużych wysokościach nie ma tylu detali do otworzenia .

Takie moje subiektywne odczucie .

użytkownik usunięty
Revan_7

Na laptopie i5@2,6 ghz, gt540m trójka chodziło w max ustawieniach zajebiscie, w czworce musialem zjechac z efektami do medium i aliasing tylko x2, ale grac sie da jak najbardziej

Ale np na radku 3870hd i x2@3,2 ghz trójka też działała fantastycznie, za to czwórka jest totalnie niegrywalna nawet w 640x480...

ocenił(a) grę na 8
Revan_7

Na athlonie 2*2.7, 3GB ramu i GF8600gts chodzi zakakująco znośnie i chyba ostatecznie troszkę właśnie lepiej niż trójka, bo głównie się tutaj fruwa, tak jak ktoś napisał.