6,4 242  oceny
6,4 10 1 242
Serious Sam 4
powrót do forum gry Serious Sam 4

-Nowe moce jak teleportacja, szybsze strzelanie czy usypianie/zatrzymywanie przez chwilę przeciwników
-Powrót znanej z drugiej części mechaniki sterowania pojazdami (kto wie, może nawet twórcy dadzą nam okazję pojeździć np. czołgiem ;))
-Nowe rodzaje przeciwników takich jak szkielety Kleer czy kamikaze (np. Kleer bombardier/bombarian, skeleton Heckleer czy samo wybuchający po jakimś czasie kamikaze)

ocenił(a) grę na 9
MrLuigi5577

9/10 Miałem okazję już zagrać. Co prawda nie ma połowy rzeczy wymienionych przeze mnie, które ostatecznie trafiły do gry, (przypominam - temat z 2016 roku) ale tak jak oczekiwałem są pojazdy, natomiast jest coś lepszego, bo są mechy i kombajn. (w Siberian Mayhem doszedł jeszcze skuter śnieżny) No i właśnie najlepszy poziom był właśnie z ww. kombajnem, i ta muzyczka przegrywająca w tle <3 Nowością (którą poniekąd przewidziałem) są też gadżety, wśród których jest energetyk dający szybsze strzelanie + chodzenie, strzykawki dające zdrowie czy dynks spowalniający przeciwników. Co do przeciwników to tutaj jest nieco ubogo, bo pojawia się wielu znanych z trójki (takich jak Khnumy czy Scrapjacki) czy też paru nowych, ale tak to reszta to znana praktycznie od pierwszych odsłon serii w nowej szacie. Podsumowując na pewno lepsze niż dwójka i trójka.