PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10022030}
8,5 983  oceny
8,5 10 1 983
Silent Hill 2
powrót do forum gry Silent Hill 2

hmmm...

ocenił(a) grę na 3

Gra niby straszna? Tia... ale według mnie straszna jak Monster Munch... :D Porównywanie tego produkcyjniaka do "Resident Evil 2 remake" to moim zdaniem nieporozumienie - tamta gra to było COŚ! tutaj? żerowanie na sławie gry która była arcydziełem totalnym - stary "Silent Hill 2" to był szacunek tym wiekszy że TAKA gra powstała w tamtych czasach - gdy jeszcze nie było takich możliwości jak teraz... natomiast remake? żeby nie było - nie krytykuję tego bo to produkt Polski - jestem patriotą i w wielu kwestiach uważam że Polacy tworzą najlepsze rzeczy... ale co do sztuk wizualnych... jeszcze sto lat temu gdy chodziło o sztuki wizualne w starym tego słowa znaczeniu, np. malarstwo - było świetnie... np. zapewne wielu ludzi w tym i ja podziwia choćby prace Jana Matejki... ale od rozpoczęcia się epoki digitalizacji (nie od gier - ale nawet duzo wcześniej - od narodzin kina) cos źle poszło i Polscy twórcy nie umieli się odnaleźć w nowym medium... a według mnie nadal jest z tym ciężko... gra ma swoje plusy ale prawie niemal wszystkie są zasługą zapożyczeń z oryginału - tam gdzie twórcy próbują dodać coś od siebie jest albo drętwo, albo... znów kłaniaja się zapożyczenia ale tym razem z wspomnianego remaku "Resident evil 2"... i to wszystko - gra nie podobała mnie się i tyle!