Jak w temacie : powiedzcie, jakie są Wasze najstraszniejsze gry w które graliście.
Dla mnie są to:
1. Slender
2.Penumbra Czarna Plaga.
Phhh, trudno powiedzieć... jakoś żadna gra nie doprowadziła mnie do popuszczenia w spodnie. No, może lekko przestraszył mnie Left 4 Dead. Poważnie - otwieram drzwi - nikogo. Wchodzę, a tu jakiś zdechlak siedzi w kącie i się na mnie rzuca. Albo skradanie się w ciemnościach przy dramatycznej muzyce i szlochaniu With czy dziki wrzask Huntera skaczącego gdzieś z ciemnego zaułka - przez takie rzeczy ta gra długo pozostanie u mnie w pamięci i wiele razy będe do niej wracał.
Left 4 Dead może robić lekkie dobre pierwsze wrażenie ale to jest gra nastawiona na współzawodnictwo drużynowe i grę esportową jak counter-strike. Pierwszy raz grając samemu i nie wiedząc nic o przeciwnikach ani mapach w tej grze możesz czuć dyskomfort ale na pewno nie żadne przerażenie. Podczas gdy jest wiele gier które na prawdę straszą. Nie możliwe aby L4D Cię przestraszył, a takie gry jak Penumbry, czy Fatal Framy nie, po prostu bzdura. Najwyraźniej po prostu nie grałeś w nic naprawdę strasznego.
W sumie fakt, jakoś nigdy nie czułem pociągu do strasznych gier. Granie jest dla mnie chwilą relaksu, a nie czymś stresującym.
1 Amnesia (naprawde dobry klimat, fabuła i ciągłą niepewność)
2 Penumbra cala seria (Jak wyżej ale mniej straszne)
4 Silent Hill 2 ( Jak się otoczenie zmieniało to w tedy była niezła schiza :) )
Ogólnie gry typu Amnesia i Penumbra dodatkowo podnoszą napięcie bo tam jesteśmy praktycznie bezbronni i to mi się w nich podoba najbardziej.
Slender dla mnie to typowy straszam bez fabuły i do tego nudny.
Hhahahahha Anesia na 3 mijescu gdzie silent hill ludzie jak mozecie sie bac cry of fear albo slendera i scp to gnioty..
zalezy ja gram od 2 w nocy i klimat na normalnych glośnych słuchawkach raczej powinienien być
Amnesia i F.E.A.R ( momentalnie ) . Zagrałbym sobie w Penumbre , bo ponoć jest zacna jeśli chodzi o takie właśnie sekwencje
Swego czasu tylko jedna gra mnie naprawdę wystraszyła i bałem się w nią grać jak sam byłem w domu:P
Blair witch project.
Misja w sierocińcu w Thief: Deadly Shadows- najstraszniejsze 2 godziny mojego growego doświadczenia. Ten etap nie dość, że był piekielnie przerażający, to jeszcze genialnie wymyślony, pomysłowość twórców zaskakuje na każdym kroku.
Pierwsze 2 godziny Dead Space też były niezłe, chociaż to już zupełnie inny wymiar strachu. Budowanie napięcia przez genialny dźwięk i cheap scare z szafy.
Pierwsze Alone in the Dark. Pewnie nikt, kto w to nie grał w chwili wydania tego nie pojmie, ale ta gra była najbardziej przerażającym survival horrorem wszech czasów. Dziś można się pukać w czoło, jak coś takiego mogło przerażać (który to był rok? 96?), ale wierzcie mi, WSZYSCY sr*ali w gacie.
1. Amnesia Mroczny obłęd
2. Silent Hill 1 2 3 i troszke mneij origins
3. Penumbra Czarna plaga.
kiedyś grałem w grę w której chodziłeś po labiryncie? samym tułowiem bez rąk i nóg uciekając przed jakimś stworzeniem ale jak cię dopadło to po tobie :)
chyba survival się nazywało.
Survivers wersja BETA, ale tylko przy pierwszym razie, bo potem przyzwyczaiłem się już do wilkołaka.
1. Silent Hill 2 (nic nie pobije scen, w których James dowiaduje się, że sam ukatrupił swoją żonę)
2. Cry of Fear (świetnie ujęty temat depresji oraz to, do czego może ona doprowadzić. No i w końcu już nie jest modem do HL, tylko osobną grą, którą można na Steamie pobrać za friko)
Moja najlepsze gierka SH 2 i fakt-jak ogląda kasete w hotelu zawsze robi to na mnie wrażenie nawet po latach.I jest to jedyny moment kiedy myśle o byłej żonie ;)
Dla mnie osobiście "Amnezja" była lekką "przygodóweczką" niż surivival horrorem.
:) a grałeś w Rake - bardzo krótki darmowy horrorek? :)
Podaj tytuły, które uważasz za horror :)
Zachęcam aby pograć w tę grę :) http://www.freepcgamers.com/2012/11/the-rake.html
Oto stronka z której możesz pobrać http://therake.jimdo.com/downloads/
Gra nie jest długa i jest darmowa :)
Silent hill 1-5,Resident Evil seria ,Alien vs Predator,Blair Witch 1,F.E.A.R cała seria - chociaż najbardziej się bałem tetrisa-jak siostra grała i blokowała kompa :)
Ja jednak zrobię swoje TOP 5:
1.Amnesia: Mroczny Obłęd
2.Penumbra: Czarna plaga
3.Silent Hill
4.F.E.A.R.
5.Dead Space 2
Resident Evil nie jest straszną grą ;P F.E.A.R również, tym bardziej część 3. Ja jednak polecę Wam Outlast, fajna gra, chociaż sami zobaczcie i oceńcie :D
Fakt, trochę bez sensu jest ciągłe uciekanie przed tymi stworkami, ale to właśnie to nadaje tej grze dreszczyku emocji ;D
Outlast może być miejscami straszne ale ja wysiadam przy Amnesii the dark descent i machine for pigs, sillent hill 2, Aliens vs Predator 1 oraz Penumbrach 1 i 2
1 BLAIR WITCH PROJECT RUSTIN PAAR
2 SYSTEM SHOCK 2
3 SILENT HILL 1,2,3
4 AMNESIA DARK DESCENT
5 ALIENS VS PREDATOR 2 (2001)