PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659918}
6,1 2,6 tys. ocen
6,1 10 1 2641
Slender
powrót do forum gry Slender

Jak w temacie : powiedzcie, jakie są Wasze najstraszniejsze gry w które graliście.
Dla mnie są to:
1. Slender
2.Penumbra Czarna Plaga.

ocenił(a) grę na 3
kacper990

1.Amnesia
2.Dead Space(seria)

użytkownik usunięty
iamhardkor

sory, ale ds3 - horror ??? lol

ocenił(a) grę na 3

Sam DS3 tylko miejscami. A grałeś w Awakened?

kacper990

Phhh, trudno powiedzieć... jakoś żadna gra nie doprowadziła mnie do popuszczenia w spodnie. No, może lekko przestraszył mnie Left 4 Dead. Poważnie - otwieram drzwi - nikogo. Wchodzę, a tu jakiś zdechlak siedzi w kącie i się na mnie rzuca. Albo skradanie się w ciemnościach przy dramatycznej muzyce i szlochaniu With czy dziki wrzask Huntera skaczącego gdzieś z ciemnego zaułka - przez takie rzeczy ta gra długo pozostanie u mnie w pamięci i wiele razy będe do niej wracał.

ocenił(a) grę na 2
dundersztyc3692

Left 4 Dead może robić lekkie dobre pierwsze wrażenie ale to jest gra nastawiona na współzawodnictwo drużynowe i grę esportową jak counter-strike. Pierwszy raz grając samemu i nie wiedząc nic o przeciwnikach ani mapach w tej grze możesz czuć dyskomfort ale na pewno nie żadne przerażenie. Podczas gdy jest wiele gier które na prawdę straszą. Nie możliwe aby L4D Cię przestraszył, a takie gry jak Penumbry, czy Fatal Framy nie, po prostu bzdura. Najwyraźniej po prostu nie grałeś w nic naprawdę strasznego.

ZupkaChinska

W sumie fakt, jakoś nigdy nie czułem pociągu do strasznych gier. Granie jest dla mnie chwilą relaksu, a nie czymś stresującym.

kacper990

1 Amnesia (naprawde dobry klimat, fabuła i ciągłą niepewność)
2 Penumbra cala seria (Jak wyżej ale mniej straszne)
4 Silent Hill 2 ( Jak się otoczenie zmieniało to w tedy była niezła schiza :) )

Ogólnie gry typu Amnesia i Penumbra dodatkowo podnoszą napięcie bo tam jesteśmy praktycznie bezbronni i to mi się w nich podoba najbardziej.

Slender dla mnie to typowy straszam bez fabuły i do tego nudny.

ocenił(a) grę na 10
kacper990

1.Cry of Fear
2.Slender
3.Amnesia Mroczny Obłęd
4.SCP-087B ;]

ocenił(a) grę na 7
rewolwer12

Hhahahahha Anesia na 3 mijescu gdzie silent hill ludzie jak mozecie sie bac cry of fear albo slendera i scp to gnioty..

ocenił(a) grę na 10
KulturalneOcenianie

zalezy ja gram od 2 w nocy i klimat na normalnych glośnych słuchawkach raczej powinienien być

ocenił(a) grę na 6
kacper990

Amnesia i F.E.A.R ( momentalnie ) . Zagrałbym sobie w Penumbre , bo ponoć jest zacna jeśli chodzi o takie właśnie sekwencje

kacper990

Swego czasu tylko jedna gra mnie naprawdę wystraszyła i bałem się w nią grać jak sam byłem w domu:P
Blair witch project.

kacper990

Misja w sierocińcu w Thief: Deadly Shadows- najstraszniejsze 2 godziny mojego growego doświadczenia. Ten etap nie dość, że był piekielnie przerażający, to jeszcze genialnie wymyślony, pomysłowość twórców zaskakuje na każdym kroku.

Pierwsze 2 godziny Dead Space też były niezłe, chociaż to już zupełnie inny wymiar strachu. Budowanie napięcia przez genialny dźwięk i cheap scare z szafy.

Pierwsze Alone in the Dark. Pewnie nikt, kto w to nie grał w chwili wydania tego nie pojmie, ale ta gra była najbardziej przerażającym survival horrorem wszech czasów. Dziś można się pukać w czoło, jak coś takiego mogło przerażać (który to był rok? 96?), ale wierzcie mi, WSZYSCY sr*ali w gacie.

ocenił(a) grę na 7
kacper990

1. Amnesia Mroczny obłęd
2. Silent Hill 1 2 3 i troszke mneij origins
3. Penumbra Czarna plaga.

ocenił(a) grę na 10
Torres1993

F.E.A.R. był fajny, ale w porównaniu, np. z Penumbrą jakoś nie straszny.

ocenił(a) grę na 7
kacper990

f.e.a.r w ogole nie jest straszny.

KulturalneOcenianie

http://www.youtube.com/watch?v=q_T4OY94oWw

kacper990

1. Amnesia
2. Penumbra

ocenił(a) grę na 9
Chloe_Carter

1.Cryostasis
2.Slender
3.Bratz ;)

kacper990

kiedyś grałem w grę w której chodziłeś po labiryncie? samym tułowiem bez rąk i nóg uciekając przed jakimś stworzeniem ale jak cię dopadło to po tobie :)
chyba survival się nazywało.

ocenił(a) grę na 10
kacper990

1. SCP-087B
2. SCP-087
3. Slender

ocenił(a) grę na 10
extranick

Jeszcze SCP Containment Breach

kacper990

1. Slender
2. Alone in the dark - the new nightmare
3. F.E.A.R.

ocenił(a) grę na 7
kacper990

Jak dla mnie Alen vs Predator 2010 jak grasz człowiekiem, masakra

ocenił(a) grę na 5
kacper990

Survivers wersja BETA, ale tylko przy pierwszym razie, bo potem przyzwyczaiłem się już do wilkołaka.

MichiBuba

1. Silent Hill 2 (nic nie pobije scen, w których James dowiaduje się, że sam ukatrupił swoją żonę)
2. Cry of Fear (świetnie ujęty temat depresji oraz to, do czego może ona doprowadzić. No i w końcu już nie jest modem do HL, tylko osobną grą, którą można na Steamie pobrać za friko)

drill90

Moja najlepsze gierka SH 2 i fakt-jak ogląda kasete w hotelu zawsze robi to na mnie wrażenie nawet po latach.I jest to jedyny moment kiedy myśle o byłej żonie ;)

użytkownik usunięty
drill90

Jak dla mnie Cry Of Fear świetne, w SH 2 nie grałem

drill90

Pięknie dziękuję za spoiler do Silent Hilla 2...

pawlos009

nie ma za co.

ocenił(a) grę na 7
kacper990

1. Amnezja
2. Rake Hostel

ocenił(a) grę na 10
Alicja_kosmitka

Dla mnie osobiście "Amnezja" była lekką "przygodóweczką" niż surivival horrorem.

ocenił(a) grę na 7
kacper990

:) a grałeś w Rake - bardzo krótki darmowy horrorek? :)
Podaj tytuły, które uważasz za horror :)

Alicja_kosmitka

rake wtf ?

ocenił(a) grę na 7
spawn_5

Zachęcam aby pograć w tę grę :) http://www.freepcgamers.com/2012/11/the-rake.html

ocenił(a) grę na 10
Alicja_kosmitka

Jak to ściągnąć? To jakieś płatne jest czy co? :P

ocenił(a) grę na 7
extranick

Oto stronka z której możesz pobrać http://therake.jimdo.com/downloads/
Gra nie jest długa i jest darmowa :)

ocenił(a) grę na 1
kacper990

Blair Witch Project Rustin Paar
Silent Hill 3

kacper990

Silent hill 1-5,Resident Evil seria ,Alien vs Predator,Blair Witch 1,F.E.A.R cała seria - chociaż najbardziej się bałem tetrisa-jak siostra grała i blokowała kompa :)

kacper990

Ja jednak zrobię swoje TOP 5:
1.Amnesia: Mroczny Obłęd
2.Penumbra: Czarna plaga
3.Silent Hill
4.F.E.A.R.
5.Dead Space 2

kacper990

Resident Evil nie jest straszną grą ;P F.E.A.R również, tym bardziej część 3. Ja jednak polecę Wam Outlast, fajna gra, chociaż sami zobaczcie i oceńcie :D

ocenił(a) grę na 10
dzikuss_PL

Wiem, grałem. Dość straszna, ale miejscami akcja za bardzo siada.

kacper990

Fakt, trochę bez sensu jest ciągłe uciekanie przed tymi stworkami, ale to właśnie to nadaje tej grze dreszczyku emocji ;D

ocenił(a) grę na 7
dzikuss_PL

Outlast może być miejscami straszne ale ja wysiadam przy Amnesii the dark descent i machine for pigs, sillent hill 2, Aliens vs Predator 1 oraz Penumbrach 1 i 2

kacper990

System Shock 2

ocenił(a) grę na 1
Laura_N

TAK !

ocenił(a) grę na 1
kacper990

1 BLAIR WITCH PROJECT RUSTIN PAAR
2 SYSTEM SHOCK 2
3 SILENT HILL 1,2,3
4 AMNESIA DARK DESCENT
5 ALIENS VS PREDATOR 2 (2001)