PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=625040}
6,3 1,7 tys. ocen
6,3 10 1 1704
Sniper: Ghost Warrior 2
powrót do forum gry Sniper: Ghost Warrior 2

5/10 - suchar

ocenił(a) grę na 5

Trochę bugów (np. w misji gdzie trzeba iść za Maddoxem ten potrafi sobie stanąć w miejscu i nigdzie nie idzie, lewitująca kładka od małego molo czy niemożność zmiany broni scrollem gdy trzymamy broń na aimingu etc.), błędy graficzne tu i ówdzie. Fun ze strzelania znośny. Podoba mnie się jak dziury się robią po pocisku w szkle, czy możliwość zabicia dwóch kolesi jednym pociskiem ;-) Bullet time aktywowany od czasu do czasu też ujdzie. Brakowało mi krzyżyka celowniczego dla broni trzymanej standardowo ;-)

„Jedynka” lepsza oceniłem na 8/10

ocenił(a) grę na 5
STAMiNA

Na uwagę zasługuje także ścieżka dźwiękowa w wykonaniu Michała Cieleckiego. Można ją pobrać tutaj:
http://download-soundtracks.com/game_sountdtracks/sniper-ghost-warrior-2-soundtr ack-by-michal-cielecki/

Szkoda, że gra się zbytnio nie udała zaważywszy, że pracowało nad nią ponad 100 osób. http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/violator/Sniper%202%20news/IMG_0124.JPG

ocenił(a) grę na 9
STAMiNA

bez przesady. gra jest fajna. ogrywam na xklocu. grafa jest spoko i gameplay też. ludzie oceniają ją słabo chyba tylko dla tego że jest na cryengine 3 i nie wygląda jak crysis 3. gra ma fajny klimat. ciekawą fabułę i dobre dialogi. jest klimat po prostu. normalnie ocenił bym na 8/10 ale po tym jak zagrałem w nowe gears of war i crysis 3 wystawiłem 9/10. to że wyglada gorzej niż gry wymienione przeze mnie jest od nich o niebo lepsza. gow to arcade a nie narmalna gra a csysis 3 to już w ogóle dno. jeśli mam porównywać to sniper 2 daje dużo większą frajdę z gry i dlatego taka a nie inna ocena.
ps. moje wrażenia odnoszą się tylko do trybu single.

ocenił(a) grę na 5
liquid_ice_man

>ludzie oceniają ją słabo chyba tylko dla tego że jest na cryengine 3 i nie wygląda jak crysis 3
Bzdura. Niektóre kolacje są przyjemne dla oka a momentami podjeżdżało mi klimatem pierwszego Far Craya :p. Zawsze oceniam grę biorąc pod uwagę przede wszystkim czynnik jakim jest grywalność. Grafika jest dla mnie na dalszym planie. W drugiego snajpera nie ukrywam grało się nienajgorzej ale czegoś brakło do pełni szczęścia bo pod koniec grałem z lekkiego przymusu.

Nie lubię sztucznego zawyżania oceny ze względu na to, że to polski produkt. Polacy wcale nie mają się czego wstydzić na arenie elektronicznej rozrywki. Tutaj jednak coś zbrakło do szczęścią...

użytkownik usunięty
STAMiNA

Niektore kolacje sa przyjemne dla oka. Szczególnie greckie sałatki

Widzę że jesteś czepialskim się polaczkiem i jak nie masz nic do powiedzenia w sprawie snijpera 2 to się nie odzywaj i jedz sałatkę może oświeci cię aby wypowiedzieć się w sprawie a nie biadolić

użytkownik usunięty
Reager

ale mam 2 słowa do powiedzenia na temat S:GW2

uwaga leci : Przereklamowana bańka

to już są chyba 4 słowa ale mniejsza o to więc jeżeli to taka bańska to podaj grę która jest lepsza od tego tytułu utrzymanego w takim samym klimacie.

użytkownik usunięty
Reager

Sniper Elite V'2 ...

Zgadzam się że jest kompania jest dłuższa choć jak dla mnie po kilku misjach robiła się nudna, też napotkałem kilka błędów w niej jak zablokowanie się podczas wspinania się w budynku pomiędzy piętrami a do tego zostałem zabity przez ściane (snajper).
W sgw2 też się zablokowałem w misji gdy przechodzimy przez wille i doradza nam iść w lewo tam gdzie jest snajper do zabicia w ruinach budynku za tym budynkiem przy skałkach się zablokowałem.
Powiem tak SEV2 skończyłem i zapomniałem a w SGW2 zagram jeszcze nieraz.

użytkownik usunięty
Reager

każdy mka własne gusta

użytkownik usunięty

Mi SG(G)W2 się nie podobało, ale ok...

STAMiNA

Nie spotkałem się z tymi Bagami NIE twierdze że ich nie ma po prostu osobiście ich nie odczułem.
Spoter jest czasami denerwujący to fakt że grafa jest nie do końca taka jakbyśmy chcieli
że są jakieś błędy.
Jak już pisałem na innym temacie, gra jest dobra natomiast mam jakieś mieszane uczucia co do niej.
Czegoś im zabrakło, tak zwanej Iskry brakuje by gra była Bardzo dobrym projektem.
Zagrałem pierwszy raz na Expercie i spodobała mi się bardzo fizyka strzelania i "obliczania wiatru" by trafić w cel
multiplayer także osobiście spodobał mi się chodź trochę zbyt bardzo się kampi
Reasumując: w grę polecam zagrać ale trzeba wziąć poprawkę na jej wady .

ModyPolok

Odczułem także duża przyjemność jak powoli leciała kula trafiająca w głowę przeciwnika, osobiście trafiłem na miejsce w którym się zablokowałem ale to przez moje chodzenie wszędzie :P
Grafika jest na zadowalającym poziomie i bardzo przyjemna fabuła.
Niby pomocnik fakt czasami wnerwiający ale taka jego praca :P

Reager

PRACA czy nie normalnie kopną bym go w dup.. Faktem jest to że gra jest Ciekawa przynajmniej mnie zaciekawiła nie wiem jak reszta załogi ale warto w nią zagrać by mieć jakąś odskocznie, by trochę pokampić i posłuchać Barana który ci mówi co masz robić
Coś mi się jeszcze przypomniało ze spoterem : fajne było w pierwszej misji jak miałeś już gościa zdjąć a tu nagle: nie strzelaj"
Ja już spust naciskałem a tu taka akcja mogło być więcej tego typu akcji

ModyPolok

Zgadzam się że są w tej grze są momenty bardzo przyjemne, jak i lokacje ładnie wyglądające dlatego warto sprawdzić co niesie za sobą ten tytuł

STAMiNA

Dziwi mnie że ludzie się czepiają Liniowości i tego że nie można podnieś broni przecież to nie komandos co ma wolną (nie do końca) rękę on am wyznaczone cele i tego się ma trzymać to taki błąd jak piłką do nogi nie gra się w kosza co z tego że się da jak od tego mam piłkę do kosza niby są okrągłe ale mają inne przeznaczenie. To samo jest ze snajperem on strzela na odległość, skrada się a komandosi robią resztę. Osobiście liniowość tej gry i wielu innych mi nie przeszkadza jak będę chciał otwartego świata to zagram np: BF, farcry 1 ,2,3, itd