PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=734769}
7,8 69  ocen
7,8 10 1 69
Splatoon
powrót do forum gry Splatoon
Megafil666

Eeeee ja tam na razie zostanę przy pewnikach czyli Mario, Zelda i Metroid. Na te dwa ostatnie jeszcze czekam i wtedy będzie powód by kupić konsolę.

ocenił(a) grę na 10
crazy_race

Platformowy Mario w 2D to: New Super Mario Bros U + Super Luigi U, oraz nadchodzący Super Mario Maker. Super Mario 3D World to chyba najlepsza trójwymiarowa kooperacyjna platformówka jaka powstała. Legend of Zelda pojawił się jako ulepszony Wind Waker HD (nie wiem, czy to Nintendo potrafi tak świetnie robić remastery, czy to ta gra po dwóch generacjach dalej jest tak rewelacyjna). Nowa odsłona ma się pojawić, jednak tu wszystko jest owiane tajemnicą. Metroid najprawdopodobniej się nie pojawi (pracowali nad spinoffem dla 3DSa). Kontynuacje serii - ósemka Mario Kart to gra idealna w swojej dziedzinie, jak dotąd najlepsza odsłona serii; podobnie jest ze Super Smash Bros. No i perełki typu Bayonetta 2, Wonderful 101, Yoshi's Wooly World, Nintendo Land, Pikmin 3, Captain Toad: Treasure Tracker, Donkey Kong Country: Tropical Freeze, Lego City Undercover, czy zaskakująco genialny Splatoon. Nadchodzące Xenoblade Chronicles X, Project Zero: Maiden of Black Water, Devil's Third, czy Star Fox Zero, też mogą okazać się warte uwagi. Uważam, że taka baza gier na wyłączność całkowicie wystarcza, aby zaopatrzyć się już teraz w Wii U.

Damek_

Zgadzam się z tym, Yoshi's Woolly World jest cudownym, barwnym platformerem, Splatoon jest mega grywalną i wciągającą strzelanką, jak jeszcze dojdzie do kolekcji mega platformówka w postaci Super Mario 3D World i świetne wyścigi Mario Kart 8 no i nie możemy zapominać o genialnym slasherze - Bayonetta 2 to będę mega uradowany ;). Nintendo trzyma naprawde mocne exclusivy, jest klasą samą dla siebie i śmiać mi się chcę, bo sam jeszcze mniej więcej rok temu psioczyłem na Wii U, teraz uważam za najlepszą platformę do grania obecnej generacji, biblioteka gier może nie jest jeszcze spora, ale to co już jest trzyma naprawde wysoki poziom, każdy znajdzie coś dla siebie! Szczerze polecam, z zakupem PS4 warto się wstrzymać na rzecz Wii U :)

Megafil666

To po prostu sobie kup,800 zł to nie fortuna ,na gorsze idiotyzmy ludzie wydają pieniądze

Megafil666

jedyna gra, dla której KUPIŁAM wii u ^^"

Strix

Polecam jeszcze Bayonetta 2 :)