PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=607265}
6,6 3,7 tys. ocen
6,6 10 1 3703
Star Wars: The Force Unleashed II
powrót do forum gry Star Wars: The Force Unleashed II

6/10

ocenił(a) grę na 6

W zasadzie mogła by być znacznie wyższa, ale...............może po kolei. Przede wszystkim pierwszy i chyba najmocniejszy zarzut względem gry to czas potrzebny na jej ukończenie. Jest zaskakująco krótki, kampanie łykamy dosłownie przy jednym posiedzeniu. Oczywiście możemy ją max-ować na wyższym poziome trudności po raz kolejny a i na osłodę twórcy dorzucili parę wyzwań jednak to zdecydowanie za mało. Czepiać można się też uproszczonego modelu rozwoju postaci wg jedynki ale mi to jakoś specjalnie nie przeszkadzało. Zmianie uległ także poziom trudności jeśli ktoś szuka wyzwania wzorem poprzedniej części niech spokojnie uderza na wyższy level, gdyż na normal-u jest zdecydowanie za prosto. Szkoda również, że twórcy nie wykorzystali potencjału ciemnej i jasnej strony mocy i wyborów moralnych jakie by to ze sobą niosło. Wiem to nie jest gra RPG, jednak trochę żal, że ograniczono to tylko do jednej decyzji pod koniec gry. System walki dość prosty ale niezwykle satysfakcjonujący, jeśli jednak szukacie czegoś na wzór DmC, to nie to. Co by jednak nie mówić gra jest bardzo przyjemna, walczy się płynnie, ciskanie przeciwnikami na prawo i lewo cieszy a i starcia z boss-ami robią robotę szkoda tylko, że ich tak niewiele. Grafika prezentuje się bardzo przyzwoicie, a i do oprawy audio nie można się przyczepić. Fabularnie też raczej niczego sobie, nie wiem co zatwardziali fani gwiezdnych wojen o tym powiedzą, ale dla mnie OK. Reasumując lepiej bawiłem się przy części pierwszej, jeśli jednak macie okazję dorwać tanio na aukcji warto spróbować. Ja wyrwałem za 40zł i jakoś nie żałuję.

POZDRAWIAM

ocenił(a) grę na 5
nexus0

w większości się zgodzę. Jednak po ograniu pierwszej części która dla mnie była genialna spodziewałem się więcej. Fabuła niech będzie i ogólnie poziomy ale odniosłem wrażenie jakby cała walka została spłycona, wszystko stało się mniej efektowne. Trochę wygląda to tak jakby z fify wykasować podania na dobieg, dośrodkowania, loby itp. i zostawić jedynie podanie i strzał. Jako fan gwiezdnych wojen zagrałem bo nie przepuszczę żadnej okazji by znów znaleźć się w tym świecie i powywijać mieczem świetlnym ale nie mogłem pozbyć się wrażenia jakby to wszystko zostało zrobione na siłę i jakby twórcom nie za bardzo się chciało. Wystarczy powiedzieć że pierwsza część zajmowała 24GB na dysku podczas gdy część druga ponad połowę mniej. To chyba najlepiej pozwala wyobrazić sobie jak bardzo rozgrywka została zuborzona