Fatalna optymalizacja, przez co gra co chwilę przycina nagle zaczęła się u mnie po wejściu do Valsemboru. Wcześniej gra śmigała bez zarzutu. Trzeba udać się do Steinera, który robi protezę dla Kurka. Mamy mu dać lekarstwo po czym mamy z nim zejść na dół. I tak gra się kończy. Najpierw jest zawieszka, na szczęście kliknięcie esc pomaga. Po czym Steiner schodzi na dół. W następnej scenie Kate mówi a Steiner dalej siedzi na miejscu! i schodzi jeszcze raz. Tutaj już gra przestaje reagować. Wiedziałem, że są bugi, dlatego czekałem z zagraniem gdy wypuszczą patche, które pojawiały się praktycznie codziennie po premierze. Zagrałem dopiero w wersję Deluxe Edition, która ma oznaczenie patcha 2.0. A i tak nic z tego. Może ktoś wie, jak temu zaradzić, ewentualnie podesłałby mi save'a po tym miejscu?
Miałam podobny problem, ale już stanowczo dalej (wychodząc z kolejki "w wesołym miasteczku").
Niestety tylko odpalenie gry od początku pomogło i można było dalej iść w tym miejscu.
zacząłem grę od początku i pojawił się ten sam problem w tym samym miejscu, więc to widocznie wina gry. no ale nie będę specjalnie instalować innej wersji, żeby coś takiego pojawiło się w innym miejscu tak jak u Ciebie.. eh tyle czekania na kontynuację takiej świetnej serii a tu taka klapa..