PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612113}

The Black Mirror

Posel Smrti
2003
8,1 970  ocen
8,1 10 1 970
The Black Mirror
powrót do forum gry The Black Mirror

Grałam w dwie części (niebawem zagram w trzecią) - druga podobała mi się znacznie bardziej niż pierwsza. Ta (czyli pierwsza) część nie wciągnęła mnie tak, jak myślałam że wciągnie. Średnia grafika, kiepska gra wokalna aktorów, masa nierozwiązanych wątków, dziwne i niesatysfakcjonujące zakończenie.

Polecam jednak jako wstęp do trylogii.

ocenił(a) grę na 10
Sighma

Ja właśnie mam zamiar zagrać w pierwszą część.

ocenił(a) grę na 7
dominik9051

To napisz potem jakie wrażenia.

ocenił(a) grę na 10
Sighma

Według mnie gra jest świetna.Perfekcyjne połączenie przygody,horroru,thrileru i kryminału.Jestem teraz w połowie 5 rozdziału i już wiem kto jest zabójcą.Tak przynajmniej przypuszczam.Chociaż nie wiem jeszcze kto zabił Williama.Niestety,ale w kolejne części nie będę grał,bo mam sprzęt za słaby.Także gra jest perełką gatunku.

ocenił(a) grę na 7
dominik9051

Szkoda. W drugiej części są te same miejsca, ale znacznie bardziej udoskonalone, odpicowane. Fajne znów być na tych samych terenach, ale przedstawionych z innych punktów widzenia i w super grafice.
Gdy kiedyś ulepszysz sprzęt, a lubisz się bać, polecam grę Amnesia.

ocenił(a) grę na 10
Sighma

No i skończyłem grę.Nie pomyliłem się co do zabójcy,chociaż wciąż nie wiem jak zginął William.

ocenił(a) grę na 7
dominik9051

Dużo rzeczy pozostało niewiadomych. Jest to spory minus tej części.

ocenił(a) grę na 10
Sighma

Jakich?Ja nie wiem tylko tego jak zginął William.Reszta jest dla mnie jasna

ocenił(a) grę na 7
dominik9051

Grałam w to już jakiś czas temu, więc nie pamiętam wszystkiego, ale:
Na jakiej podstawie morderca wybierał ofiary? Dlaczego James znał prawdę? Dlaczego przy ciałach były symbole? O co chodziło z pożarem w domu (chociaż tu muszę napisać, że ta kwestia jest wyjaśniona dopiero w trzeciej części)? Dlaczego Henry nie miał w sobie krwi? Dlaczego James się zabił, skoro mógł uciec przez dziurę? Jak zginął Robert, skoro Samuel był w Walii? Gdzie podziało się ciało Roberta? Przy czyim zgonie służący widział Samuela? James i jego choroba, kto byl jego matka, ktora William musial chyba bardzo kochac, skoro pisal o Jamesie "ukochany syn"? Itd itd...

ocenił(a) grę na 10
Sighma

Proszę bardzo: w jednej z ksiąg pisało że przeleje się krew niewinnych,to równie dobrze mógł być Bates,Victoria itd.,to już jest urok tej gry.James znał prawdę bo widział jak morderca zabija Roberta,był przecież wtedy w ruinach latarni,,widział to pewnie z ukrycia.Przy ciałach były symbole ponieważ potrzebne były do tego aby wejść do katakumb i symbolizowały także sposób śmierci.Pożar w domu?Nie wszystko musi być wyjaśnione,dowiedzieliśmy się co tam się wydarzyło mniej więcej.Henry nie miał krwi bo morderca,a raczej demon w ciele mordercy czyli Mordred wyssał mu ją,albo upuścił,to mniej więcej symbolizował też symbol.James zabił się bo widocznie uznał że jego życie straciło sens,dowiedział się że Wiliam nie żyje itd.Robert zginął tej nocy gdy zginął doktor Hermann,a nie wtedy gdy Samuel był w Walii.Widocznie ciało wziął ktoś z policji,albo coś.Przecież nie mogło tam sobie tak leżeć.Bates widział go przy tym jak zabijał ogrodnika,Henrego.Ukochany syn,nie znaczy ukochana kochanka.Po prostu kochał Jamesa.

ocenił(a) grę na 8
dominik9051

Spoiler:
William został prawdopodobnie wypchnięty przez ducha Mordreda po to, aby przywołać Samuela do zamku.

ocenił(a) grę na 10
Sighma

A grałaś w Still life?Bo mam tą grę,ale podobno strasznie makabryczna i nie wiem czy do niej siadać.Jeśli grałaś to napisz czy straszniejsza niż Black mirror,ale fabuły nie zdradzaj

ocenił(a) grę na 7
dominik9051

Nie grałam. Ale dzięki za cynk, widzę że screeny niezłe, to sobie zagram.
Nadal polecam grę Amnesia - nawet jak teraz ją sobie przypominam, to czuję niepokój. Starsza gra tych twórców (ponoć podobna do Amnestii) to Penumbra, ale jeszcze nie grałam, chociaż czeka na swoją kolej. Piszę o starszej grze, bo może będzie dobra na Twój sprzęt.

ocenił(a) grę na 10
Sighma

Tak,powinna działać.Zamówiłem sobie wczoraj.

ocenił(a) grę na 10
Sighma

A co tam,raz się żyje i gram w still life.Na razie w 4 rozdziale jestem i nie jest wcale taka makabryczna.A ty już grałaś?

ocenił(a) grę na 7
dominik9051

Nie grałam. Od paru tygodni nie grałam w żadną grę, a ostatnia, w którą grałam to CSI (właściwie wszystkie części). :)