Nie rozumiem ludzi którym nie pasuje gra...
Większości osób nie pasuje system walk, ale zobaczcie też że gra ma swoje lata (w dniu premiery tej gry pewnie byście O.O za grafikę i walkę robili ze zdziwienia że taka świetna)
Co złego w systemie walki? Jeżeli chodzi im o to że nie zawsze się trafia podczas machania mieczem, albo jak jest niski poziom celności i nie trafia się z łuku z bliskiej odległości to od tego jest mod, dzięki któremu postać trafia każdym atakiem, ale nie każdy jest bardzo skuteczny.
nie nie... u mnie koledzy czepiali się np. że walka wygląda tak że machasz np. mieczem i to wszystko... (że nie ma żadnej "rozwiniętej walki" typu robisz unik i uderzasz go z jakąś kombinacją) bo moi koledzy to niestety wolą choćby i gothica 1 -.-
Ja uwielbiam Morrowinda i wszystko mi się w nim podoba... więc ja nie mam zastrzeżeń co do gry :)
Muzyka, fabuła,klimat , ta wolnosc, opowiesci o rodach, po prostu zyjesz w wielkim intrygującym swiecie , tylko ze np jest powtarzalnosc ze np questy gildie mają podbne zbierz długi itd ale głupstwo gra jest piękna
To poleć im Morroblivion, i przyszły Skywind. To przeniesienie Morrowinda do nowszych części, questy, lokacje, przedmioty, NPC. Spodoba im się bo w Skyrimie jest inny system walki, taki też będzie w Skywind.
System walki rzeczywiście jest przestarzały. Liczą się tylko statystyki, a nie umiejętności gracza. I walka wygląda tak, że stoimy i klikamy cały czas LPM. Nawet tarczą nie możemy się osłonić, tylko bohater robi to automatycznie. Ja grałem w Morrowinda z 7 lat temu, więc aż tak bardzo mi to nie przeszkadzało. Sądzę, że powrót byłby bolesny, ale może się przekonam, bo planuję wrócić do Morka. Na szczęście w kolejny Elder Scrollsach walka jest już znacznie lepsza i przyjemniejsza.
Powrót wcale nie jest bolesny, grałem parę miesięcy temu w starego dobrego Morrowinda ;) Ale nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że "stoimy i klikamy cały czas LPM". Z tego względu, że na wyższych poziomach trudności, tudzież w dodatkach takie podejście gwarantuje szybką śmierć postaci. Ale fakt, brak możliwości blokowania tarczą przez gracza uważałem za głupotę i kiedyś, i teraz.
I genialne jest to ze z około 400 questów w grze , wątek główny to zlaedwie 26 questów , kiedy nie pociagnie cię główny wątek nie muszisz odrzucac gry
Szkoda tylko, że główny wątek nie jest ciekawszy ale cóż taki rok produkcji, choć w sumie zaden elder nie grzeszył niestety fabuła
przyznam ci rację
przy morrowindzie spędziłem wieele godzin a nigdy nawet nie próbowałem zagłębić sie w fabułę
chyba o sile morrowinda decyduje ten świat, muzyka , poboczne organizacje
ale fabuła w Bloodmoon na pewno ciekawsza od podstawki