Słyszałem, że gra ma chodzić na PC tylko w 30fps, i że ma ustawiony framecap na tą wartość, czy to prawda?!
Chyba będę musiał anulować preorder :s
To chyba niestety prawda. Ja mam taką wersję, że mogę grać z blokadą ale i bez tej blokady. Jak gram bez blokady (i5 2500k, hd 7970, 8gb ram) to mam przedział klatek od 45-90 i niestety minusem jest, że karta wali ciągle na full obrotach. Przydałaby się opcja zablokowania do max 60fps. A tak poza tym to ta grafika jest niezła ale jak dla mnie nie na tyle dobra żeby tak obciążać kartę.
poczytaj na necie...gra ma 30 można ustawić na 60 lub całkowicie ją zdjąć Pozdro
Ja mam właśnie całkowicie zdjętą co w wielu miejscach niepotrzebnie obciąża kartę nadmierną ilością klatek...Zobaczę może to znajdę a jak nie to pogram tak jak mam bo gierka po pierwszym levelu wydaje się nawet fajna...klimat trochę przypomina mi Residenta.
Na YT znajdziesz obejście blokady fps.
Gra musi być fatalnie zoptymalizowana pod PC-ty jeżeli przy przeciętnej grafice twój komp nie może utrzymać stabilnego 60fps. Ja bym za nią nie zapłacił ;-)
Ja za nią nie zapłaciłem...Gram już od kilkunastu godzin z blokadą na 30fps i z pasami filmowymi i musze napisać, że mi już ta blokada nie przeszkadza zupełnie.
PS4 rofl. Po co mi przestarzała konsola za 1500zl na którą nie ma gier, a jeśli już są to kosztują 3-4x tyle co na PC nie oferując nic czego PCtowy odpowiednik nie mógłby zaoferować?
Temat w sumie już nie aktualny, bo grę skończyłem w tamtym tygodniu. Framecap był ale nie na 30 tylko na 40fps, jeszcze to jakoś przebolałem, ale ten letterbox to już była porażka. Nie licząc tych wpadek technicznych to gra i tak jest średnia.
Mówisz o tych kilku "exclusivach", które tak naprawdę są tylko tech-demami albo jakimiś gniotami zrobionymi tylko po to, żeby konsola na starcie nie była goła? No to fajnie masz xd
Nie ma gier? Przestarzała? Obudź się człowieku;) Mieszkam w Niemczech i posiadam już kilkanaście tytułów na daną konsolę a nowe wychodzą regularnie. Grafika wygląda bardzo dobrze więc co ty chrzanisz. I ceny są u nas również całkiem fajne, konsola kosztuje 300 euro a nowe gry od 30 do 50 euro. I nie pieprz ,że nie ma gier bo wyszło już co najmniej czterdzieści tytułów
Z czego 90% to jakieś g***na albo popie*dółki na 5 minut. Podaj jakieś przykłady gier dla których byłoby warto kupić PS4.
A dobrym przykładem tego, że nowe konsole już sobie nie radzą są chociażby nowe AC, które ma przyciętą rozdzielczość i 30fps, bo inaczej konsole nie dały by sobie rady ;d
PS4 to przestarzały szmelc. Moja 1,5 roczna karta graficzna (Asus HD 7870) jest technologicznie nowsza od tego co tam włożyli. Wiedźmin 3 w 30fps i ze średnimi detalami? - nie, dziękuję. Chcę ultra w 75fps.
Mało który komputer z wyższej półki pociągnie wiedźmina 3 w full HD/ultra ustawienia i stabilne 75fpsów.
Wieźdzmin 2 wychodził w połowie 2011 roku. Ja składałem kompa na początku 2012 z najszybsza jednordzeniową wtedy karta na rynku OC 7970 i w wiedźminie 2 z wszystkim na full miałem od 15-50 fpsów. Stabilne 75fpsów w Wiedzminie 3 będzie bardzo ciężko osiągnąć nawet na komputerach z najwyższej półki.
nie wiem co to za sprzet zmontowałeś (napisz) ale troche mi sie w to nie chce wierzyć
No i nie zapominajmy że w W2 był ubersampling który faktycznie zabijał sprzet
Co do W3 to ja po prostu twierdze ze póki co trzeba sie wstrzymać z takimi rokowaniami zwłaszcza że nawet nie podano wymagań
P.s dlaczego 75 ? bez sensu na PC wyższa norma to 60 nie rozumiem dlaczego piszesz o 75-u !?
Sprzet to i5 2500k i Gigabyte OC 7970 i co do wiedźmina 2 to i bez ubersamplingu miałem spadki w okolice 20 klatek. A co do tych 75 klatek po przeczytaj pare postów wyżej to będziesz wiedział czemu akurat tyle napisałem.
Z tego co mi wiadomo to jest w przygotowaniu i pewnie zawita na PC w przyszłym roku. To nie pierwszy raz kiedy GTA wychodzi na PC z opóźnieniem.
JAK USTAWIĆ NA PC OBRAZ NA CAŁY MONITOR
BO PODCZAS GRY MAM CIAGLE WIDOCZNY PASEK MENU I TEN GORNY TEZ PASEK NEI CHCE ZNIKNAC
Nie da się. Ficzer gry :D
Jakiś głupi kitajec z drugim jeszcze głupszym kitajcem uznali, że letterbox doda "filmowości" xD
Znaczy można to zmienić komendami konsoli, ale wtedy obraz będzie rozciągnięty i wszystko będzie wyglądało jeszcze gorzej. Jest też jakiś nieoficjalny fix, popatrz na forum steam, na pewno coś tam znajdziesz.
Da się. Wystarczy zainstalować programik o nazwie Flawless Widescreen.Żadne rozciągnięcie, tylko skalowanie. Nie wygląda to źle.