PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=615792}
7,1 187  ocen
7,1 10 1 187
The Getaway
powrót do forum gry The Getaway

Meeh

ocenił(a) grę na 8

Ale mam problem z tą gierką... z jednej strony fajna, bo fabuła git + pomysł na Londyn i mafię fajny, ale sterowanie i mechanika leży... na emulatorze w to pykałem i tak:
- brak mapy, kierunkowskazy prowadzą (że co?)
- facet pada po paru strzałach (dziurawy, jak ser szwajcarski)
- i jeszcze brak checkpointów... no jprdl..

Daje 7/10 za pomysł, choć tak naprawdę powinenem dać 5 lub 6. Niestety, może kiedyś jeszcze wrócę i dokończę jedynkę, a potem dwójka. Ale jak narazie - katorga.

ocenił(a) grę na 8
scofild665

P.S. Redit - dziś ukończyłem. Czas gry to około 14h. Licząc wszystkie podejścia do gry, to było ich kilkanaście. Czy żałuje przejścia? Nie. Fajna koncepcja i brytyjska gra gangsterska. Zabieram się za niedługo za część drugą. Ocena pozostaje bez zmian, ze względu na mechanikę i sterowanie.

ocenił(a) grę na 4
scofild665

Miałem to samo. Byl to tytul który chcialem za wszelką cene skonczyc, podchodzilem wielokrotnie w ciagu wielu lat i polegalem na pierwszych dwoch misjach. W koncu wlasnie postanowilem jednak sie zaprzec i skonczyc to - dzieki dobrodziejstwu emulatora (save'owanie w dowolnym momencie) pozwala to w miare lagodnie przejsc. Jestem wlasnie w polowie - trzecia misja detektywa. Ale tak jak juz powiedziane - w tej grze kuleje wszystko. A najbardziej frustruje brak wskazowek gdy masz gdzies dojechac (kierunkowskazy czesto kuleja - dojezdzasz na przyklad do rozjazdu w lewo i w prawo a samochod 'milczy' - zaden kierunkowskaz sie nie odzywa). Czesto czlowiek sie wloczy po tym Londku a tu zaczyna cykac zegar ze zaraz misja bedzie timeout. Czesc strzelankowa troche lepsza, mimo ze kwadratowa, ale idzie sie odnalezc na bazie obecnych strzelanek. Brakuje jedynie, zeby na prawym grzybku mozna bylo obracac dowolnie kamera. Nie zaglebialem sie wczesniej w fabule i nie wiedzialem ze w polowie gry zmieniamy bohatera i mamy jakby druga gierke. Ciekawy zabieg. Tez po ukonczeniu zamierzam jeszcze zaliczyc Black monday.