The Last of Us zostało najczęściej nagradzaną grą w historii. Pod koniec stycznia gra miała na koncie
już 231 nagród. Grę doceniły największe branżowe serwisy. W między czasie gra otrzymała kolejne
nagrody. Zdominowała prestiżowe DICE z 10 statuetkami ! 12 Marca gra będzie faworytem po nagrody
brytyjskiego BAFTA z 10 nominacjami. I to wszystko gdy w tym samym roku wyszedł kolos w postaci
GTA5, chociaż mi osobiście ta gra się nie podoba. Według mnie The Last of Us zasłużyło na każdą
nagrodę. Cieszy mnie że branża potrafi tak zgodnie docenić takie arcydzieła ...
podpisuję się rękami i nogami pod tym! wygrać wszystko w roku kiedy wychodzi najlepsze GTA w historii to nokaut :)
Masz jakiś news na ten temat, gdzie elegancko jest to wyłożone? jakoś nie znajduję
http://gotypicks.blogspot.be/2013/09/2013-game-of-year.html
Tu ktoś spisuje wszystkie nagrody.
Polskie portale jak ppe czy pssite też o tym pisały.
Fajna stronka trzeba przyznać ;)
Ja w 2013 jednak postawiłbym na BioShock'a Infinite. Fabuła mnie totalnie zmiotła.
The Last of us też jest jednak świetne
btw dziwne, że walking dead więcej razy wygralo od FC3. Dla mnie to totalnie przereklamowany tytuł
Też byłem zachwycony Infinite i po ukończeniu gry nie spodziewałem się że zagram w lepszą grę w 2013.
Jako całość wybieram TLoU, ale fabuła, postacie, świat, blackbird w Bioshocku uwielbiam. ;)