PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=688472}
7,2 12 tys. ocen
7,2 10 1 11965
The Sims 4
powrót do forum gry The Sims 4

Uwielbiam Simsy, grałam w każdą część. 3 była spełnieniem moich Simsowych marzeń, więc po 4 spodziewałam się czegoś znacznie lepszego. Niestety tak się nie stało. Nie oszukujmy się, odbiorcami gry The Sims są w większości kobiety. Ja jako typowa baba zwracam uwagę na szczegóły, bo w nich tkwi "diabeł". Denerwuje mnie, że nie mogę podlać kwiatków, że nie mogę kupić telefonu stacjonarnego, że nie ma gazety, a dzieci rosną jak w The Sims 1 - z kołyski wyskakuje szkolny dzieciak. Nie! Ja uwielbiałam te małe bobasy! Że nie ma niańki, tylko żłobek. Mogłabym tak wymieniać w nieskończoność. 3 dawała zdecydowanie większe możliwości i to do niej zamierzam powrócić.

Barbara_Zdunk

Problem polega na tym, że tyle wycięli. Niech sobie ludzie mówią, że "przecież nie mogli dać wszystkiego już w podstawce". Hmmm, twórcom trójki jakoś to nie przeszkadzało. Już w podstawce mieliśmy samochody, łowienie ryb, czy ogrodnictwo, co w dwójce pojawiło się dopiero w odpowiednich dodatkach.

ocenił(a) grę na 7
Ketosz

Też jestem bardzo rozczarowana. Osobiście wychowałam się na simsach- najpierw jedynka, później dwójka i trójka, a teraz nie mogę powiedzieć, żeby interakcja z czwartą częścią sprawiała mi za dużo radości. Tak jak wcześniej nigdy nie mogłam pojąć tych ludzi, którzy twierdzili, że dwójka była lepsza od trójki tak teraz mogę powiedzieć, że raczej wrócę do trójki po zobaczeniu "możliwości" czwórki. Nie podoba mi się powrót do zamkniętych osiedli, wiecznym ładowaniu ekranów i znikających simsach, kiedy idą do pracy. A o trybie kupowania i budowania już nie wspominając.

Nicofl

Zauważyłam pewną dziwną zależność - im większa i głośniejsza reklama tym produkt gorzej schodzi.
Nigdy wcześniej (od 2000 roku) nie widziałam reklam Simsów aż do premiery SIMS 4. Bardzo na nie czekałam, ale im więcej pojawiało się zrzutów ekranu i informacji, oraz filmików ze strony twórców tym byłam coraz bardziej przerażona i zniechęcona. Ciągle pamiętam rozmowę z osobą mocno związaną (możliwe, że sam reprezentant firmy) powiedział, że musieli pousuwać tak wiele, oraz wrócić bardziej do wyglądu z The Sims 1, ponieważ czwórka ma być na "słabsze komputery". Pomyslałam wtedy - cóż, może faktycznie; chcą uruchomić grę dla osób których komputery mają więcej niż rok.
Pare tygodni później pojawiły się informacje o zasobach jakie będzie potrzebować gra - myślałam, że to kpina.
Jeśli to są wymagania na "słabsze i starsze komputery z niższej półki" to wolę nie wiedzieć jakie parametry powinien miec komputer, żeby plynnie odpalić grę tak jak powinni.
Informacja o pousuwanych tak wielu rzeczach, cukierowy wygląd gry, kiepski interfejs tworzenia Sima...wszystko aż krzyczało do mnie: NIE! NIE KUPISZ TEGO.
Może komuś CAS przypasował - mnie nie. Owszem - style chodzenia są ciekawe i pomysłowe jak i wielozadaniowość.
Ale dwie funkcje po pozbyciu się 20 znacznie ważniejszych?
Dziękuję, ale nie. Pozostanę przy Sims 3 jak na prawdziwego fana serii przystało. Sims 3 ze wszystkimi dodatkami plus większością akcesoriów, trochę modów i dodatków nieoficjalnych - i gra jest rewelacyjna