Grałem 1 sezon cały spolszczony amatorsko przez fanowską grupę. Czy myślicie, że jest szansa, że wydadzą spolszczenie fanowskie dla 2 sezonu? I tak sie zastanawiam, czemu brak planów wydania w Polsce tak fantastycznej gry no i niestety co za tym idzie oryginalnego spolszczenia. :-(
Grupa graj po polsku zaczęła właśnie prace nad spolszczeniem, o wynikach piszą na swoim facebooku.
https://pl-pl.facebook.com/Grajpopolsku
Też się dziwie że nie ma oficjalnego polskiego tłumaczenia.
Myślę że stworzenie napisów nie byłoby zbyt dużym wysiłkiem dla twórców, a gra zyskałaby przez to większe grono odbiorców.
Myślę, że ekipa grajpopolsku przetłumaczy każdy odcinek drugiego sezonu, tylko potrzeba na to nieco czasu. A co do wydania tej gry w Polsce to przecież jest gra, która nie ma wersji pudełkowej. Dlatego nie ma po co jej wydawać w Polsce. Jak sobie to wyobrażacie i po co? Można ją bez problemu kupić na steamie i po problemie. Do tego język w tej grze jest dość prosty, a jeśli ktoś poczeka to na pewno doczeka się polskich napisów zrobionych przez amatorów. Amatorskie spolszczenie są bardzo często o wiele lepsze od profesjonalnych.
No wiesz, niekażdy może sobie pozwolic na kupno przez steam. Ja mam internet mobilny, więc od czasu do czasu kupuje na steamie, ale wolę jednak gry tak jak były kiedyś za starych dobrych czasów: wersje CD/DVD bez zabezpieczeń DRM czy aktywacji przez internet. Dla mnie to paranoja. Jeśli ma być piractwo to i tak będzie.
Dla Twojego pocieszenia mogę powiedzieć, że raczej wyjdzie wersja pudełkowa tak jak było z jedynką. Tylko pewnie dopiero po wyjściu wszystkich epizodów. Niestety wersja pudełkowa nie miałaby sensu, bo nie dałoby się wydawać po jednym epizodzie...