PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659801}
6,9 1,3 tys. ocen
6,9 10 1 1320
The Walking Dead: Survival Instinct
powrót do forum gry The Walking Dead: Survival Instinct

Jak w temacie. Gra się ładuje i po jakimś czasie nagle słychać dźwięk wywalania do pulpitu, ale nic mi nie wyskakuje na monitorze. Czekam 10 min i nic, kompletna zwiecha. Z tego co czytałam, to wiele osób ma dokładnie to samo, ale niestety nigdzie nie znalazłam rozwiązania tego problemu. Może ktoś tutaj też się z tym spotkał i wie jak to naprawić (o ile w ogóle się da)?

ocenił(a) grę na 6
Tortuga033

spróbuj zmienić grafike na najniższą

ocenił(a) grę na 5
intermed1

Cały czas gram na najniższej.

Tortuga033

Mam pytanie udało się komuś rozwiązać ten problem

ocenił(a) grę na 5
adi14b

Już dawno odpuściłam sobie grę przez to, ale czasami zaglądam na steam, bo może coś w końcu ruszy w tej sprawie, bo tam też ludzie mają identyczny problem i nic. Jedynie pojawiają się co raz to nowe tematy z innymi problemami, a żadnego patcha czy czegokolwiek co by naprawiło tą syfiastą grę, ani widu, ani słychu....wygląda na to że niestety, tfurcy wzięli swoją dolę i adios...

Tortuga033

masz oryginał czy pirata ? ja mam pirata bo sądząc po ocenach nie chciałem tej gry kupować ;) ściągnąłem wersję tą http://thepiratebay.sx/torrent/8519524/The.Walking.Dead.Survival.Instinct.MULTi6 -PROPHET i już mi się nie zacina na Barksdale

ocenił(a) grę na 5
_REC_

Pirata ;D
O dzięki, wielkie spróbuje w takim razie z tą wersją, może odpali.

ocenił(a) grę na 9
Tortuga033

warto skorzystać z tego linka czy ten sam problem????

ocenił(a) grę na 5
Mikael82

Nie sprawdzałam jeszcze.

ocenił(a) grę na 9
Tortuga033

rozwiązałem problem , gierka śmiga aż miło.
Poszczególne etapy wgrywają się znacznie szybciej.Przeszedłem do tej misji (Barksdale) bez zająknięcia kompa:)

ocenił(a) grę na 9
Mikael82

problemem okazał się antywirus.Gierka nie wymaga ponownej instalacji.

Po pierwsze sprawdź czy w katalogu w którym zainstalowała się gra jest plik steam_api.dll
Jak go niema to sprawdź czy w instalce gry ( na płycie) w katalogu z crackiem jest taki plik (ten plik jest wykrywany przez antywirusa jako trojan a takim wirusem nie jest). Plik ten poddawany jest kwarantannie i usunięciu z katalogu gry i z stąd problemy.
Teraz tak - mój antywir (w moim przypadku jest to Este Smart Security) nie pozwala skopiować tego pliku a nawet jeżeli to po kilku sekundach automatycznie usuwa go.Samo chwilowe wyłączenie antywirusa nie rozwiązuje problemu bo po ponownym załączeniu plik zostaje usunięty.Należy więc w ustawieniach Eseta pozwolić aby ten plik nie był traktowany jako wirus.Jak rozumiesz do tej pory o czym pisze to daj znać to spróbuje nakierować jak pozwolić antywirusowi akceptować ten plik.
Mam kusze!!!!! a gierka wymiata

ocenił(a) grę na 5
Mikael82

Widzę że u mnie jest ten plik.

ocenił(a) grę na 9
Tortuga033

antywirus pozwala Ci go ponownie skopiować z foldera z instalką do katalogu z zainstalowaną grą??
U mnie musiałem skopiować 3 pliki steam_api.dll , steam_rld , walkingdead.
Upewni się ,że są w katalogu z zainstalowana grą. Jeśli są ,i antywir pozwala Tobie je bezproblemowo skopiować to znaczy, ze to jakiś inny problem

ocenił(a) grę na 5
Mikael82

Nie mam tego steam_rld ani w folderze z grą, ani tym z ściągniętą grą. Tak że może tu jest problem.

ocenił(a) grę na 9
Tortuga033

jak chcesz podeśle Ci mój plik z crackiem , może zadziała

ocenił(a) grę na 5
Mikael82

Pobrałam ten brakujący plik i zobaczę co z tego będzie.

ocenił(a) grę na 5
Mikael82

No i lipa. Nic nie pomogło.

ocenił(a) grę na 9
Tortuga033

no to sorry ale nic nie pomogę, musiałbym bym to widzieć - u mnie problem rozwiązałem a objawy miałem takie jak podałaś wyżej.
U mnie problemem okazał się antywirus, który blokował plik.
Barksdale to połowa gry.Gra dość krótka, ale kusza Daryla wymiata:)

ocenił(a) grę na 5
Mikael82

Spróbuję jeszcze zassać z tego linka powyżej.

ocenił(a) grę na 9
Tortuga033

przy instalacji zwróć uwagę czy Twój antywirus nie blokuje czegoś - u mnie miał ,,wąnty,, o ten plik

ocenił(a) grę na 4
Tortuga033

Ta gra powinna doczekać się porządnego patcha ze strony bugów, niedopracowanej mapy, grafiki, tekstur, przestarzałego spawnu zombie, znikania ciał, oraz kulawej fizyki gry. Jeśli poprawiono by to co wymieniłem, ocena była by znacznie wyższa. Ogólnie ta gra powinna być zrobiona od nowa i to przez powiedzmy przez znacznie lepszego producenta. Ja bardziej oczekiwałem na otwarty świat, kierowanie pojazdami, świetną fizykę, grafikę, fabułę i chociaż coś w stylu GTA IV, a nie takie coś. ;/

ocenił(a) grę na 5
LordWieslaw55

Bugi i różnorakie problemy z tą gra to jest jakiś skandal. Nie wiem jak można wydać tak niedopracowaną grę i jeszcze żądać za nią taką kasę. Najlepsze jest to, że twórcy tej gry nic z tym nie robią. Wypuścili tą kupę i tyle - żadnego patcha, żadnych fixów, nic i zapewne tak zostanie. Zwykłe oszustwo.
Co do grafiki, to ja nie potrzebuje mieć jakieś super wypasionej, ale...serio, już Vietcong, gra z 2003 ma lepszą grafikę. Na najwyższych detalach, to jest 100 razy lepsze od Survival Instinct. Grafika w takiej grze powinna być ponura, mroczna, a tu tym czasem jest kolorowa i jaskrawa. Dixonowie wyglądają jak jakieś nie doje bane simsy. Merle jeszcze jakoś wygląda, ale Daryl? Tacy błyszczący i plastikowi, zwłaszcza widać to po ubraniach. Już nie wspominam o zombiakach, których wygląd się powtarza.

ocenił(a) grę na 4
Tortuga033

Wydali niedopracowaną grę, szkoda, bo mogło być coś naprawdę godnego zagrania. Oczywiście sam pomysł był bardzo dobry, ale powierzenie go takiemu wydawcy, to była zła decyzja. Wiedziałem od początku, że będzie beznadziejnie.

ocenił(a) grę na 5
LordWieslaw55

Z takim materiałem, to aż grzech to tak spartaczyć. Szkoda że się nie wzięło za to choćby Telltale - jakby zrobili to w takiej formie jak swoje TWD, to było by lodzio miodzo.

ocenił(a) grę na 4
Tortuga033

Czekam na State of Decay, ta gra może okazać się naprawdę bardzo dobrą grą. ;)

użytkownik usunięty
Tortuga033

Misja barksdale nie ładuje się na Win XP. Wystarczy zmienić system na win 7 lub vista :D