PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659801}
6,9 1,3 tys. ocen
6,9 10 1 1321
The Walking Dead: Survival Instinct
powrót do forum gry The Walking Dead: Survival Instinct

widać że niektórzy zbyt nie trawią tej gry,też przyznam fizyka ssie,ale zobaczymy jakie wrażenia
kupie sobie (chociaż niewiem czy warto wydawać) to była moja ocena dziękuje.

ocenił(a) grę na 4
BezZyciaByk

Tak się z ciekawości zapytam, jesteś posiadaczem PC, czy konsoli? Jest to kwestia dość ważna, ponieważ rozstrzyga to czy zagrasz w grę tudzież nie. Activison poinformowało, iż prace nad wersją pecetową zostały oficjalnie anulowane. Jest to chyba najgłupsze zagranie jakie kiedykolwiek ta firma mogła wcielić w życie. Nie dość, że zniechęcili potencjalnych kupców marnym wykonaniem, to jeszcze odcinają podstawową grupę odbiorców. Jeżeli prac tych nie wznowią, to TWD Survival Instinct okaże się największym fiaskiem roku 2013.

tomb2525

owszem,posiadam konsole ale i też PC,chociaż tak myślę że ta gra to będzie jeden wielki kloc

ocenił(a) grę na 4
BezZyciaByk

Czy "kloc"? Nie wiem, ciężko ocenić po jednym fragmencie. Może twórcy mają coś w zanadrzu, ale szczerze w to wątpię.

ocenił(a) grę na 5
tomb2525

Ja ubolewam nad tym że ta gra nie będzie na PC (trzeba być kretynem żeby odcinać, praktycznie większość potencjalnych klientów od produktu). Nie powiem, ja tam bym sobie w to zagrała, bo ciekawi mnie ten tytuł, a tak no to ....
Że Norman i Michael biorą w tym udział? Shame on you guys!

ocenił(a) grę na 4
Tortuga033

Cóż, Norman tak naprawdę nie miał zbyt dużego pola do popisu. Activision bazuje na licencji serialu AMC, a skoro Reedus, tak samo jak i Rooker są związani z serialem, a do tego gra przedstawia historię Daryla i Merla, to oni musieli wręcz zgodzić się na sygnowanie swoim nazwiskiem tego tytułu. Ja osobiście ubolewam nad tym, ponieważ po pierwsze nie dane mi będzie poznać osobiście tego co działo się z braćmi Dixon (choć tego można się domyślić), a po drugie gra ta będzie pierwszą poważną rysą na uniwersum. Telltale wybrnęło pięknie z zadania, Activison już nie, no ale to było do przewidzenia.

tomb2525

Bez wersji na PC?!?!?! O_O
Cholera, nie spodziewałam się tak dupnej decyzji z ich strony.

ocenił(a) grę na 4
Kisamcia

No niestety. Co najważniejsze, o takim zagraniu nie poinformował główny wydział w Ameryce, tylko poboczny we Włoszech. Ja nie jestem w stanie pojąć, co się w tej firmie dzieje. Chcą pogrążyć kolejny dobry tytuł. Nie wystarczy im, że Bonda już okaleczyli?

tomb2525

Sami sobie szkodą. A szkoda bo myślę,że znalazłoby się sporo fanów na ten tytuł.

ocenił(a) grę na 4
Kisamcia

Activision zdecydowało się na odcięcie od PC z tego względu, iż na komputerach stacjonarnych wyjdą wszelkie niedoróbki graficzne, czego nie można powiedzieć o konsolach. Powód jak dla mnie absurdalny. Co to grafika się tylko liczy? No już nie popadajmy w skrajności.

Co do popularności, to jestem pewien, że znalazłoby się wielu chętny na kupno tej gry, nawet w samych Stanach. Likwidując wersję PC odcinają od siebie potencjalnych kupców, skazując grę na fiasko.

tomb2525

No dokładnie! Przy ostatniej "fali" na TWD (serial,książka gry - i to na dodatek jedna, która wyszła naprawdę świetnie) znaleźli by PEŁNO kupców wśród posiadaczy PC. A powód przez nich podany jest po prostu śmieszny. Oczywiście,że liczy się fabuła/akcja i milion innych czynników poza grafiką, ale poza tym, skoro mają wyjść niedoróbki,to może trzeba po prostu włożyć w to trochę więcej pracy? Niestety chyba niektórym się nie chce :)

ocenił(a) grę na 4
Kisamcia

Cóż, Activision to firma, która robi gry po najmniejszej linii oporu. Ja rozumiem, że nie dysponują Bóg wie jakimi nakładami pieniędzy, ale nawet za małe fundusze można zrobić dosłownie cacko. Weźmy chociażby pod lupę grę od Telltale, która nie bez powodu otrzymała tytuł "gra roku 2012". Odnoszę wrażenie, że firma ta nie potrafi udźwignąć wymagań w stosunku do uniwersum. Dostali w swoje łapy naprawdę genialną historię z ogromnym potencjałem, którego najwidoczniej w świcie nie potrafią dobrze wykorzystać.

tomb2525

Rynek gier jak i filmów to przede wszystkim USA i Wlk. Brytania. Nie jestem w 100% pewny, ale tam częściej grają na konsolach niż PC. Spójrz na Rockstar. Oni to już w ogóle odcięli się od PC i czy są na minusie jeśli chodzi o kasę? Wątpię. "Red Dead Redemtpion", "Heavy Rain", "Beyond: Two Souls", "The Last of Us". Pierwsze dwa tytuły powstały tylko na konsolach, a i tak nieźle im się powiodło, a strasznie bym w nie zagrał. Dwie ostatnie wyjdą w tym roku i też tylko na konsolach, a zapowiadają się prze kozacko. Szlag chce trafić człowieka, ale trudno. Nie wiem czy GTA V będzie tylko na konsolach przecież to Rockstar, a oni mają tak naprawdę wyje...na PC. Jeszcze pod koniec roku czy w 2014 ma wyjść nowa generacja konsol, PS 4 jest już potwierdzony więc jeszcze bardziej uderzy w PC. Zapomniałbym o "Uncharted". Zagrałbym w tę serię, ale kiszka tylko konsole. Nic na to nie poradzimy, a i tak nie uderzy im po kieszeniach.

ocenił(a) grę na 5
bandofbrothers

Morał z tego taki, że trzeba zbierać kasę na konsolę :D

ocenił(a) grę na 6
Tortuga033

Morał z tego taki że debile (nie obrażając tu nikogo) grają na konsolach przecież zachód w dużym znaczeniu USA to największa masa głup...więc ja tam wole nadal grać po swojemu czyli na pc a nie robić to samo co Jankesi wystarczy że w rządzie mamy debilów i lizusów pchających się do ameryki brakuje jeszcze tego by Polacy zaczęli się upodabniać do amerykańców.Podobno u Rusków jest najwięcej graczy grających na PC dzięki czemu nadal się opłaca twórcą tworzyć gry na komputery czyli wschód to PC ;) i niech tak zostanie.

DemiaN

Ja też zdecydowanie bardziej wolę mojego pececiaka czy chociażby dobrego lapka. Konsole jakoś do mnie nie przemawiają..a po zobaczeniu/przeczytaniu o prezentacji PS4 chce mi się śmiać (to ma być konsola nowej generacji? żarty xD).

ocenił(a) grę na 4
DemiaN

Morał z tego taki, że jesteś zacofany. "debile (nie obrażając tu nikogo) grają na konsolach" ty tak serio, czy przemawia przez ciebie irytacja, bo mama nie kupiła ci konsoli pod choinkę?

ocenił(a) grę na 6
senskomiksu

Po prostu nie wyobrażam sobie grania na konsoli a każdy gracz powinien mieć wybór na czym chce grać jednak twórcy coraz częściej zmuszają nas do kupna konsoli wydając świetną kontynuacje która oczywiście nie obsługuje PC bądź robią łaskę że wydadzą grę na PC to jest niedorzeczne.Co do tych debili nie bierz tego tak poważnie nie chciałem nikogo urazić tylko ukazać że na konsolach gra większość Jankesów a że im wszystko łatwo wcisnąć to chyba każdy wie.I jeszcze jedno jeden tutejszy użytkownik zadał dobre pytanie (w skrócie):Na czym tworzy się gry?

ocenił(a) grę na 4
DemiaN

Co ma do rzeczy na czym powstają gry? Pomijając sam proces nagrywania, filmy też tworzone są na kompach, czy to znaczy, że mamy olać kino i oglądać avi przed monitorem? Pozbawiony sensu argument, nie wiem do kogo może przemawiać - ignorantów? dzieci? Masz pretensję do konsol, że zabierają udane gry pecetowcom? A czy czasem problem nie leży w ogromnym piractwie toczącym pc, w rozwijającym się rynku konsolowy itp Pieniądze coś ci mówią? Ogólnie twój tok rozumowania (jankesi) jest strasznie dziwny, całkowicie oderwany od rzeczywistości. Nie rozumiesz problemu. Nie pojmujesz zjawiska.

ocenił(a) grę na 6
senskomiksu

Żle zrozumiałeś pytanie napisałem go w skrócie ale chodziło o to że jeśli gry tworzy się na komputerach to czemu twórcy nie wydają nie których gier na PC.Co do piractwa jeśli się nie mylę i na konsolach istnieje.

ocenił(a) grę na 4
DemiaN

To już miej pretensje do twórców i ich decyzji, a nie do rynku konsolowego. Piractwo na konsolach istnieje owszem, z tym, że skala zjawiska nie jest tak duża jak w przypadku pc.

ocenił(a) grę na 6
bandofbrothers

Masz trochę racji ale GtaV powinno wyjść na PC mi się wręcz nie mieści w głowie by grać w GTA na konsoli dla mnie to byłaby wręcz kastracja a nie przyjemność.Co do "Red Dead Redemtpion" i "The Last of Us" też bym sobie zagrał ale jak ma być na konsole to niech se będzie i tak nie spowoduje to tego że kupie specjalnie dla tych gier konsole zagram w gry które będą na PC i tyle.Pozdro

ocenił(a) grę na 6
Kisamcia

Będzie na PC tylko jak to zawsze bywa zostanie wydana pewnie za kilka tygodni po premierze na konsole.

ocenił(a) grę na 6
tomb2525

To co widziałem na kilku filmikach to najprawdopodobniej będzie to gówn...roku które niczym się nie będzie różniło od innych gier tego typu.Jedynka była zachwalana właśnie dlatego że tamatyke zombiaków poruszała w inny sposób niż większość gier,prościej mówiąc nie było masakry na ekranie czyli tysiąca trupów co misja,dlatego producenci tej gry są moim zdaniem debilami że oddali tą grę w ręce innego studia.

DemiaN

Ale survivial instinct nie jest drugą częścią tej przygodówki. The Walking Dead wydane rok temu bylo robione przez Telltale Games, a survival instinct przez activision, są to 2 oddzielne gry.

ocenił(a) grę na 6
Mati_Hardcore

A gdzie napisałem że to druga część?Wiem że The Walking Dead było robione przez Telltale Games a ta gra przez Activision co nie zmienia tego że nie są to oddzielne gry mają ten sam tytuł który przyciągnie fanów pierwszej odsłony,co oznacza że gdyby były to oddzielne gry to nie byłoby tylu chętnych bo już po trailerze by zrezygnowali.

użytkownik usunięty
BezZyciaByk

to będzie crap...

httpB://www.gram.pl/news/2013/03/16/the-walkingB-dead-survival-instinct-nadal-zm ierza-na-pc-wymagania-sprzetowe-screeny-Bwideo.shtml usunąć B i wejść w link. Na serwisie gram.pl, notka z 16 marca, jest napisane, że TWDSI jednak wyjdzie na PC

użytkownik usunięty

Na szczęście się myliłem ! 8 / 10!

Napiszesz pod jakimi względami ci się podobała??

użytkownik usunięty
Mati_Hardcore

Oprawa audio, nie zwalono serialu, motyw przeżycia jest całkiem okej , wykonanie gry i lokacji jest w miarę zacne. Jedyna wada do szpetna grafika.

ocenił(a) grę na 4
BezZyciaByk

Gra ma potencjał, ale jest to raczej produkt, który powinien być skierowany do dystrybucji cyfrowej. Pudełkowa wersja w przypadku produktu tak niskiej jakości jest idiotycznym posunięciem opartym na żerowaniu na popularności serialu. Nie powiem, gra ma swoje momenty - ratowanie ocalałych, szukanie środków transportu, zarządzanie ocalałymi ala Assassins Creed, losowe mini etapy podczas podróży, ukazanie samej podróży w loadingach, przez co ma się poczucie przebywanej drogi, a poziomy nie są tylko połączonymi z sobą etapami. Hałas przyciągający umarlaki (broń palna), ich wytrzymałość i losowe rozstawienie, elementy survivalu - to wszystko robi bardzo dobre wrażenie, ale z drugiej strony mamy marną jakość grafiki, puste lokacje, NPC wyglądających jak upośledzone simy (pomijając głównych bohaterów i wygląd samych szwędaczy), niedokładne sterowanie, miałką fabułę bez emocji itp. Szkoda, dostaliśmy po prostu kolejny produkt na licencji, który fajnie, że jest, ale jakby go nie było, to byłoby jeszcze lepiej.