Niedawno przeczytałem na pewnym forum, że całkiem możliwe jest pojawienie się Lee i Kenny'ego w drugim sezonie. Czemu Kenny mógłby przeżyć?
1. Podczas ucieczki nie zastrzelił się, gdyż jeszcze coś mówił
2. Za Benem była prowadząca do okna krata, która nie była zabita deskami
3. Na końcu napisane jest, że Kenny zaginął a nie umarł
4. Gdy patrzy się na Zombie z góry, nie widać żeby kogoś konsumowali
Czemu Lee miałby przeżyć?
1. Jeśli poprosimy Clem aby nas zastrzeliła to widać że celuje lekko w bok. Mogło to być dla niej za ciężkie więc po prostu strzeliła w ścianę.
2. Na tym forum było napisane że jest 1% szans na przeżycie ugryzienia!
Co sądzicie? Raczej mało prawdopodobne...
Lee na pewno nie żyje, przecież już prawie zaczął się przemieniać. Myślę że gdyby mu odcięto rękę od razu, to wtedy miałby duże szanse na przeżycie, a tak no to...
Co do Kenneyego, to bardzo bym chciała żeby się okazało że skurczybyk jakoś przeżył, ale nie liczę na to.
Jestem pewna, że Kenny nie żyje, a co do Lee nie uważasz, że jeden procent to trochę mało? Facet miał już prawie białe oczy, wyblakłą, lekko fioletową skórę. Sądzę, że się przemienił (jeśli Clem nas zostawiła), a jeśli chodzi o ten przekrzywiony pistolet to mam nadzieję, że jest to możliwe. Strasznie bym się zdziwiła gdyby jakimś cudem Lily pojawiła się w drugim sezonie.
Lily pojawiła się w serialu, który dział się po grze. Twórcy ją tu umieścili żeby wytłumaczyć w jakiej sytuacji straciła ojca itd. Więc Lily żyje.
Z tym, że Lilly z komiksu i Lilly z gry to są 2 różne osoby. Potwierdził to Robert Kirkman w jednym z wywiadów.