PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=623881}

Thief

2014
6,5 3,2 tys. ocen
6,5 10 1 3154
Thief
powrót do forum gry Thief

...się z lekka poczułem. Zachęcony korzystnymi recenzjami Panów Redaktorów ( to nie sarkazm, lubię ich posłuchać)z Filmwebu nabyłem płytę z grą na platformę PS4. Później szybka instalacja i do ściągnięcia dodatkowa misja z PSN. Wszystko szło dobrze do momentu odpalenia samej rozgrywki. W takich sytuacjach zastanawiam się , po co w ogóle kupiłem PS4. Owszem, fajnie jest pograć z kanapy na dużym telewizorze czy projektorze, jeszcze wspomaganym dobrym stereo. Ale co z tego, skoro gra, która ma być zoptymalizowana pod względem danej platformy, taka nie jest. Pierwsze pół godziny rozgrywki do moja próba zaakceptowania faktu, że z obiecanych płynnych animacji (30 klatek plus) pozostały zgliszcza i pogorzelisko. Gra na oko ledwo wyciąga 20 (30 to może i jest, ale z zamkniętych pomieszczeniach, jak akurat nie się nie dzieje). Najgorzej jest w cutscenkach, tam mamy istny slide show...A warto zaznaczyć, że grafika nie zachwyca. Nie zrozumcie mnie źle, jest w porządku, ale wodotrysków nie ma.
Trudno się mówi, gra kupiona , trzeba grać :) Może później (po patchu jakimś?) będzie lepiej.
Nie mniej jednak, niesmak pozostaje. I jak na wstępie.
Pozostaje tylko pytanie, czy o brzasku ery tzw nextgenów nie jest to zły omen?
PS4 i XboxOne zaraz po swojej premierze nie dają rady wyrobić skromnych 30 klatek w FullHD.
Smutne, acz prawdziwe. Choć są produkcje, które śmigają aż miło - patrz Battlefield 4 na PS4.
A może to wina ekipy z Montrealu??? Pożyjemy, zobaczymy.

michalx9

Spierniczyli optymalizacje na maxa to już wszyscy wiedzą na nawet potężnym PC ta gra waruje
To skandal że takie gry się dzić wypuszcza i żąda za to grube piniądze !
Kurna i wychodzi na to że twórcy sami wspomagają piractwo takim podejsciem :/

ocenił(a) grę na 8
michalx9

Assassins Creed zagraj jest w PL od 1 części. nie pożałujesz

sylwester_3

W grudniu zrobiłem Assassins Creed Black Flag. Super część. Jak dla mnie, najlepsza z dotychczasowych (a grałem we wszystkie).
A propos, zaszedłem już kawał drogi we wspominanym Thiefie. Muszę trochę złagodzić stanowisko, ostatecznie gra się całkiem przyjemnie, choć jeżeli twórcy gry tak rozumieją otwarty świat, to chyba coś tu nie gra ... :)

ocenił(a) grę na 4
michalx9

Coś masz z konsolą ????U mnie pięknie chodzi .Na ps4 czy na pc nie najmocniejszy .