Zalety:
- dobra kampania z przekonującą relacją pilot – tytan
- dobry system poruszania się
- zróżnicowane typy broni
- wykorzystanie dobrych rozwiązań multiplayerowych z „jedynki”
- spore możliwości dostosowania pilota i tytana do własnych preferencji
- dobra optymalizacja,ale przy tylko dobrej grafice to ciężko uznać to za znaczący atut
Wady:
- grafika średnia jak na obecne możliwości, a zwłaszcza mocno średnia w kampani w przerywnikach filmowych
- kiepska SI wrogów
- niektóre mapy w multi są zbyt klaustrofobiczne przy używaniu tytanów
- fabuła w kampanii nie wciąga za bardzo, niczym nie zachwyca, nie porywa itp
- za krótka kampania, bo w zależności od wybranego poziomu trudności przejście całej zajmuje między 10-12 godzin
W skali 1-10 grę oceniam na 6.
Sześć na dziesięć to moim zdaniem ocena za niska bo singiel choć krótki to na prawdę dobry, podobały mi się patenty na urozmaicenie rozgrywki, i zagadki środowiskowe. Tego dawno w FPSach nie było. Ale fakt rewolucji nie ma.
rozumiem,ale co kto lubi ;)
Mnie akurat ta gierka nie przypadłą do gustu, ale skoro Tonie się podobała, to się ciesz;)
W pełni się zgadzam. Wszystkie plusy i minusy widze tak samo, aczkolwiek oceniłem grę na 7, Sześć oczek to trochę nisko, ale to wszystko zależy od punktu odniesienia i własnego systemu oceniania.
Jestem zaskoczony twoja opinia o grafice, 8 lat po premierze gra wedlug mnie wyglada fenomenalnie. Pamietaj, ze niska jakosc grafiki(nie w tej grze na pewno) wcale nie znaczy, ze gra wyglada zle. Najwazniejszy jest art direction, to czy styl graficzny pasuje do fabuly, kolorow, wygladu postaci, potworow, broni, ubioru, architektury itp itd. W titanfall 2 wszystko do siebie bardzo dobrze pasowalo, klimatem mi przypominal takiego lepszego avatara tylko bez tych niebieskich ludkow oczywiscie.