PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=641936}
7,8 2,3 tys. ocen
7,8 10 1 2325
Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist
powrót do forum gry Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist

No właśnie rozumiem windows xp jest starym systemem ale dobrym. dlaczego po raz kolejny gra
ubisoftu będzie przeznaczona na win vista/7/8. po tym jak się dowiedziałem że assasin creed nie
bedzie na xp jakoś za mocno to mnie nie dotkneło. Ale jak śie dowiedzialem że najnowszy
splinter cell nie będzie na xp po prostu dostałem szału moja słowa były takie : Ku..a już mam cały
dzień zj...ny. Zaprzeproszeniem. przeczuwałem to ale sie łudziłem że będzie jednak wydany na xp
a tu dupa. O tym że kolejny asasyn nie bezie na xp to wiedziałem no ale mówiłem sobie że będzie
na xp ale zze mnię debil. Więc pewnie z watch dogs na xp i innymi tytułami od ubisoftu można już
się pozegnać.

moviemaster2001

Czego tu nie rozumieć. Nowe programy i gry działają na nowych systemach, żeby ludzie wymieniali systemy na nowe. Jaki sens miałoby tworzenie oprogramowania na stare systemy operacyjne? Najwyższy czas wymienić windowsa i nie płakać

Kedzior_

chuba masz racje mam win 7 na lapku i jest to dobry system a więc czasz na zmiany.

Kedzior_

ja przez ich zasrany sposób działania muszę nowy komp kupić bo aktualny jest niekompatybilny na nowsze systemy

5476

ICH? Większość twórców olewa już XP, bo ma go coraz mniej osób. Może to zmusi w końcu ludzi do opuszczenia tego systemu

The_Fallen

nie nie nie. XP ma coraz mniej osób właśnie dlatego że producenci go olewają, a nie na odwrót...

5476

Trudno nie olewać systemu który jest już przestarzały. Vista tez jest olewana powoli bo jest to do dupy system

The_Fallen

Vista to akurat była wcześniej olana bo się nie udała. A XP jest bardzo dobry, obecnie mam windows 7 i nie widzę wielkich różnic, praktycznie poprawili tylko wygląd na nowocześniejszy. A przecież gdyby chcieli to mogli by w aktualizacjach dla XP wprowadzić łatkę, która wgrywa odświeżony wygląd, jak i potrzebne pluginy do programów. Ale oczywiście tu chodzi o pieniądze. To w ogóle nie leży w interesie Microsoftu, więc trzeba wszystkich zmusić do kupienia nowego systemu.

5476

nie nie mogliby...nie znasz się kompletnie na systemach

The_Fallen

co nie mogli by, skoro skina można nawet windows 8 zainstalować na xp

5476

niby mozna, ale nie działa tak dobrze jak powinien

The_Fallen

zreszta siodemka jest wydajniejsza

The_Fallen

no jest i każdy nowszy dopracowany system będzie. Ale nie o tym mowa, chodzi o to że za wcześnie uśmiercają ten system, jeszcze przez kilka lat mogli by produkować gry też na xp, co z resztą widać po ostatnich grach wydanych xp, że jeszcze dają radę. A taki Splinter cell ma nie wielkie wymagania, dlatego dziwne że nie jest na xp.

5476

Direct 10 i 11 nie działają z XP dlatego go olewają....próby były, ale XP nie chciał wpopracowac z DX10....a jedenastka nie chce z Vista wspopracowac. Dlatego nowe systemy są potrzebne. A directy tto wazna rzecz. Bez nich trudno o efekty które urealniaja gry

The_Fallen

a jednak wg wymagań gra będzie działać na xp.

5476

bo obsluguje direct 9 ta gra....a 10 jest lepsza bo daje lepsze mozliwosci

moviemaster2001

Windows XP ma już ponad 11 lat. Z punktu rozwoju technologii informatycznych jest to już zabytek. Twórcy gier już na tych systemach nie pracują i tworzą pod nowe systemy. Tak już nikt nie wyda Ci filmu na VHS, albo kasety z muzyką, trzeba iść na przód i tyle ... Instalując windows 7 home masz 30 dni na wbicie klucza, przez ten czas możesz spokojnie przejść gry na których Ci zależy. Z teego co wiem ten czas można przedłużać.... zapytaj wujka google jak Ci bardzo zależy :) Albo jeśli się uczysz to przecież można dostać za darmo system operacyjny do celów ''edukacyjnych'' :) osobiście polecam WIN7.

moviemaster2001

Boże człowieku...ściągnij sobie Windows 7, a nie marudzisz gorzej niż stara baba

moviemaster2001

Powód jest prosty: w przyszłym roku wsparcie dla XP się kończy i między innymi dlatego większość nowych gier nie jest już dedykowana pod ten system. Jeszcze 3-4 lata, a zacznie być pomijana Vista.