Hej ! Troszkę się pogubiłam... Skończyłam niedawno LCTRL i która część jest jej kontynuacją ?
Bo nieby Aniversary wszyła wcześciej niż Underworld, ale w opisie jest napisane że to Underworld
jest kontynuacją LCTRL. Chodzi mi o fabułę. Ktoś mi pomoże ?
Takie pytanie myślisz że jeśli zaznaczyłam opcję ,,płatność z góry'' to nie wyślą paczki dopóki nie zapłacę prawda? :D
No to dobrze. A tak zmieniając temat to czy oglądałaś filmy o Larze(z Angeliną Jolie w roli głównej)?
Gdy w zeszłym roku ukazały się informacje o nowym Tomb Raiderze, od razu pomyślałam sobie "Aha! A kto zostanie nową Larą?". Bałam się, że wybór padnie na jakąś plastikową laleczkę, tym samym już na samym początku rujnując Tomb Raidera. Newsy mówiły jedynie o tym, że sama Camilla Luddington ma zamiar ubiegać się o rolę oraz, że najprawdopodobniejszą kandydatką będzie Hayley Atwell. Byłaby to chyba najbezpieczniejsza opcja, jednak... krążyły plotki, że film na być oparty na ostatniej części gry, a tam Lara ma tylko 21 lat, więc Atwell jest zwyczajnie za stara.
Na początku w ogóle nie chciałam myśleć o Camilli (jest śliczna, ale trochę przesłodzona jak na Lady Croft). W trakcie gry zakochałam się w jej głosie, i pomyślałam nawet o tym, że ciekawie byłoby ją zobaczyć w roli głównej (charakteryzacja zrobiłaby swoje i byłoby ok). Dla osób, które nigdy nie grały w TR wybór ten wydałby się okropny, ale wszyscy miłośnicy Lary w grze byliby pewnie wniebowzięci.
Angelina nadaje się na już dojrzałą Larę, a Camilla jest bardziej tą młodziutką, niedoświadczoną i jeszcze przerażoną Croftówną :)
Też tak uważam. Angelina świetnie się spisała w roli tej ,,dużej'' Lary, ale to Camila nadaje się na młodszą wersję ;) Atwell moim zdaniem byłaby złym wyborem ;/
Cholera. Właśnie do mnie dotarło że chciałam kupić Underwrold kontynuacje Legendy. Pomyliło mi się z Anniversary. Ehhh....
Mam takie prześwity w głowie... Czy Posiadłość Croftów jest w płomieniach? Bo moja koleżanka też grała w Larę i pamiętam jak coś takiego mówiła... :P
Hej! Chciałam tylko powiedzieć, że zaczęłam Anniversary. Moja opinia: podoba mi się, to że każdy szczegół, który jest dopracowany oraz te wszystkie budowle, skały itp. Podoba mi się muzyka w tle, a przede wszystkim wycie wilków(bezcenne). Ogólnie gra się fajnie zaczyna, szybko wciąga. Widzę że poziom trudności w Anniversary bardzo różni się(przynajmniej dla mnie) od Legendy.Bardzo się ucieszyłam gdy zobaczyłam jakie teraz Lara ma możliwości w walce tzn. uniki,potrafi uwolnić się od wilków itd i co najbardziej mnie zadowoliło jej skakanie. Tak wiem śmieszne ale bardzo mi się to rzuca w oczy. W Legendzie to jakoś tak dziwnie skakała a teraz to pierwsza klasa :D Jedeny minus to moje pierwsze spotkanie z miesiem przy którym o mało co zawału nie dostałam. Ale poza tym gra zapowiada się genialnie ;)
To poczekaj na spotkanie z T-rexem. Strasznie irytująca walka ;) z centaurami też trzeba się namęczyć. Legendę i Anniversary dzieli głęboka przepaść.
Aktualnie, wyszliśmy z grobowca Hefajstosa(jak na razie jedyny z grobowców). Szczerze powiedziawszy, ten T-rex to łatwy był do pokonania. Zapędziłam go do jakiejś nie wiem jak to ująć...pułapki i się tam zawiesił. Potem wystarczyło tylko strzelać :P Podoba mi się ta Grecja i ten motyw z bogami. Naprawdę fajne. Nie wiem kiedy dokończę tą misję bo zaczyna się szkoła :( Ale mam nadzieję że jak najprędzej :P
Grobowiec Tihocana? Owszem, ciekawa lokacja, trochę trzeba się nalatać ale w Tomb Raiderach raczej często tak bywa ;)
Aaa źle napisałam. na razie tylko świątynie odwiedziłam i pozbierałam klucze. Aktualnie jestem w Koloseum. Tak wiem miałam niby nie grać w tygodniu ale tak się nie da :P Nie wiem czy tylko ja tak miałam ale strasznie się namęczyłam z tymi kwadratowymi rzeźbami w świątyni Posejdona. Po prostu nie mogłam dosunąć tych rzeźb do otworów gębowych ryb, Haha XD W każdym bądź razie Anniversary jest na prawde fajne.
"Tak wiem miałam niby nie grać w tygodniu ale tak się nie da :P"
Nie ma takiej opcji :)
Ok czyli zmierzasz powoli do Pałacu Midasa, już skojarzyłam. Mnie męczyły te bramy w świątyni św. Franciszka. Przyznam, że kusiłam tam nie raz, nie dwa. A Croft Manor już odwiedziłaś? Jeśli nie to zostaw sobie na koniec.
Aaaa za późno! Wczoraj gdy skończyłam Koloseum wybrałam się do domu Lary. Jest tam po prostu genialnie. Podoba mi się sala do ćwiczeń. Na razie naprawiłam tylko te zepsute drzwi i zaczęłam coś robić w pomieszczeniu gdzie w Legendzie był basen. Mam takie pytanie, ile w Anniversary jest poziomów? Bo w Legendzie, było ich bardzo(mało nad czym do dzisiaj ubolewam)i mam nadzieję że w tą część będę mogła dłużej pograć :P
Specjalnie długa to ona nie jest. Lara w Anniversary odwiedza Peru, Grecję, Egipt i Zaginione Miasto. Zostało ci jeszcze Underworld, no a na TR 2013 musisz jeszcze poczekać :)
W sumie możesz wziąć się za eksplorację posiadłości, ale fajnie też zostawić coś na sam koniec. Świetny jest ogród.
Na prawdę? Jest tam ogród i można do niego wyjść? Ale fajnie w Legendzie tak nie było :( Dobra to ja już tam na razie nie będę wracać. Zajmę się misjami. A potem w końcu zagram w Underworlda. Nie mogę się doczekać!
Jeej. Mogłam się domyślić. Przecież w Larze nic nie przychodzi łatwo ;/. Jest mi przykro ale dzisiaj nie grałam ani razu w Anniversary i już nie zagram. Obiecuję że to jutro nadrobię. Mam pytanie odnośnie Legendy: czy w Ghanie tylko miałam jakieś wydanie z błędem czy był to po prostu błąd producentów? Chodzi o to, że w pewnym momencie gry(na początku) wystarczyło wejśc na pewne kamienie, skoczyć na ten cały wodospad(chodzi mi o tą budowlę) i dało się tam przejść przez jakieś inne kamienie. W każdym bądź razie wychodziło się tam gdzie był srebrny sekret i omijało się tą całą akcję z najemnikami, uruchamianiem tych pułapek i kół oraz co dla mnie najlepsze ominięcie goniącego cię kamienia.
Hmm mi nic podobnego się nie zdarzyło, ale to nie oznacza, że wkradł się jakiś błąd. Będę musiała sama wypróbować, tylko napisz mi dokładnie raz jeszcze co zrobiłaś (nawet na priv).