PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659318}
7,7 1,7 tys. ocen
7,7 10 1 1719
Total War: Rome II
powrót do forum gry Total War: Rome II

Gra ma znacznie większe wymagania od wszystkich poprzedniczek. W Shoguna 2 zasuwałem na full detalach bez ogromnych bitew, a w Rome II na medium z cieniami na low jest grywalnie. Niestety przy takich ustawieniach ta gra wygląda gorzej od Shoguna 2. Ogólnie widać, że gra świetnie zrobiona, trochę pograłem, ale nie będę dalej męczyć się z fps 20. Kurcze, szkoda :(

użytkownik usunięty
geefux

Jaki masz komputer? Sporo osób, którym S2 śmigał na najwyzszych detalach Rome II także działał jedynie na najniższych, dopiero po aktualizacji sterowników do grafy i spatchowaniu gry, gra zaczeła śmigać na ultra lub na eksteramalnych( W tym przypadku mowie o użytkownikach Radeonów, więc wersja driverów to Catalyst 13.10)
Osobiście sam mam Nvidie, więc u mnie ciągle jest różnie( Raz grafa jest na extreme z noramlnymi teksturami i nie tnie, kiedy indziej gra automatycznie zmienia na low i mam może ze 2 FPS, nie pytaj czemu, bo sam nie wiem).
Karta Geforce 660M, S2 na Ultra, a z Rome II to różnie, choć beta z sierpnia troche ratuje sytuacje.
Polecam przejrzeć forum CA, nie bez powodu do gry przylgneła łatka najbardziej zabugowanego Total wara.

użytkownik usunięty

Chodziło mi o betę sterowników Nvidii.*

Ooo, to może jest nadzieja. Zgadza się, mam Radeona 6550M 1gb, procek i5 z boostem do 2.9 i 3 gb ramu, co może budzić podejrzenia, jednak zawsze starczało.

użytkownik usunięty
geefux

Zainstaluj najnowszą betę Catalystów z piątego września(chyba to byl wlasnie 13.10) i zaktualizuj grę. Potem ustaw może na "ultra" i powiedz co i jak w razie czego będziemy myśleć dalej. XD( Czasami pomaga także zaznaczenie opcji "brak limitu pamięci video", choć może obniżać wydajność, ale ja u siebie nie testowałem tego.)

Dzięki za takie zainteresowanie ;) Już pobrałem najnowszą łatkę i da się grać, ale na pewno będzie jeszcze lepiej. Natknąłem się przy okazji na newsa, że Creative Assembly zamierza wydawać cotygodniowe patche, które właśnie zajmą się usprawnianiem płynności gry, spadkiem fps i AI wrogów. Ogólnie to bardzo dobre wieści, szkoda tylko, że otrzymuje się do rąk tak niedokończony produkt, ale to też pewnie wina wydawcy. Terminy itd.. Dzięki jeszcze raz!

użytkownik usunięty
geefux

Spoko, akurat tak się składa, że meczę się z tą grą już jakiś czas i jak widać nie jestem jedyny. =)