PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659318}
7,7 1,7 tys. ocen
7,7 10 1 1719
Total War: Rome II
powrót do forum gry Total War: Rome II

rozczarowanie

ocenił(a) grę na 7

Dla mnie największym minusem nie jest optymalizacja ale beznadziejne bitwy trwające 3 minuty w których nie ma
żadnej taktyki a żołnierze biegają jak antylopy bez sensu i jakiegokolwiek szyku. Także odpuściłem sobie tą cześć,
chyba ze to poprawia. To nie Total War tylko gazetowy rts za 7 zl.

ocenił(a) grę na 9
ma_rcin

dziwne... dziś rano moje super wyszkolone legiony rzymskie z uber dowódcą i ulepszeniami ekwipunku zostali zmasakrowani przez mniej liczną armię greków... piękny pokaz falangi napierającej na legiony i flankowania ze strony jazdy... jakoś nie przypominam sobie by w jakimkolwiek total warze przeciwnik komputerowy tak ładnie prowadził falangę do przodu bez załamywania jej linii lub w ogóle pomyślał o flankowaniu czy bądź szukaniu najsłabszego punktu w linii wroga by uderzyć tam z całym impetem i tą linię przełamać... zmień sobie poziom trudności z najniższego na chociażby trudny, zamiast grać na zbugowanym okrojonym piracie, idź ty pan do sklepu, kup oryginal, następnie ściągnij dwa patche poprawiające podstawowe błędy, a potem oceniaj, bo teraz to gadasz totalne głupoty które nie mają odniesienia.

ocenił(a) grę na 7
TheNihl

I co z tego jak nie mogłeś się tym za długo nacieszyć bo bitwa trwała 3 minuty. Nie mam oryginału ani pirata, pograłem trochę na koncie brata. patcha nr 2 jeszcze nie było. Rozegrałem kilka bitew i zobaczyłem chaos. Pograłem trochę w kampanie Atenami ( jakies 30tur)i zobaczyłem jak male państewka bija historyczne imperia . Do minusów doliczę jeszcze nieczytelne i nieciekawe ikonki jednostek. i dziwne drzewko budowy w miastach . Jedyny plus to piękna grafika, szczególnie klimatyczna mapa kampanii. Zawsze gram bitwy na dużym poziomie trudności, to ze raz komputer przypadkowo wykonał coś logicznego to nie znaczy ze tak będzie ciągle, przypadek. Narazie.

ocenił(a) grę na 4
ma_rcin

Rozczarowanie - gra warta co najwyżej 40 PLN, oj dałem się nabrać...
Mapa co najmniej spiepszona, o historyczności nie wspomnę.
Dyplomacja to jakieś nieporozumienie.
Drzewko technologii - uproszczone do granicy wytrzymałości nerwowej.
Budowanie to chyba jakiś żart - jak można było odejść od tak charakterystycznej w serii TW listy budynków wybieranych i budowanych.
Bitwy morskie od biedy mogą być, a gdzie załadunek na statki jednostek wojskowych - to uprościli.
Gdzie drzewka rodowe i zarządzanie nimi ? Zamiast tego jakaś durna lista.
Odnośnie walk to nie mam większych zastrzeżeń, ale trochę detali można by było poprawić.
Graficznie ładnie - przynajmniej na moim sprzęcie działa na Ultra bez zająknięcia.

Pirxeus

To było do przewidzenia, skoro reklamowali niedopracowaną grę, teraz pospiesznie łataną, w TAKI, a nie inny sposób. Jaki? Filmikami aktorskimi, filmami dokumentalnymi o taktyce bojowej starożytnego Rzymu... Na kilometr czymś śmierdziało, skoro unikano w taki sposób prawdziwych trailerów, pokazujących gameplay...

ocenił(a) grę na 10
Pirxeus

Przestańcie się tak denerwować. Ja na początku, też miałem złą opinię, ale po namyśle... No bo tak:
- dyplomacja - nie wiem czego się czepiacie. Jest normalna.
- technologia - w Rome I w ogóle nie było takiego drzewka, o ile pamiętam. Każde miasto musiało badać wszystko od zera. czyli plus.
- budowanie - jest to odejście od linii prostej, ale to jest też fajne. Sam wybierasz, w którą stronę rozwijasz swe city. Handel, a może sztuka wojny...?
- co do bitew morskich, to się nie wypowiadam, bo je totalnie spieprzam. Na lądzie walczę jak lew, na morzu jak krewetka...
- drzewka rodowe - No tak, tu można się spierać. Powinno być tak, że gdy walczysz państwem republikańskim, jak Rzym, Ateny czy Kartagina, to mogą tam być wybierani urzędnicy. Ale królestwa (np.: Egipt, Macedonia, Epir) powinny mieć drzewko rodowe, po którego wygaśnięciu państwo pada.

ma_rcin

Bugów sporo, dlatego ja ściągam mody. Jeśli to dla Ciebie bug, to chyba nie potrafisz grać w TW:

"nie ma żadnej taktyki "

" To nie Total War tylko gazetowy rts za 7 zl."

W gazetowym RTS nie masz chociażby tak wiernie odtworzonych jednostek z wyglądu (poza Spartanami, którzy nie wyszli).
Wiesz, że ta gra ma tak dużą różnorodność hełmów, zbroi, tarcz że przebija większość książek o tej tematyce? Nad tym aspektem bardziej się postarali. Jeśli miałbym ze studentami historię wojskowości, to odesłałbym ich do tej gry żeby zobaczyli jak wyglądał wojownik tracki, dacki, kartagiński czy iberyjski. Za to należą się brawa, a dla gościa od AI bitewnego baty.

ocenił(a) grę na 7
KLAssurbanipal

Jak już pisałem nie mam nic do grafiki , jest piękna. Ale bitwy które były najmocniejsza częścią tej serii według mnie tu nie wyszły. Może mody to poprawią.