Ta gra posiada tak dobrą fabułę że myślę iż film na jej podstawie byłby świetny
Otóż nie. Gra czerpie z horrorów, jej fabuła niczego nowego do tego gatunku by nie wniosła i film przepadłby w tłumie innych filmów.
Są całe grupy filmów o grupie nastolatków z akcją umiejscowioną w domu na odludziu i psychopatycznych mordercach. Nie brakuje też takich o zdeformowanych mutantach polujących na ludzi.
W grze widać silny wpływ takich filmów jak Pandorum oraz "Zejście". Oba polecam obejrzeć, z tym że "Zejście" posiada 2 różne zakończenia: trudne do interpretacji dla widza europejskiego (gorzki posmak niepewności - polecam), oraz happy end dla widza amerykańskiego (nic po nim nie pozostaje).
Szkoda, ze Supermassive jest tak nisko w hierarchii Sony, wg. mnie są równie swietni co Quantic Dream
No nie wiem, zbior klisz i archetypow z horrorow klasy B + masa powolnego chodzenia, nie wroze sukcesu.
Tak film byłby dobry,w dodatku z tymi ładnymi aktorkami które tu występują ;).Ogolnie gra bardzo dobrze się prezentuje.Przeszedłem teraz na PS5 i z nowymi aktualizacjami wygląda to wszystko bardzo realistycznie,choć wiadomo że fantastyki jest tam sporo.Gra godna polecenia.
https://www.gram.pl/news/powstaje-film-until-dawn-produkcja-bedzie-listem-milosn ym-dla-fanow-gatunku-pierwsze-informacje