Fenomenalny tytuł. Studio Super massive games wykonało kawał dobrej roboty. Kiedy na początku usłyszałem pierwsze przecieki na temat jej gry byłem sceptycznie nastawiony. Na wieść o tym iż ma to być opowieść w klimatach horroru klasy B obawiałem się przeciętnej fabuły i tanich zagrywek typy jump scare na każdym kroku. Pomyliłem się niesamowicie bo gra okazała się być naprawdę ciekawa. Wspaniały zimowy klimat, las, domek wypoczynkowy, grupa przyjaciół oraz czekające na nich zagrożenie. Fabularnie poznajemy zgraną ekipę przyjaciół, którzy znają się od lat. W paczce znajomych mamy siostry bliźniaczki Hannah oraz Beth ich brata Josha oraz ich przyjaciół : Emily, Ashley, Jessica, Mike, Chris oraz Mat. Ekipa co roku udaje się do wypoczynkowego domu na górze Blackwood, który należy do rodziców rodzeństwa. Pewnego razu dochodzi tam do tragedii. Grupa postanawia zrobić głupi żart jednej z bliźniaczek a konkretniej Hannah. Wszystko kończy się jednak katastrofą. Zapłakana Hannah wybiega z domu a razem za nią jej siostra Beth. Okazuje się że tamtej nocy coś się wydarzyło a siostry nie powróciły już do znajomych. Policja oraz wszyscy znajomi stawali na nogach aby dowiedzieć się co się stało. Niestety rok po wydarzeniach po bliźniaczkach nie było śladu. Pomimo tak traumatycznych wydarzeń cała ekipa na wyraźną prośbę Josha czyli brata zaginionych zjawia się w domu równo w rocznicę od tamtego zajścia. Ma to być formą terapii i pomocy dla Josha, któremu ciężko jest się pozbierać po stracie. Niestety tuż po dotarciu na miejsce rozpoczyna się prawdzie piekło dla naszych bohaterów i tylko od naszych decyzji zależy ilu z nich ujdzie z tej historii żywych. ( Możliwe jest zarówno ocalenie wszystkich jak i też zgon całej ekipy + pojedyńcze zgony każdego. Gra posiada około stu różnych opcji zakończeń). Podczas całej gry będziemy musieli podejmować różne wybory, opcje dialogowe czy też klikać odpowiednie przyciski na padzie w momencie quick timer event. Od powodzenia tych akcji zależeć może życie naszego ulubieńca. Gra momentami przypomina dobry serial i pomimo iż raczej jest to produkcja liniowa to mamy tutaj mnóstwo znajdziek. Zdobywanie ich pozwoli nam o wiele lepiej poznać fabułę oraz poznać prawdę w całej tej układance. Będziemy tutaj mieli różne kategorie tych elementów. Tajemnice z Bliźniaczkami, Kopalnią, Nieznajomym czy też tajemnicze Totemy. Ostatni element wydaje się najbardziej ciekawym elementem. Totemy bowiem pokazują nam potencjalne zagrożenia, zgony czy też wskazówki jak ocalić niektórych naszych przyjaciół. Jeśli chcemy ocalić jak największą grupę zbieranie ich może okazać się kluczowe dlatego warto jest się dokładnie rozglądać i eksplorować teren. Totemy bardzo często znajdują się w ślepych zaułkach czy też opcjonalnych lokacjach znajdujących się po przeciwnej stronie szlaku, przez który kieruje nas gra. Jeśli będziemy cały czas pędzić do przodu idąc wytyczoną trasą na bank pominiemy większość znajdziek dlatego warto tutaj czasami zboczyć z trasy. Jest to chyba najlepsza gra od tego dewelopera. Świetna fabuła, klimat oraz uknutą intryga. Bawiłem się świetnie ogrywając tę grę. Mocne 8/10. Moją ulubioną postacią był chyba Chris. Najbardziej nie lubiłem natomiast Emily. Co za wredne babsko. Dawno mnie jakaś postać tak nie zirytowała. Na sam koniec żałowałem ocalenia jej. Już chyba wolałbym wyciągnąć rękę do Josha niż do niej.