PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=656507}
6,7 8,0 tys. ocen
6,7 10 1 8019
Watch_Dogs
powrót do forum gry Watch_Dogs

Jak widać Ubisoft nie chcąc zasmucać konsolowych klientów obcięło efekty graficzne na PC by ta wersja wyglądała jak wersja na konsole. Dobrze, że modderzy potrafili dokopać się do tych ustawień i je włączyć. Różnica jest duża. I nadal ktoś uważa, że konsole nie hamują rozwoju gier? ...

https://www.youtube.com/watch?v=Bwd55NvmHW8

Rockman92

też to widziałem ale kurna oszustwo :)

Rockman92

Nie chodziło o konsole. Przeczytaj wypowiedź Ubisoftu. Nie zoptymalizowali silnika dobrze, więc obniżyli ustawienia tłumacząc się że ,,bali się że wystąpią crashe''. Poza tym gdyby nie konsole to W_D byłoby może za 7 lat. Nie od dziś wiadomo że 90% gier jest robiona na konsola, a PeCe to porty.

ocenił(a) grę na 7
Bartonson12

i ty wierzysz w oświadczenie UBI? :) nie no, ale naiwniak... W większości przypadków odblokowane ustawienia nie obniżają fpsów, w niektórych konfiguracjach nawet dodają trochę klatek.. a co do portów - gdyby developer był uczciwy to port na pc powinien być ulepszony i adekwatny do PC. Skoro komputery osobiste to konfiguracje otwarte to w grach na pc powinno być zawsze więcej ustawień graficznych (tak żeby każdy sobie ustawił jak chce i jak mu pasuje)

Rockman92

Wierzyć w ubi? Nigdy w życiu. Silnik nie jest zoptymalizowany bo wolą robić hype i wydawać średniaka. Ich najlepsza taktyka.

No tak, ale łatwiej jest pierdzielnąć tani port bo na tym nie stracą dużo, a zarobią. Bardzo dobre porty gier można na palcach jednej ręki policzyć. Jestem teraz tylko ciekawy co zrobi R*. Zarobili sporo, więc może chociaż raz w życiu postaraliby się o dobry port.

ocenił(a) grę na 7
Bartonson12

Masz rację. Ubi na prawdę zasługuje na karnego kutola. A co do R* jakoś czuję, że będzie dobrze. W końcu.... Największe nadzieję w uczciwość deweloperów gier pokładam jednak w nasz CD Projekt. Widać, że Wiedźmin 3 będzie przygotowany bardzo dobrze na wszystkie platformy.

Rockman92

Ogólnie REDzi są uczciwi wobec graczy. Podstawowa edycja jest bogatsza niż 80% kolekcjonerek innych gier. Cenowo również jest świetnie. Po prostu w tych panów wierzę, i wiem że crapa nie wydadzą.