Ogólnie, odkąd Watch Dogs zaczął przybierać jakąś konkretną formę, zaczęło się wylewać na niego tony hejtu. Szczerze, to nie pamiętam tak krytykowanej gry, która jeszcze się nie pojawiła. Nie pamiętam tytułu, który miałby tak złą otoczkę. Czego to nie pisano, jakie to GTA nie lepsze, jaka to podróba Ubisoftu, jakie wałki z grafą (choć podobno grafika jest najmniej ważna), teraz też się wylewa, że dobre recenzje przekupione, że to, że tamto, że siamto.
Ktoś może mi to wytłumaczyć, bo ja tego kompletnie nie rozumiem? Dlaczego Watch Dogs traktowany jest przez pewne grupy graczy jak jakiś wróg no 1? Jakie są tego przyczyny? Że pojawiła się w "zasięgu życia" GTA V?
Bo wielu graczy to po prostu duże dzieci, które naprawdę traktują to ze śmiertelną powagą a internet to jedna wielka piaskownica, gdzie łopatki i foremki zostały zastąpione psimi odchodami? :-D
Z tego co widzę, grę krytykują osoby, które jej nie mają. Ja nie spodziewałem się czegoś wielkiego (chociaż hype mnie złapał przed premierą), a bardzo miło się zaskoczyłem. Świetna gra. Naprawdę dużą część misji przechodzę za pomocą smartfona i tej... teleskopowej pałki. Oczywiście czasami trzeba strzelać, ale cóż... Gra wygląda obłędnie na ustawieniach wysokich. Niedawno miałem kompa, na którym Minecraft ciął, teraz mam takiego "potwora" i dla mnie Watch_Dogs to prawdziwy next-gen. :D Gra zalewa aktywnościami czy to związanych z hakowaniem innych osób, wyścigami albo powstrzymywaniem przestępstw... jest co robić. GTA V było najlepszym sandboxem 2013 roku, natomiast Watch_Dogs jest zdecydowanie mianem do gry roku 2014. Teraz tylko czekać na Batman: Arkham Knight.
Pojazdy dzielimy na 7 rodzajów. Motocykle, muscle, sportowe, superauta, tanie, ciężarówki i ciężkie.
Dzieciaczki nie znające się na aktualnej technologii myślały, że ta gra to będzie epokowy skok graficzny i możliwościowy. Oto skąd.
Najśmieszniejsze są hejty na grafikę od posiadaczy PS3/XBoxa360. XD
Skok graficzny i jakościowy obiecywali producenci,a wyszła z tego średnia gra ze słabą optymalizacją i mało interesującymi postaciami.
A jeśli ktoś chce zagrać w wersje gry przypominającą tą przedstawioną przez Ubi w 2012 i działającą w miarę stabilnie jest zmuszony do ściągania fanowskich modów.
Dosyć żenująca sytuacja biorąc pod uwagę,że producentem tej gry jest wielka korporacja zarabiająca olbrzymią kasę na tej grze..