PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=656507}
6,7 8,0 tys. ocen
6,7 10 1 8007
Watch_Dogs
powrót do forum gry Watch_Dogs

Minimalne wymagania systemowe Watch Dogs:

System operacyjny: Windows Vista SP2 (64-bit), 7 (SP1) oraz 8
Procesor: Intel Core 2 Quad Q8400 albo AMD Phenom II X4 940
Pamięć operacyjna: 6 GB
Karta graficzna: GeForce GTX 460 lub Radeon HD 5770
Dysk twardy: 25 GB wolnego miejsca

Zalecane wymagania systemowe Watch Dogs:

System operacyjny: Windows Vista SP2 (64-bit), 7 (SP1) oraz 8
Procesor: Intel Core i7-3770 lub AMD FX-8350
Pamięć operacyjna: 8 GB
Karta graficzna: GeForce GTX 560 Ti lub Radeon HD 7850
Dysk twardy: 25 GB wolnego miejsca

Jak widać wymagania wysokie - trudno znaleźć grę o podobnych wymaganiach. Gra mocno obciąża procesor. W zalecanych procek za ponad 1000 zł :)

Rockman92

Mam GeForce GTX670 i Intel Core i5 3570K, więc jak dla mnie lajt. :D

ocenił(a) grę na 7
lostek815

ale podkręć tego procka :) Będzie płynniej.

Rockman92

Zobaczymy jak pójdzie bez podkręcania bo u mnie to ostateczność. Póki mi gry będą śmigały na wysokich ustawieniach to nie będę go podkręcał. :)

ocenił(a) grę na 7
lostek815

no nieinaczej, ale Watch Dogs zżera bardziej procesor niż kartę. Ale na twoim setupie będzie śmigał Watch Dogs na pewno, chociaż myślę, że kilka klatek zyskasz jak trochę podkręcisz. Oby gra była fajna.

Rockman92

Ja wciąż czekam na GTA V na PC, pojawiły się kolejne plotki, że niby ma wyjść w czerwcu wraz z wersjami na nową generację konsol. Plotka czy nie, pewne jest że wydadzą tę grę na PS4 i Xbox One, a wówczas na 90% wydadzą ją też na PC.

Watch Dogs zapowiada się dobrze, ale wg mnie nie może się równać z serią GTA.

ocenił(a) grę na 7
lostek815

Ja też oczywiście czekam na GTA V. GTA jest ze mną jedynki, pocinałem w 1998 jako ośmiolatek :). Jedna z najlepszych serii w histrori gier video. Pewnie tak jak mówisz Watch Dogs słabsze będzie od GTA ale co z tego jak i tak może być świetne? Ważne, że otwarty świat, wielkie miasto , multum samochodów no i pełno nowych rozwiązań oraz oryginalny gameplay. Będzie w co grać:)

ocenił(a) grę na 2
Rockman92

Wymagania wcale nie są takie wysokie i na pewno są na wyrost a sama gra będzie chodziła dobrze nawet na słabszym sprzęcie, no chyba, że się nie postarają przy optymalizacji.
Co do samej gry to mam mieszane uczucia; wydaje mi się, że to będzie kolejny klon gta, tylko jeszcze nie wiadomo czy udany. Jeśli będzie wymagało UPlay'u do grania to na 100% ją sciągne z torrentów.

ocenił(a) grę na 8
Rockman92

Witam,

mam taki sprzęt:

i5 3470 @3,20GHz 3,60GHz

GTX 650 TI 1GB

Mam szansę na low 60 fps przy wszystkich bajerach?.

ocenił(a) grę na 8
walker666

wygładzanie krawędzi off

ocenił(a) grę na 7
walker666

60 klatek plus wszystkie bajery - na pewno nie, wygładzanie krawędzi na pewno trzeba będzie wyłączyć - to mocno obniża ilość klatek. Myślę, że na ustawieniach medium dobrze ci pójdzie.

ocenił(a) grę na 8
Rockman92

OK,

czyli wygładzanie krawędzi off i mam szansę na medium?.

ocenił(a) grę na 8
walker666

a low 60fps napewno?.

ocenił(a) grę na 7
walker666

nie wiem ale na pewno więcej od konsol :)

Rockman92

Czy na procku intel i 7 oraz karcie graficznej GTX 850 oraz 8 ram, pójdzie na wysokich ?

ocenił(a) grę na 7
RobinOne

na wysokich na pewno pójdzie, z tego co wyczytałem to GTX 870 będzie kilka % mocniejszy od 780ti! Więc skok wydajności w nowej serii geforców będzie duży. GTX 850 pewnie będzie mocniejszy od GTXa 760. .

ocenił(a) grę na 10
Rockman92

Widzę, że kolega się zna na tym więc się spytam czy u mnie gierka pójdzie ?

Microsoft Windows 8 (build 9200), 64-bit
Intel(R) Core(TM) i5-3210M CPU @ 2.50GHz
AMD Radeon HD 7600M Series
Total RAM: 6.0 GB

ocenił(a) grę na 7
stalowiaczek

powiem Ci że karty Twojej nie znam za bardzo, a co do procka to wymagane jest minimum 4 rdzenie a Ty masz 2 chociaż 4 wątki. Naprawdę nie wiem, raczej ciężko będzie. Ale mogę się mylić.

stalowiaczek

to nie laptop czasem?

ocenił(a) grę na 10
5476

Tak, to laptop.

Rockman92

To się dołączę... ;)
Windows 7
Intel Core i5 - 4400
Asus Geforce GTX 660
8gb Ram

Pójdzie na wysokich???

niedobitek_1

Ile Ghz w procku? myślę że na wysokich może pójść, karta daje rade :)

5476

3.30 Ghz

niedobitek_1

będzie git :)

ocenił(a) grę na 4
Rockman92

pójdzie :) choć karte mógłbym wymienić ale po co jak jeszcze gry śmigają ...:)

użytkownik usunięty
Rockman92

GTX660, i7-4770, 16 GB RAM. Damy radę. :)

ocenił(a) grę na 7

masz zarąbistego procka, starczy ci na całą generację:)

użytkownik usunięty
Rockman92

A dziękuję uprzejmie. Zawsze to miło usłyszeć dobre słowo od kogoś zorientowanego w temacie. ;)

Premiera Watch Dogs była już przekładana i czekam z wielką niecierpliwością na prawdziwy hit.

Rockman92

wszystkie gameplaye sa nagrywane na 760 or 780 gtx bodajze, co daje plynna rozgrywke przy 30fps, ale wiadomo nikogo to nie robi, i przydala by sie jakas SLI z gornej polki z drugiej strony z tego co widzialem gra nie jest az tak okrojona na ps4 i jest te 60fps a z pc nigdy nie wiadomo jak to z optymalizacja(od ubisoftu min. sprintel cell i wiele innych) ale strzelac i uciekac to lipton na ps4

ocenił(a) grę na 7
Rockman92

oto co napisał dyrektor kreatywny Watch Dogs:

http://www.purepc.pl/files/Image/news/2014/05/twitter_watch_dogs.jpg

Czyli gtx 670 wystarczy na ultra ustawienia. Konsolowcy zapowiadali, że trzeba będzie mieć 780 ti :) he he.

Rockman92

Ja bym chciał żeby mój 660ti starczył

5476

Czy gra Watch Dogs pójdzie na HP Pavilion G6 2330sw
Intel Core i5 3230M 2.6 GHz, Max.Turbo 3.6 GHz, 6MB cache, 2 rdzenie, 4 wątki
AMD Radeon HD 7670M

lol14

może być ciężko

Rockman92

Dobra, to i ja się dorzucę:

AMD FX-6100 Six-Core Processor
8 GB RAM KINGSTON x1333 Mgz
AMD Radeon HD 7770
Windows 8.1 x64

Pójdzie na low?

ocenił(a) grę na 7
Neithell

pójśc to pójdzie ale przeniknęły ostatnio info które nie napawają optymizmem. Podobno karta jest mało ważna ale żeby dobrze gra działała wymaga aż 8 wątków w procesorze. Zobaczymy po premierze jak to będzie z klatkami.