Na swięta porzyczyłem grę na PS4, 2lata temu oglądałem każdy zwiastun, czytałem o tej grze, jednym słowem byłem zafascynowany. Dodatkowo jestem ogromnym fanem Person of Interest, myślałem że to gra dla mnie.
Ale niestety nie, nie chodzi tutaj o spłycenie hakowania, przymykam również oko że wszystko masz w kieszeni w telefonie :)
Sama mechanika gry fatalna... pojazdy odbijają się od wszystkiego jak tylko chcą...
Grafika to jakieś nieporozumienie, co oni pokazywali na zwiastunach? Podobno też nie wersje PC bo jest tylko minimalnie lepsza od PS4. Nie gram dla samej grafiki ale to przyciągało uwagę bo wyłamywało się z szeregu. A teraz pzrejdźmy do najstotniejszego FABUŁA, a tak naprawde jej brak, główna postać bez jakiego kolwiek lepszego zarysowania, ot haker któremu zgineła córka... który będzie chronić swojego siostrzeńca, z kłopotami bo ktoś go wystawił/wrobił, skończyłem tylko pierwszy akt i oddałem grę, jednym słowem ogromny zawód...
Bardzo słabo! Dawno nie zawidoła mnie tak żadna gra...
Po pierwsze, zginęła nie jego córka, tylko siostrzenica. Tyle jeśli chodzi o oglądanie i grę ze zrozumieniem. No i po skończeniu ledwie jednego aktu, naprawdę nie możesz oceniać fabuły gry.
Tak mnie porwała ta gra swoją "porywającą" fabułą, że nawet ciężko ją spamiętać, bo motyw powtarzany 100 razy w tanich grach i filmach. Zabijają kogoś z rodziny i mściciel dopadnie wszystkich którzy zrobili im źle...
No, to niestety klisza którą powtarzają wszędzie, nic na to poradzić nie można. Tu motyw siostrzenicy miał być pewnie nieco oryginalny, ale wyszedł nijako. Śmierć córki/żony bardziej by angażowała emocjonalnie, i tłumaczyła jego ślepą vendette. Gra i sama fabuła mi się podobały, nie licząc samego głównego bohatera, który nie dość że był ślepym hipokrytą, to był zwyczajnie antypatyczny przez swoje prawe teksty, wygłaszane pomiędzy kolejnymi zabójstwami.
Według mnie miało byc coś w rodaju DEUS EX -HUMAN REWOLUTION,na co wskazuje byc może już scieżka muzyczna ,
Wyszło GTA dla miłośników GTA,sterowanie pojazdu z klawiatury -okropne,bez względu na ustawienia grafiki czy klawiatury,gry jeżdimy od chodnika do chodnika rozwalając co się da . jedno naciśnięcie klawisza ruchu pojazdu i chop -już jesteśmy po drugiej stronie ulicy.gra mie zawiodła .To po prostu GRANt THEFT AUTO .Dziękuję już wykasowałem