Z tego co słyszałem...
Z książek:
Geralt (ciężko żeby nie było wiedźmina w "Wiedźminie" :D)
Yennefer
Ciri
Jaskier
Zoltan
Yarpen
Triss
Vesemir
Filippa ???
Z gier:
Letho (jeśli żyje)
Zygryfd
Iorweth
Vernon Roche
Radowid
Zapomniałeś o tym, który prawdopodobnie stanie się głównym antagonistą gry, czyli Emhyrze var Emreisie, Deithwen Addan yn Carn aep Morvudd (w Starszej Mowie - Biały Płomień Tańczący na Kurhanach Wrogów) znanym również jako Jeż z Erlenwaldu, albo Duny. :)
W największym skrócie - Cesarz Nilfgaardu, widoczny zresztą w zwiastunie.
tak racja a głosu użyczy mu Namiestnik Zachodu i Namiestnik Siedmiu Królestw Westeros, srający złotem Tywin Lannister czyli po poprostu Charles Dance.
A Saskia, Shani... czy one się pojawią?
Saskia może ale raczej jako postać epizodyczna. I nie byłbym taki w 100% pewien czy Emhyr będzie głównym antagonistą.
Poza tym z pewnością spotkamy Eredina. Nie chce mi się wierzyć że władca gonu nie pojawi się w grze.
o super że bd więcej wiedźminów, a jeśli chodzi o Eredina to mi się wydaje że to właśnie on bd głównym antagonistą. Sam tytuł wiele mówi xD
No tak tak ale oni już zostali wymienieni wyżej ;) osobiście ciekawi mnie co redzi wymyślą po trylogii geralta.
Stawiam, że Emhyr stanie się raczej kimś na kształt sojusznika ;) Głównym antagonistą z wielkim prawdopodobieństwem będzie Król Gonu.
Uczynienie z Emhyra antagonisty byłoby najgorszym, najgłupszym możliwym posunięciem. Przerabialiśmy to w sadze.
Czemu Emhyr miałby być antagonistą, w dodatku główym? Nawet w sadze, zanim zrezygnował z Ciri, ciężko było go za takowego uznać.
Dijkstra - w Novigradzie Geralt będzie wykonywał dla niego zlecenie. Przynajmniej tyle pokazali w gameplay'u na E3 :)
Ba, jedna z najciekawszych osób z drużyny Geralta, a zarazem jedyna, wobec której istnieją poszlaki, że przeżył starcie na zamku Stygga. Mimo to chciałbym chociaż raz zobaczyć Cahira, Milvę i Angoulême, nawet pod postacią duchów...
Duże prawdopodobieństwo, że przeżył, a potwierdza to fakt, że kiedy Yennefer i Geralt zostali odprawiani w łodzi do krainy umarłych to były przy nich widma dawnych kompanów odprowadzających łódź. Regis się wtedy nie ukazał ;)
Właśnie o to mi chodziło: Triss, Jaskier, Zoltan i Yarpen widzieli duchy wszystkich swoich najbliższych kompanów, ale zabrakło w nich Regisa. Poczciwy wampir ze skłonnością do butelki już wcześniej został ciężko ranny, ale udało mu się zregenerować jednak wg Sapkowskiego zajęło mu to blisko pół wieku...
Z plików które wyciekły powiem, ze będzie dość sporo postaci dodam ze pliki to pewnie kontrolowany wyciek bo mało jest tam tego i brak szczegółów odnoście zadań i rzekomych zakończeń których nie znalazłem
Pojawią się:
lorweth, letho, Radovid, Roche, Sheala, Yennefer, Vesemir, Stefan Skellen, Henselt, Esterad Thyssen, Dijkstra, Filippa Eilhart, Sheala de Tancarville, Sabrina Glevissig, Yarpen Zigrin, Saskia, Isengrim Faolitarna, Yaevinn, Jaskier, Zoltan Chivay, Emiel Regis Rohellec Terzieff-Godefroy, Villentrentenmerth, Doppler Chapelle (Wkońcu odwiedzimy novigard) i pewnie wiele innych chodz tez nie wykluczone ze pojawia jeszcze jakieś. Ludzie chcieli aby pojawił sie Borch Trzy Kawki i pewnie bedzie szukał lub pomagał swojej córce Saski itp. Treści zadan nie znamy puki co i tym lepiej ;) Nawet wszystkich postaci
Tak jest w plikach a czy to będzie w finałowej wersji tego nikt nie wie... Zagadką jest czy też będzie talar
Twórcy udostępnili m.in. ten artwork:
http://www. gram.pl/galeria_obrazki.asp?id=6750&i=69
Usuń spację przed "gram". Szkic przedstawia raczej wampirzego cyrulika, bo któż inny nosił taką torbę i mieszkał na cmentarzu? W grze pojawia się znacznie więcej ważnych postaci z książek niż dotychczas więc nie widzę powodu by mieli pominąć Emiela. :)
Zapomniałeś jeszcze o Emhyru var Emreisie. A i czy Stefan Skellen przypadkiem nie zginął w książce?
Właśnie. Więc dlaczego pan Hunters go wymienił? Jeżeli to przejęzyczenie , to przepraszam za najście. Chociaż może pocżątkowo REDzi chcieli go wprowadzić , ale to nieaktualne. Hm.
Co do Regisa , to raczej niestety wątpię , że się pojawi. Jego pierwsza regeneracja zajęła koło pięćdziesiąt lat , więc to raczej niemożliwe , aby w 3-4 lata się zregenerował , po tym co mu Vilgefortz zrobił..