Gra jest genialna. Naprawdę. Problem jest jeden - firma WG, która w nosie ma społeczność
graczy (robi dokładnie na przekór) i do tego jawnie gloryfikuje Stalina i komunizm:
http://worldoftanks.eu/pl/news/46/historical-content-world-tanks/. Swoim podejściem i brakiem reakcji pluje w twarz
graczom z serwerów EU. I za to jedyneczka.
poprawka - gra była genialna... rok temu na pewno... gwoździem do trumny będzie konkurencja...
W jaki sposob gloryfikuje Stalina?Dajac autentyczne napisy na czolgach?to moze tak samo na czolgach niemieckich denerwuja Cie krzyzaki?moze chciales napisac cos inteligentnego ale tak mialko wyszlo.
Nie chodziło mi o napis, a o jego uzasadnienie. Jeśli tobie ich komunikat nie przeszkadza to Twoja sprawa. Mnie uraził. Wycieczkę osobistą sobie daruj.
Przepraszam jezeli urazilem,ale dalej bede bronil gry.Wyzywanie w grze to irytujacy czynnik gdzie na znaczek PL albo SIEMA reaguja bardziej Niemcy na EU server,z rosjanami gralem wiele razy I jakos zlego slowa nie uslyszalem.Coz fizyka w grze dalej szwankuje nie bede opowiadal o przykladach bo jest ich duzo wiecej od tego co wymienil Filmoznawca,ale w ktorej grze darmowej mamy tak piekna grafike?Poza tym klany gdzie atmosfera jest czasem naprawde swietna,ludzie sie znaja I spotykaja w realu(nie supermarket).A firma no coz?Podaj mi jakies panstwo europejskie ktore ma dobre zdanie o nas Polakach-bo zadne do glowy nie przychodzi.Konczac temat powiem ze ja nie patrze na wypowiedzi antypolskie pracownikow firmy-to tak jak nie sluchac Guns n Roses bo Axel nie lubi naszej nacji.
Wiesz, zgodziłbym się z Tobą co do graczy z PL gdyby nie to, że przez 14 tysięcy bitew spotkałem tak samo irytujących niemców, rosjan, czechów czy słowaków. Ot, głupole są wszędzie. A to, że ktoś ma złe zdanie o polakach nie powinno sprawiać, że będę olewał obrażanie czy robienie nazłość moim rodakom i mnie. Ja się na to nie zgadzam i moje zdanie wyraziłem na forum gry, wyrażę moim portfelem (nic od nich nie kupie, ani czołgu ani złota ani premki) i faktem, że po prostu przestałem w to grać. Fakt, z trudem, bo jak pisałem gra jest genialna i jeśli komuś nie przeszkadzają prztyczki w nos od WG to niech gra, na pewno go wciągnie. A co do nastawienia WG do klientów z PL - po prostu nie wypada obrażać kogoś kto ci płaci. Ale oni jeszcze nie dorośli do tego poziomu.
Najwiecej to chyba spotkalem malo ogarnietych w grze I umyslowo rodakow-smutne,ale gram dalej I nie zwracam uwagi,przestalem grindowac I gram narazie tylko KW-1S,trzeba staty poprawic-pozdo.
prosta sprawa - nie będę dosłownie cytował co znana, wysoce postawiona osoba firmy WG powiedziała o Polakach... tak jakby nie można było spokojnie odpowiedzieć, że jest to czysty aspekt historyczny, tylko od razu ciętym językiem... jak chciał to soebi mógł tak powiedzieć w zamkniętym gronie... ja sam napis mam w D... ale zachowanie nie przystoi pracownikowi 15-letniej firmy, do tego tak znanej i lubującej się w swoich nagrodach...
a gloryfikacja objawia się prosto - przerysowaniem osiągów czołgów radzieckich i to wielu graczy potwierdzi... mało tego ostatnia tapeta, gdzie ruski czołg miażdży niemiecki... WG nie potrafi ogarnąć innego problemu, gdzie ruscy gracze śmigający na serwerze EU wyzywają i wybijają graczy z "PL" w nicku, albo z polską flagą na wieży czołgu... to jest przyzwolenie, a w skrajnych przypadkach nieoficjalna gloryfikacja byłego ustroju i potęgi ZSRR... wszyscy wiemy za kim politycznie stoi Białoruś... tyle w temacie...
czytaj ze zrozumieniem - gwoździem do trumny BĘDZIE konkurencja... WG jest na skraju utrzymania graczy w grze, a przynajmniej tych myślących, widzących problem, dlatego mamy całą masę chorych eventów, które mają ściągnąć graczy i zatrzymać ich w grze - przykład na ten miesiąc - wygraj 15 bitew na dzień i dostaniesz 250000 kredytów, albo zbierz w 24h 50000 doświadczenia i dostaniesz 1 dzień konta premium... przykład na ten weekend - wygraj 75 bitew i dostaniesz dzień konta premium... albo ostatnie 4 miesiące, każdy poświęcony innej klasie pojazdów - bądź najlepszy, tzn. zdobądź najwięcej doświadczenia na danym czołgu ze wszystkich graczy a wygrasz 15 konta premium... wszystko by zatrzymać graczy, a wszyscy wiedzą, w tym WG, że bitwy są ustawiane przez większość tych co coś wygrali i tego WG też nie potrafi ogarnąć... WG nie potrafi zrobić porządku z modami do gry, które ułatwiają rozgrywkę, w innych grach to byłoby potraktowane jako cheaty... jest masa rzeczy, z który,i WG nie daje sobie rady, a największą pierdołą są drewniane schody, których nie potrafi zniszczyć kilkudziesięciotonowy czołg, albo drewniany płotek, dosłownie płotek, który zwalnia tenże czołg o 5km/h albo więcej... albo czołg lekki niewiele większy od samochodu osobowego powalający drzewo, którego średnica pnia jest większa niż szerokość czołgu !!! innym razem drzewo grubości uda dorosłego mężczyzny zatrzymuje czołg ciężki... innym razem jedziesz i nagle stop !!! bo??? kupka gruzu leży z którą pojazd gąsienicowy nie daje sobie rady !!! dalej wyliczać idiotyzmy tej gry?? mogę tak cały dzień podawać konkretne lokacje, gdzie mimo tego że widzisz pojazd wroga nie możesz go trafić bo pocisk ląduje w ziemi, a innym razem wróg stoi za przeszkodą, a mimo to go trafiasz... raz mając wroga na patelni nie możesz go artą trafić, a innym razem trafiasz przez dziurę w oknie z odległości prawie kilometra !!! albo lokacje gdzie jedziesz i nagle wpadasz w dziurę poniżej tekstur... nie wspomnę o lufie wspinającej się po ścianie albo kołującej wewnątrz tuneli jakby celowniczy był zalany w trupa... błąd którego WG nie potrafi usunąć odkąd gram, czyli ponad rok !!! ale dodają istotną dla rozgrywki modyfikację, która zwiekszyła liczbę dostępnych twarzy dla avatarów załogi... załoga czołgu nadal jest liczona jako część czołgu, a nie jako czynnik ludzki... ile jeszcze byków wymieniać? i jeszcze raz - gra była świetna, ale jej twórcy ją niszczą...
Błagam... zrobię wszystko... Ja nie chcę już czytać o "gloryfikacji komunizmu"! Przez kilkudziesięciostronicowy wątek na oficjalnym forum ledwo się przecisnąłem, bo oczy mi się strasznie spociły z bezsilności. Taki wątek powinien zostać zablokowany już po pięciu stronach, jakiś moderator czy admin powinien był dostrzec, że coś niedobrego się tam dzieje i to zablokować... A tak załamałem się tym, co tam przeczytałem, i tym że nie mogłem nic z tym zrobić - musiałbym najpierw stoczyć 100 bitew. Ale tego nie osiągnąłem, bo debilizm przewrażliwionych polaków, którzy nadal przeżywają to , jak ohydny, zboczony rusek okrutnie zgwałcił praprababcię (kogo obchodzi, że oboje byli kompletnie pijani, rusek nie był ruskiem, tylko od wódki zaczął nasuwać rosyjskim akcentem, a babcia była chętna!)
Dałem 1 i podtrzymuje - ocena nie za grywalność ale za podejście i profesjonalizm twórców. Zresztą po nowej aktualizacji 9.0 (a tak naprawdę 0.9, bo to ciągle beta) gra po prostu notorycznie wywala sporą grupę graczy z bitwy (wystarczy poczytać forum - to naprawdę masowy problem, nie tylko u polskich graczy), a fpsy poszły w dół mimo zapowiedzi poprawy.