Nie jest to port pierwszych Wormsów, a osobna część która po prostu ma taki tytuł. Informacje na necie sugerują że bazuje ona na Open Warfare, ale powiedzmy sobie szczerze, w praktyce większość części to recykling poprzednich z drobnymi zmianami, więc dla ścisłości zrobiłem osobny wpis dla tej gry.
Taka mała "infografika" o recyklingu Wormsów:
Worms 2 → Worms Armageddon → Worms World Party
Worms 3D → Worms Forts → Worms 4 Mayhem → Worms Ultimate Mayhem
Worms Open Warfare → Worms Open Warfare 2 → Worms (2007) → Worms 2 Armageddon (Worms Reloaded)
Worms Revolution → Worms Battlegrounds
A nie lepiej było rzucić linkiem do wikipedii, gdzie jest to wszytko rozpisane i są od razu odnośniki do tytułów ze szczegółowymi informacjami?
Nie wiem jak tu jest traktowana wiki :P (w sensie czy jest uznawana za wiarygodne źródło), z resztą to tylko taka rozpiska ode mnie była dla przedstawienia sytuacji "recyklingu" Wormsów ;) Napisałem ten post tak na przyszłość, żeby komuś się nie zachciało dodawać do pierwszej części platform X360/PS3 i kasowania tego jako dubla
A to już zależy od rodzaju kontrybucji. W przypadku tylko ogólnego objaśnienia jak cała seria wygląda wiki w większości przypadków sobie dobrze radzi. Mam na myśli jej anglojęzyczną wersję, bo na polską to nie ma co zaglądać nawet.
A tak w ogóle, to lepiej też pisz krótką notkę przy kontrze, a nie na forum, bo nikt Ci nie zagwarantuje, że weryfikator zajrzy na forum.