PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=712573}

Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Rogue One: A Star Wars Story
2016
7,4 168 tys. ocen
7,4 10 1 168168
7,1 58 krytyków
Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie
powrót do forum filmu Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Garść wad

ocenił(a) film na 6

Mimo iż film jest dobry, nie odmówię sobie iście nadwiślańskiej przyjemności wytknięcia paru jego wad.

- Trochę na siłę było dołączenie Donniego Yena i jego kompana do ekipy.

- Nagłe zakończenie, film nie miał szansy wybrzmieć w ostatnich minutach. Ostatnie cięcie było wręcz brutalne.

- Zupełnie od czapy wątek tego czegoś weryfikującego intencje w bazie Foresta Whitakera. Czemu to miało służyć? Było dziwaczne i nie miało na nic wpływu.

- Nie podobał mi się redesign kostiumu Vadera i transportowców imperium. jednak o ile jestem w stanie zrozumieć logikę przemawiającą za tym pierwszym, o tyle nowy wygląd imperialnych transportowców zupełnie mnie konfunduje. Po co?

- Wzmianka o wojnach klonów oraz ujęcie pokazujące rozczłonkowane ciało Vadera przypomniało mi o koszmarnej nowej trylogii Lucasa - są to wspomnienia, które wolałbym, żeby nie były wydobywane na wierzch ani przy seansach SW ani przy żadnej innej okazji.

- Koszmarne CGI Tarkina. O ile w planach ogólnych dawało to radę, o tyle w subiektach wyglądało tragicznie, szczególnie gdy się odzywał.

- Odrobinę mdła Felicity Jones.

- Bardzo słaby i nudny antagonista. Nie ma w nim zupełnie niczego ciekawego. Całe szczęście w filmie obecni byli też Vader i Tarkin, więc trochę nadrobili ten akurat mankament.