PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=712573}

Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Rogue One: A Star Wars Story
2016
7,4 168 tys. ocen
7,4 10 1 168168
7,1 58 krytyków
Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie
powrót do forum filmu Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Nie... to nie gwiazda śmierci problemem... nabrałem was...

a więc tak filmowi brakuje podstawowych rzeczy

A) klimatu
b) klimatu
c) magii
d) magii

sceny z Vaderem nieudolna próba ratowania filmu
muzyka słaba
3D mało w nim 3D
aktorstwo fatalne

po tym filmie kocham jeszcze bardziej starą trylogię, TFA i prequele doceniłem

tyle

aaa i jeszcze wierszyk

Czymże jest Star Wars!? Star Wars jest Magią!
W starej trylogii sięga zenitu!
W prequelach kuleje, choć z filmu na film jest coraz lepiej!

Czymże jest Star Wars!? Star Wars jest magią!
Po latach oczekiwań nadeszło TFA, obłędne, magiczne i wzruszające. Tak właśnie magia Star Wars wygląda

Czymże jest Star Wars?! Star Wars jest magią! której w Łotr jeden bardzo brakuje
Vader choć jest! nie wzbudza emocji
cieszy bo cieszy, jak postacie popularne

czymże jest Star Wars!? Star Wars jest magią!
Epizod VIII przywrócić moc z powrotem musi!

podsumowując

jako kinomaniak RO 5/10
jako film z uniwersum Star Wars to nie film z uniwersum Star Wars

seans SW TFA NA ODTRUTKĘ DZISIAJ KONIECZNIE DLA MNIE!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 8

Chyba ci się coś pomyliło.

użytkownik usunięty
Robert_Sawyer

niestety nie... ale cieszę się że tobie się podobał... mi nie

ocenił(a) film na 9

Dla mnie, jako fana który oglądał pierwszy raz "Gwiezdne" w wieku 11 lat na premier w Polsce [ mam teraz 49 lat ] film był SUPER extra. Tyle w temacie !

użytkownik usunięty
Daryzda67

też oglądałem Star Wars w tym samym wieku zaczynając od starej trylogii... moja mama jest fanką wielką fanką więc obejrzałem wtedy chyba leciał w TVP1 pamiętam :)

niestety dla mnie film nie był super... średni... najgorsze jest to że ten film ma związek z SW tylko tytułem, nazwy i własne lokacje... klimatu zero

przy TFA szedłem do kina 3 razy jeszcze na film... tutaj nawet o powtórce już nie myślę a miała być w święta

ocenił(a) film na 8

Polecam definicje słowa spin-off :)

użytkownik usunięty
ixdude

wiem co to spin off i wiem co to miał być za film... nawet poszedłem na ten film bez oczekiwań... poza tym spin off też musi mieć magię, klimat, wzbudzić emocję... Fantastyczne Bestie to zrobiły moim zdaniem

ten film? ani trochę... a drugi trailer mówił co innego... miała być kaszanka a jest przeciętnie a filmu już nawet nie pamiętam... jedyne co zapamiętałem to chyba tą finalną scenę z Vaderem chociaż to i tak nieudolna próba ratowania filmu z uniwersum Star Wars... bez magii Star Wars

ocenił(a) film na 8

Uważam że oczekiwania miałeś na starcie bardzo wysokie od spin-offa - klimat, magia, wzbudzający emocje :)
Dla mnie Fantastyczne Bestię to film całkowicie inny od Harrego Pottera. Mniej mroczny od ostatnich części a dużo bardziej dorosły od pierwszych części. Inny klimat, inna magia, inne emocje. Trailer to fakt był słaby i osobiście nie chciałem na nie iść.

Podsumowując nie trafili w twój gust, lecz nie twierdziłbym że nie ma nic wspólnego ze światem SW :)

użytkownik usunięty
ixdude

Zawsze mam bo to są podstawowe rzeczy :) ale z tego słynie SW... do TFA też nie miałem oczekiwań poza tym przywróceniem magii w Star Wars i się udało może wtórnie ale się udało :)

ja uważam że jest ciut mroczniejszy z tym obskurusem wątek ale to owszem inne filmy... książę półkrwi mi się nie podobał np

no nie trafił... ja nie twierdzę że nie ma ale właśnie to powinno być wisienką na torcie... film powinien się sam bronić... okazało się że tylko robiły to właśnie smaczki reszta bieda moim zdaniem

ocenił(a) film na 8

"najgorsze jest to że ten film ma związek z SW tylko tytułem, nazwy i własne lokacje..." ;)

użytkownik usunięty
ixdude

źle to napisałem ale już wyjaśniłem ;)

ocenił(a) film na 7
ixdude

to nie jest spin off.

użytkownik usunięty
Smok_Eustachy

to jest Spin off

ocenił(a) film na 7

to jest 1 część Nowej Nadziei.

użytkownik usunięty
Smok_Eustachy

Chyba sobie żartujesz w tej chwili... Jak już to prequel ale i tak to jest Spin off. Ale epizod żaden to nie jest... Jak się nie znasz to nie pisz...

ocenił(a) film na 7

Kończy się w momencie w którym Nowa Nadzieja B się zaczyna.

użytkownik usunięty
Smok_Eustachy

no i? Wiesz co to w ogóle jest pomost? Lub nawiązanie? To nic nie zmienia...

ocenił(a) film na 10

Nie można oczekiwać wiele od idioty, który ocenił "Smoleńsk" na 10...

użytkownik usunięty
elrond123

xddd nie no akurat oceny bym się tu nie czepiał... Gość może faktycznie nie wie co to spin off... Najwyraźniej nie wie też że końcówka filmu to pomost... Ehhh

użytkownik usunięty
elrond123

http://www.filmweb.pl/film/Łotr+1.+Gwiezdne+wojny+-+historie-2016-712573/discuss ion/W+kolejnej+części+Igrzysk+Śmierci+Katniss+Everdeen+otrzymuje+zadanie+zdobyci a+planów+nowej+stacji+bojowej+zdolnej+znisz....+A+nie+wróć.,2852307

no coment

ocenił(a) film na 8
Smok_Eustachy

Za wikipedią:

"Spin-off (ang. produkt uboczny) – w terminologii związanej z produkcją filmową, telewizyjną i grami komputerowymi jest to określenie nowego produktu powstałego na bazie dużej popularności bohaterów lub wątków produkcji oryginalnych. Spin-off występuje też w książkach i komiksach (głównie amerykańskich, a rzadziej w japońskich) – najczęściej prezentuje wtedy przygody drugoplanowych bohaterów serii pierwotnej, rozwijając wątki poboczne."

Tyle w temacie.

ocenił(a) film na 7
ixdude

więc nie jest to spin off bo opowiada główną historię. Zdobycie planów, które Imperium zaraz będzie chciało odzyskać w Nowej Nadziei

użytkownik usunięty
Smok_Eustachy

to jest spin off ehhh człowieku... A jak wolisz na upartego to prequel... Ale nie jest to żadna 1 część nowej nadziei... Twórcy zaznaczali że to prequel/spin off

ocenił(a) film na 7

Ja nie komentuję zamysłu twórcy, który nie wie, co stworzył. Komentuję efekt.

ocenił(a) film na 8
Smok_Eustachy

Już nie wiem co więcej dopisać do tego co Ci napisał Jakub0katny :) Ale spoko, kłóć się z samym Disneyem :)

ocenił(a) film na 6

film słaby oglądało się jak szybcy i wściekli tylko gra aktorska w szybkich i wściekłych jest troche lepsza

użytkownik usunięty
meys

z tymi szybkimi i wściekłymi się nie zgodzę

może poza wyjątkiem Gal Gadot>>>>>>>>>>>>>Felicity

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty

HE

użytkownik usunięty

"HE"

to znaczy co?

Hejter?
że zauważyłeś że miałeś rację?
czy co innego?

użytkownik usunięty

Że jestem zaskoczony.

użytkownik usunięty

ja w sumie też... Bo szedłem bez oczekiwań i dostałem średniaka... Nawet już nie pamiętam tego filmu... Bo nie dostarczył mi żadnych emocji... Jedynie ta końcowa scena z Vaderem została w pamięci ale to jak wyżej zaznaczyłem nieudolna próba ratowania filmu. Tak czy inaczej dzisiaj uleczę się seansem SW TFA :)

użytkownik usunięty

Ja jeszcze nie widziałem to się nie wypowiem. Jak generalnie wypada Tarkin z Vaderem?

użytkownik usunięty

ok. Tarkin całkiem ok ponoć był w CGI ja ogólnie nie zauważyłem by jakoś raził. Najbardziej boli zmarnowany potencjał Krennica misło być wielkie bam a był mniej ciekawy niż w tym IMaxowym spocie który wyjątkowo widziałem...

Strona techniczna filmu tylko bez zarzutu...dla mnie

ocenił(a) film na 10

Oni dwaj są wspaniali. Krennic się chowa w szeregu przy Tarkinie.

użytkownik usunięty
Gorkin

ja tam nic wspaniałego nie zauważyłem :( i doceniłem prequele a to już sztuka

ten film dla mnie to ponury żart od twórców LucasFilmu

ocenił(a) film na 10

Cały czas chcesz mnie prowokować :P?

użytkownik usunięty
Gorkin

nie prowokuję... napisałem tylko... ale to ty się rano do mnie przyczepiłeś że jestem jak Kamil ok spoko...

ocenił(a) film na 10

Zaczynasz się powoli taki robić.

użytkownik usunięty
Gorkin

bo oceniłem film na mniej niż 10... świetnie...

ocenił(a) film na 10

Nawet nie chodzi o to. Moim zdaniem gadanie głupot, że ten film to nawet Gwiezdne Wojny nie są. Klimat jest inny, ale widać że wolisz bajkowy klimat niż wojenny.

użytkownik usunięty
Gorkin

"Moim zdaniem gadanie głupot, że ten film to nawet Gwiezdne Wojny nie są. Klimat jest inny, ale widać że wolisz bajkowy klimat niż wojenny."

napisałem że to nie jest film z uniwersum Gwiezdnych Wojen, brakuje mu tej magii, klimatu nawet prequele to miały

Przepraszam ale gdzie ty masz tutaj wojenny klimat? zauważyłem w tym filmie żałosną marvelozę...

ocenił(a) film na 10

Nie będę się kłócić, jeśli ty już Łotra 1 jako filmu SW nie traktujesz.

użytkownik usunięty
Gorkin

no nie traktuję...

użytkownik usunięty

najlepsze sceny wycięto ;( ot cały łotr 1...
Wycięto najlepszą scenę z Krenniciem - żałosne!!!! Tyle powiem! ;(

http://star-wars.pl/News/21498,Sceny_z_trailerow_ktorych_nie_ma_w_Lotrze_1.html

użytkownik usunięty

a co to za milczenie? Jest ono złotem ale żeby aż tak?

ocenił(a) film na 10

Robisz się powoli jak Kamilxx, krytykujesz identycznie jak on. Co nie jest TFA jest złe.

użytkownik usunięty
Gorkin

Gorkin to moje zdanie... nikogo nie zmuszam tym żeby twierdził tak samo jak ja...

ale owszem emocje tak mną targają że póki co nie będę się raczej o nim pozytywnie wypowiadać...

Gorkin

Ode mnie wara hejterze

użytkownik usunięty
kamilxxx09

olej pliss nie ma sensu...

Gorkin

Pilnuj swojej D....