Nie... to nie gwiazda śmierci problemem... nabrałem was...
a więc tak filmowi brakuje podstawowych rzeczy
A) klimatu
b) klimatu
c) magii
d) magii
sceny z Vaderem nieudolna próba ratowania filmu
muzyka słaba
3D mało w nim 3D
aktorstwo fatalne
po tym filmie kocham jeszcze bardziej starą trylogię, TFA i prequele doceniłem
tyle
aaa i jeszcze wierszyk
Czymże jest Star Wars!? Star Wars jest Magią!
W starej trylogii sięga zenitu!
W prequelach kuleje, choć z filmu na film jest coraz lepiej!
Czymże jest Star Wars!? Star Wars jest magią!
Po latach oczekiwań nadeszło TFA, obłędne, magiczne i wzruszające. Tak właśnie magia Star Wars wygląda
Czymże jest Star Wars?! Star Wars jest magią! której w Łotr jeden bardzo brakuje
Vader choć jest! nie wzbudza emocji
cieszy bo cieszy, jak postacie popularne
czymże jest Star Wars!? Star Wars jest magią!
Epizod VIII przywrócić moc z powrotem musi!
podsumowując
jako kinomaniak RO 5/10
jako film z uniwersum Star Wars to nie film z uniwersum Star Wars
seans SW TFA NA ODTRUTKĘ DZISIAJ KONIECZNIE DLA MNIE!!!!!!!!!!
Dla mnie, jako fana który oglądał pierwszy raz "Gwiezdne" w wieku 11 lat na premier w Polsce [ mam teraz 49 lat ] film był SUPER extra. Tyle w temacie !
też oglądałem Star Wars w tym samym wieku zaczynając od starej trylogii... moja mama jest fanką wielką fanką więc obejrzałem wtedy chyba leciał w TVP1 pamiętam :)
niestety dla mnie film nie był super... średni... najgorsze jest to że ten film ma związek z SW tylko tytułem, nazwy i własne lokacje... klimatu zero
przy TFA szedłem do kina 3 razy jeszcze na film... tutaj nawet o powtórce już nie myślę a miała być w święta
wiem co to spin off i wiem co to miał być za film... nawet poszedłem na ten film bez oczekiwań... poza tym spin off też musi mieć magię, klimat, wzbudzić emocję... Fantastyczne Bestie to zrobiły moim zdaniem
ten film? ani trochę... a drugi trailer mówił co innego... miała być kaszanka a jest przeciętnie a filmu już nawet nie pamiętam... jedyne co zapamiętałem to chyba tą finalną scenę z Vaderem chociaż to i tak nieudolna próba ratowania filmu z uniwersum Star Wars... bez magii Star Wars
Uważam że oczekiwania miałeś na starcie bardzo wysokie od spin-offa - klimat, magia, wzbudzający emocje :)
Dla mnie Fantastyczne Bestię to film całkowicie inny od Harrego Pottera. Mniej mroczny od ostatnich części a dużo bardziej dorosły od pierwszych części. Inny klimat, inna magia, inne emocje. Trailer to fakt był słaby i osobiście nie chciałem na nie iść.
Podsumowując nie trafili w twój gust, lecz nie twierdziłbym że nie ma nic wspólnego ze światem SW :)
Zawsze mam bo to są podstawowe rzeczy :) ale z tego słynie SW... do TFA też nie miałem oczekiwań poza tym przywróceniem magii w Star Wars i się udało może wtórnie ale się udało :)
ja uważam że jest ciut mroczniejszy z tym obskurusem wątek ale to owszem inne filmy... książę półkrwi mi się nie podobał np
no nie trafił... ja nie twierdzę że nie ma ale właśnie to powinno być wisienką na torcie... film powinien się sam bronić... okazało się że tylko robiły to właśnie smaczki reszta bieda moim zdaniem
"najgorsze jest to że ten film ma związek z SW tylko tytułem, nazwy i własne lokacje..." ;)
Chyba sobie żartujesz w tej chwili... Jak już to prequel ale i tak to jest Spin off. Ale epizod żaden to nie jest... Jak się nie znasz to nie pisz...
xddd nie no akurat oceny bym się tu nie czepiał... Gość może faktycznie nie wie co to spin off... Najwyraźniej nie wie też że końcówka filmu to pomost... Ehhh
http://www.filmweb.pl/film/Łotr+1.+Gwiezdne+wojny+-+historie-2016-712573/discuss ion/W+kolejnej+części+Igrzysk+Śmierci+Katniss+Everdeen+otrzymuje+zadanie+zdobyci a+planów+nowej+stacji+bojowej+zdolnej+znisz....+A+nie+wróć.,2852307
no coment
Za wikipedią:
"Spin-off (ang. produkt uboczny) – w terminologii związanej z produkcją filmową, telewizyjną i grami komputerowymi jest to określenie nowego produktu powstałego na bazie dużej popularności bohaterów lub wątków produkcji oryginalnych. Spin-off występuje też w książkach i komiksach (głównie amerykańskich, a rzadziej w japońskich) – najczęściej prezentuje wtedy przygody drugoplanowych bohaterów serii pierwotnej, rozwijając wątki poboczne."
Tyle w temacie.
więc nie jest to spin off bo opowiada główną historię. Zdobycie planów, które Imperium zaraz będzie chciało odzyskać w Nowej Nadziei
to jest spin off ehhh człowieku... A jak wolisz na upartego to prequel... Ale nie jest to żadna 1 część nowej nadziei... Twórcy zaznaczali że to prequel/spin off
Już nie wiem co więcej dopisać do tego co Ci napisał Jakub0katny :) Ale spoko, kłóć się z samym Disneyem :)
film słaby oglądało się jak szybcy i wściekli tylko gra aktorska w szybkich i wściekłych jest troche lepsza
z tymi szybkimi i wściekłymi się nie zgodzę
może poza wyjątkiem Gal Gadot>>>>>>>>>>>>>Felicity
ja w sumie też... Bo szedłem bez oczekiwań i dostałem średniaka... Nawet już nie pamiętam tego filmu... Bo nie dostarczył mi żadnych emocji... Jedynie ta końcowa scena z Vaderem została w pamięci ale to jak wyżej zaznaczyłem nieudolna próba ratowania filmu. Tak czy inaczej dzisiaj uleczę się seansem SW TFA :)
Ja jeszcze nie widziałem to się nie wypowiem. Jak generalnie wypada Tarkin z Vaderem?
ok. Tarkin całkiem ok ponoć był w CGI ja ogólnie nie zauważyłem by jakoś raził. Najbardziej boli zmarnowany potencjał Krennica misło być wielkie bam a był mniej ciekawy niż w tym IMaxowym spocie który wyjątkowo widziałem...
Strona techniczna filmu tylko bez zarzutu...dla mnie
ja tam nic wspaniałego nie zauważyłem :( i doceniłem prequele a to już sztuka
ten film dla mnie to ponury żart od twórców LucasFilmu
nie prowokuję... napisałem tylko... ale to ty się rano do mnie przyczepiłeś że jestem jak Kamil ok spoko...
Nawet nie chodzi o to. Moim zdaniem gadanie głupot, że ten film to nawet Gwiezdne Wojny nie są. Klimat jest inny, ale widać że wolisz bajkowy klimat niż wojenny.
"Moim zdaniem gadanie głupot, że ten film to nawet Gwiezdne Wojny nie są. Klimat jest inny, ale widać że wolisz bajkowy klimat niż wojenny."
napisałem że to nie jest film z uniwersum Gwiezdnych Wojen, brakuje mu tej magii, klimatu nawet prequele to miały
Przepraszam ale gdzie ty masz tutaj wojenny klimat? zauważyłem w tym filmie żałosną marvelozę...
najlepsze sceny wycięto ;( ot cały łotr 1...
Wycięto najlepszą scenę z Krenniciem - żałosne!!!! Tyle powiem! ;(
http://star-wars.pl/News/21498,Sceny_z_trailerow_ktorych_nie_ma_w_Lotrze_1.html
Robisz się powoli jak Kamilxx, krytykujesz identycznie jak on. Co nie jest TFA jest złe.
Gorkin to moje zdanie... nikogo nie zmuszam tym żeby twierdził tak samo jak ja...
ale owszem emocje tak mną targają że póki co nie będę się raczej o nim pozytywnie wypowiadać...