Domyślam się, że ludzie dają wysokie noty tylko dlatego, że był duży hejt na siódemkę, tak działa psychologia tłumu. Film był średni i bardzo nudny, naprawdę. Okropnie miałka i nijaka fabuła, a o postaciach nie wspomnę, bo straszna żenada. Innymi słowy, tylko dla fanów, którzy idą, bo kochają całe uniwersum, a nie poszczególne filmy czy książki.
Zastanawiam się czego oczekują od tego filmu nie-fani uniwersum. Jest skierowany tylko do fanów. "Nudny" to chyba najbardziej subiektywna opinia jaka tylko moze być, dla fana tego świata nic nie jest nudne, bo każde ujęcie pokazuje coś nowego np jakies tam kopalnie na Wobani. Co nie tak z postaciami? Ludzie dziwnie przyczepili się postaci jakby nie było czego - wlasnie tak działa psychologia tłumu, nie mają wlasnego zdania i powtarzaja co mowia inni.
Jest nudny, nic Ci na to nie poradzę, a postacie naprawdę są miałkie i nieciekawe. Nie czytałem żadnych opinii przed film, nie obejrzałem nawet premierowego zwiastuna, nic co by mi mogło cokolwiek zdradzić, więc jest to tylko moja opinia.
Dodam tylko, że słyszałem o postaci robota imperialnego, który im towarzyszył i był fajny, ale z czasem też się znudził.
Ja dałam wysoką notę RO bo mi się podobał a nie dlatego bo tłum. Nie jestem baranem. Odczuwam, myślę, opiniuje za siebie. Gdyby poszła za tłumem to bym TFA oceniła na co najmniej 8. A TFA ma u mnie najniższą ze wszystkich z tego uniwersum.
Nie zgodzę się, ludzie co czytali książki mogą czerpać frajdę z filmu. Mimo, że kanon jest wywalony to akurat w Łotrze jest wiele smaczków z książek i reszty kanonu, który został odrzucony.