PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=712573}

Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Rogue One: A Star Wars Story
2016
7,4 168 tys. ocen
7,4 10 1 168161
7,1 58 krytyków
Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie
powrót do forum filmu Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Dobrze jest znowu być na Star Wars :)

Rok temu czekałem na Przebudzenie Mocy jak na spotkanie z Monicą Bellucci. Każdy film, zwiastun, informacja. No i jak wyszło? Wyszło nieźle ale bardziej jestem zły na to,
że poszli na łatwiznę. Zrobili kopie i zmarnowali mimo wszystko potencjał, no ale tu nie będziemy o tym rozprawiać.

Łotr 1. Nie jest źle, jest dobrze, jest bardzo dobrze.
Po pierwsze świetne sceny walk, lądowo-powietrzne starcie jest niesamowicie prawdziwe i wydaje się naprawdę jak by się odbyło naprawdę a my tylko oglądamy powtórkę. Trochę trwa jednak zanim do niego dotrzemy, może lekko tutaj już się można wiercić bo czasami przemowy się przedłużają i same uzasadnienie działań się wydłuża, ale w sumie to jest duży zarzut. Ciekawe postacie, szczególnie Cassian tutaj wyrasta na prawdziwego rebelianta. Masa odniesień to starych części, wzmianka o Obim, senator Organa, Leia, R2D2 i C3PO, piloci z Nowej Nadziei, Tarkin, dwójka przyjaciół z kantyny Mos Eisley tylko jak oni przeżyli ten wybuch :) Pokaz siły Gwiazdy Śmierci również wspaniale pokazany.

No i na koniec wisienka na torcie, oczywiście Lord Vader. Już sama rozmowa z dyrektorem Krenniciem jest świetna, ale to co robi na koniec przechodzi wszelkie oczekiwania. W tej krótkiej niestety scenie jest więcej mocy i akcji niż w Przebudzeniu Mocy. Szkoda, że jest tak krótka bo intensywnością miażdży 

No było nie tak? Muzyka nie powala, choć kilka kawałków może mieć potencjał, ale musze jeszcze raz je przesłuchać. Zastanawia mnie kwestia tego jak przedstawią sceny, które widzieliśmy w zwiastunach a nie ma ich w filmie.
- „Moc z którą mamy do czynienia, jest niewyobrażalna” Krennic i Vader
- Jyn vs Tie Fighter
- Krennic idący obok ciał zabitych

Mam nadzieje, że załatwią to wersją reżyserską a nie kolejnym wydaniem gdzie będą te sceny na drugiej płycie a nie w filmie. Na ten moment jednak organizuję czas by iść drugi raz. oby wyszedł tylko BRAY 4K bo na coś ten projektor kupuje :)_