PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=712573}

Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Rogue One: A Star Wars Story
2016
7,4 168 tys. ocen
7,4 10 1 168168
7,1 58 krytyków
Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie
powrót do forum filmu Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Razem z podpisem George Lucasa. A te filmy to gwałt na trupie...

użytkownik usunięty
LadywithRose960

Wiesz, możemy pogadać o TFA ale nie ma sensu jeszcze, przed obejrzeniem Łotra czy pozostałych filmów coś mówić.

ocenił(a) film na 7

Niektórzy nie rozumieją.

użytkownik usunięty
LadywithRose960

Zgadzam się w 100%!
Trochę ostro to powiedziane, ale gruncie rzeczy jako fanka ep 1-6 muszę przyznać, że rzeczywiście ta idiotka Kathleen Kennedy najzwyczajniej w świecie gwałci SW!

ocenił(a) film na 8
cloe4

Ja czekam do Rogue One. Jak się uda to fajnie. Jak nie, cóż... mleko i tak się już rozlało rok temu. :P

To uniwersum nie miało mieć kontynuacji od 2005. Skoro przez prawie 10 lat żyłem z myślą że więcej gwiezdnych wojen nie będzie, to mogę tak żyć dalej. :)

Kenobi66

Tu już nie chodzi nawet o filmy, ale o pierdoły jakie do uniwersum Disney wrzuca zupełnie niepotrzebnie. ;)
Czytaj od tego momentu do końca i kolejną stronę, a będziesz wiedział skąd ta moja załamka się wzięła...
http://www.filmweb.pl/film/Gwiezdne+wojny%3A+Przebudzenie+Mocy-2015-671051/discu ssion/co%C5%9B+nowego,2803875#post_14837081
http://www.filmweb.pl/film/Gwiezdne+wojny%3A+Przebudzenie+Mocy-2015-671051/discu ssion/co%C5%9B+nowego,2803875?page=2

Na Rogue One też czekam... i mam nadzieję, że będzie lepsze niż to , czym Disney nas uraczył rok temu...

ocenił(a) film na 8
cloe4

Przed premierą Zemsty Sithów odprawiałem modły:

"Żeby tylko miecz Anakina nie zmienił się magiczny sposób na czerwony,
żeby tylko miecz Anakina nie zmienił się idiotyczny sposób na czerwony..."

A tu masz. :D

Kenobi66

Twoje fatum w końcu cię dogoniło. XD

ocenił(a) film na 8
cloe4

Nie lubie rozwiań Deus Ex Machina, w TFA było tego sporo

Nie lubie emo, dostałem Kylo Rena

Nie lubie babrania w zasadach uniwersum, Disney musiał w tym grzebać

Kalki fabularne mnie nudzą,

I te flary świetlne, Abrams...

Teraz jeszcze to, Disney chyba robi to celowo :P

Kenobi66

O dziwo flary w TFA i tak zostały ograniczone do maksimum. W ciemność Star Trek to była masakra pod tym względem. XD

Możliwe, że nie lubisz rozwiązań typowych pod publiczkę. A Kennedy to mistrzyni w tym zjawisku. ;)

ocenił(a) film na 8
cloe4

To jej filozofia robienia filmów: kij że kupy się trzyma, ważne by puszczać oczko do widowni. :D

Kenobi66

Bo widownia daje kase. I OK! Nie mam nic przeciwko. Tylko niech to robią z głową a nie odpie*dalali fuszerkę. :)

ocenił(a) film na 10
Kenobi66

To sobie żyj ja pie*dole nie chcesz to nie oglądaj, uznawaj sobie tylko częsci I-VI nikt ci tego nie broni. Oryginalna trylogia (i ewentualnie prequele) na zawsze pozostaną kultowe i "prawilne", nic tego nie zepsuje. Uniwersum jest tak wielkie to dlaczego miałyby juz zadne filmiy nie powstac? niektóre słabe czasem zdarzy się jakaś perełka, może jakiś utalentowany reżyser się trafi, nie wiadomo.

ocenił(a) film na 8
Eldeyerli

Co miał wnieść twój komentarz poza okazaniem zbędnego wkur*@ ? :D
Chyba jasno dałem do zrozumienia że mam wyjeba*# na to co teraz zrobią z SW.

ocenił(a) film na 10
Kenobi66

Moj wnosi tyle co twój. Tylko mam wrażenie że niektórzy to by nie chcieli juz żadnych filmow ze sw bo im 6 czesci wystarczy. Nikt nie kaze ci ogladac przeciez. Jak pies ogrodnika.

ocenił(a) film na 8
Eldeyerli

Ty na pewno rozumiesz co to wyrażenie znaczy?

ocenił(a) film na 10
Kenobi66

Sam nie chce to i innym nie da.

ocenił(a) film na 8
Eldeyerli

No nie chcę. A gdzie ja napisałem że Ci bronie?

ocenił(a) film na 10
Kenobi66

Nie bronisz ale nie chcesz zeby inni mieli. Co tu robisz, niech cię to nie obchodzi i się nie wypowiadaj.

użytkownik usunięty
cloe4

Wyluzuj bo sama przejdziesz na ciemną stronę xD

Mówiłam, że mówię ostro... XP

Poza tym, ja tylko krytykuję Disneya... Nie mam nic do osób, które to lubią.

ocenił(a) film na 10
LadywithRose960

to rozumiesz przez "gwałt na trupie"? Star Wars zasługuje na rozbudowanie uniwersum, tak jak robiły to unieważnione książki z EU. Jesli mają to byc wysokobudżetowe filmy to jestem za.

ocenił(a) film na 7
Eldeyerli

Wiesz, może rzecz w tym, że potencjał SW jest nieograniczony, ale jakoś nowi scenarzyści i producenci nie chcą z tego korzystać, bo albo lenistwo daje o sobie znać, albo brak cechy wizjonerstwa, albo strach, i obierają oklepane już motywy z sagi. Sam fakt kręcenia filmów to nie jest coś złego, jako fan jestem rad, że SW może wrócić do kin, ale w jaki sposób, to jest pytanie. Tak jak mówiłem, potencjał nieograniczony, tylko tematy ciągle te same....

ocenił(a) film na 7
LadywithRose960

To tak jakby Lucas sam nie zabił uniwersum prequelami. Cholera nawet epizod 6 jest kalką oryginału z dorzuconymi misiami i pochwą w piasku.

LadywithRose960

Noooo... Wiecie... Do TFA Już doszło... Czy nie mogli zrobić Pierw Łotr 1.? Czy to jakaś podróbka? Po prostu mówię... Już te filmy wydają się... Zgorszone... Trochę...